reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W Diagnostyce na pewno tak, ale widziałam tu na forum co najmniej u 2 różnych dziewczyn, że zarzekały się, że zlecily ANA1 i dostały ilościowo. Niedaleko szukając: https://www.babyboom.pl/forum/temat/przeciwciala-przeciwjadrowe-ana.111627/#post-20583000 O, i tu Stelle wrzucała jakiś "kosmos" z ALABu https://www.babyboom.pl/forum/temat...-immunologiczne.63659/page-9186#post-20310926
Także ja wolę zastrzegać, że wiem jak jest w Diag, a w innych laboratoriach można zasięgnąć języka u obsługi, ale warto być świadomym, że jeśli ANA1 to tylko badanie jakościowe, to jest to topienie kasy (chyba, że gdzieś za 10 zł robią ANA1, ale wątpię ;) )
Tu akurat ana1 25 zł, ana2 35 zł.

reklama
Od dziś mam przyjmować luteinę dopochwowo i zastrzyki prolutex. Mam SMS od lekarza ale wizyta za 2 tygodnie dopiero. Poproszę Was o rady.

Jak aplikować luteinę? Coś kojarzę że lepiej bez aplikatora bo zdarzają się po nim otarcia. Dobrze kojarzę?

Prolutex wstrzykiwać jak Clexane? W brzuch ?

Help [emoji12]

U nas już skończone 8 tygodni we wtorek. Mała jest wymagająca i marudna w dzień. Ale przynajmniej noce bez żadnych niespodzianek. Trzy razy tylko karmienie i sama zasypia :) więc wszyscy są wyspani. Jak zaśnie o 21 to do 7/8 śpimy :) ale w dzień przesypia max 5h na raty po 30 minut i to najlepiej na rękach/wózku/foteliku samochodowym.
A tak to jest duza kluska. Ma jakoś 5200g :)

Jak u Was?
O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć
IMG_20210125_192810_728.jpeg

Cudna [emoji173]
O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć Zobacz załącznik 1231849

W Diagnostyce na pewno tak, ale widziałam tu na forum co najmniej u 2 różnych dziewczyn, że zarzekały się, że zlecily ANA1 i dostały ilościowo. Niedaleko szukając: https://www.babyboom.pl/forum/temat/przeciwciala-przeciwjadrowe-ana.111627/#post-20583000 O, i tu Stelle wrzucała jakiś "kosmos" z ALABu https://www.babyboom.pl/forum/temat...-immunologiczne.63659/page-9186#post-20310926
Także ja wolę zastrzegać, że wiem jak jest w Diag, a w innych laboratoriach można zasięgnąć języka u obsługi, ale warto być świadomym, że jeśli ANA1 to tylko badanie jakościowe, to jest to topienie kasy (chyba, że gdzieś za 10 zł robią ANA1, ale wątpię ;) )
No dobra, różnie może być w różnych labach, więc nie będę się kłócić, bo dobrze zwróciła uwagę ;) W tym pierwszym poście nie mam załącznika, ale w tym drugim jest ewidentnie ana3 zrobione. Tam gdzie ja robiłam, to mieli taka ofertę, że płacąc za ana2 jeśli wyszły dodatnie, robili od razu w cenie ana3 właśnie ;) i to była super opcja bo nie musiałam płacić znowu kasy :)

Od dziś mam przyjmować luteinę dopochwowo i zastrzyki prolutex. Mam SMS od lekarza ale wizyta za 2 tygodnie dopiero. Poproszę Was o rady.

Jak aplikować luteinę? Coś kojarzę że lepiej bez aplikatora bo zdarzają się po nim otarcia. Dobrze kojarzę?

Prolutex wstrzykiwać jak Clexane? W brzuch ?

Help [emoji12]
Luteine najlepiej palcem, bo aplikator łatwo podraznia. Co do prolutexu to nie miałam, ale miałam inne zastrzyki z progesteronem i trzeba było robić je w tyłek :p bo musiało być domiesniowo. Poczytaj w ulotce :)

reklama
W ulotce jest właśnie że można podskórnie albo domięśniowo. Dlatego podpytuję o Wasze doświadczenia z progestronem w zastrzyku [emoji4] póki co 1:0 dla domięśniowego w tyłek [emoji4]
No dobra, różnie może być w różnych labach, więc nie będę się kłócić, bo dobrze zwróciła uwagę ;) W tym pierwszym poście nie mam załącznika, ale w tym drugim jest ewidentnie ana3 zrobione. Tam gdzie ja robiłam, to mieli taka ofertę, że płacąc za ana2 jeśli wyszły dodatnie, robili od razu w cenie ana3 właśnie ;) i to była super opcja bo nie musiałam płacić znowu kasy :)

Luteine najlepiej palcem, bo aplikator łatwo podraznia. Co do prolutexu to nie miałam, ale miałam inne zastrzyki z progesteronem i trzeba było robić je w tyłek [emoji14] bo musiało być domiesniowo. Poczytaj w ulotce :)

Do góry