reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

W Diagnostyce na pewno tak, ale widziałam tu na forum co najmniej u 2 różnych dziewczyn, że zarzekały się, że zlecily ANA1 i dostały ilościowo. Niedaleko szukając: https://www.babyboom.pl/forum/temat/przeciwciala-przeciwjadrowe-ana.111627/#post-20583000 O, i tu Stelle wrzucała jakiś "kosmos" z ALABu https://www.babyboom.pl/forum/temat...-immunologiczne.63659/page-9186#post-20310926
Także ja wolę zastrzegać, że wiem jak jest w Diag, a w innych laboratoriach można zasięgnąć języka u obsługi, ale warto być świadomym, że jeśli ANA1 to tylko badanie jakościowe, to jest to topienie kasy (chyba, że gdzieś za 10 zł robią ANA1, ale wątpię ;) )
Tu akurat ana1 25 zł, ana2 35 zł.

reklama
Od dziś mam przyjmować luteinę dopochwowo i zastrzyki prolutex. Mam SMS od lekarza ale wizyta za 2 tygodnie dopiero. Poproszę Was o rady.

Jak aplikować luteinę? Coś kojarzę że lepiej bez aplikatora bo zdarzają się po nim otarcia. Dobrze kojarzę?

Prolutex wstrzykiwać jak Clexane? W brzuch ?

Help [emoji12]

U nas już skończone 8 tygodni we wtorek. Mała jest wymagająca i marudna w dzień. Ale przynajmniej noce bez żadnych niespodzianek. Trzy razy tylko karmienie i sama zasypia :) więc wszyscy są wyspani. Jak zaśnie o 21 to do 7/8 śpimy :) ale w dzień przesypia max 5h na raty po 30 minut i to najlepiej na rękach/wózku/foteliku samochodowym.
A tak to jest duza kluska. Ma jakoś 5200g :)

Jak u Was?
O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć
IMG_20210125_192810_728.jpeg

Cudna [emoji173]
O to ładnie śpi [emoji846]
Jula zasypia między 22 a 24 i ok 6 godzin zawsze śpi. W dzień nie śpi prawie wcale.. chyba że krótkie drzemki przy cycu. Czasami marudzi czasami grzeczna . Zajmuje ja kładę na matę albo w Bujaczek [emoji846]
Ile waży to nie wiem ale pewnie już ponad 5 kg.

A to mój dzieć Zobacz załącznik 1231849

W Diagnostyce na pewno tak, ale widziałam tu na forum co najmniej u 2 różnych dziewczyn, że zarzekały się, że zlecily ANA1 i dostały ilościowo. Niedaleko szukając: https://www.babyboom.pl/forum/temat/przeciwciala-przeciwjadrowe-ana.111627/#post-20583000 O, i tu Stelle wrzucała jakiś "kosmos" z ALABu https://www.babyboom.pl/forum/temat...-immunologiczne.63659/page-9186#post-20310926
Także ja wolę zastrzegać, że wiem jak jest w Diag, a w innych laboratoriach można zasięgnąć języka u obsługi, ale warto być świadomym, że jeśli ANA1 to tylko badanie jakościowe, to jest to topienie kasy (chyba, że gdzieś za 10 zł robią ANA1, ale wątpię ;) )
No dobra, różnie może być w różnych labach, więc nie będę się kłócić, bo dobrze zwróciła uwagę ;) W tym pierwszym poście nie mam załącznika, ale w tym drugim jest ewidentnie ana3 zrobione. Tam gdzie ja robiłam, to mieli taka ofertę, że płacąc za ana2 jeśli wyszły dodatnie, robili od razu w cenie ana3 właśnie ;) i to była super opcja bo nie musiałam płacić znowu kasy :)

Od dziś mam przyjmować luteinę dopochwowo i zastrzyki prolutex. Mam SMS od lekarza ale wizyta za 2 tygodnie dopiero. Poproszę Was o rady.

Jak aplikować luteinę? Coś kojarzę że lepiej bez aplikatora bo zdarzają się po nim otarcia. Dobrze kojarzę?

Prolutex wstrzykiwać jak Clexane? W brzuch ?

Help [emoji12]
Luteine najlepiej palcem, bo aplikator łatwo podraznia. Co do prolutexu to nie miałam, ale miałam inne zastrzyki z progesteronem i trzeba było robić je w tyłek :p bo musiało być domiesniowo. Poczytaj w ulotce :)

reklama
W ulotce jest właśnie że można podskórnie albo domięśniowo. Dlatego podpytuję o Wasze doświadczenia z progestronem w zastrzyku [emoji4] póki co 1:0 dla domięśniowego w tyłek [emoji4]
No dobra, różnie może być w różnych labach, więc nie będę się kłócić, bo dobrze zwróciła uwagę ;) W tym pierwszym poście nie mam załącznika, ale w tym drugim jest ewidentnie ana3 zrobione. Tam gdzie ja robiłam, to mieli taka ofertę, że płacąc za ana2 jeśli wyszły dodatnie, robili od razu w cenie ana3 właśnie ;) i to była super opcja bo nie musiałam płacić znowu kasy :)

Luteine najlepiej palcem, bo aplikator łatwo podraznia. Co do prolutexu to nie miałam, ale miałam inne zastrzyki z progesteronem i trzeba było robić je w tyłek [emoji14] bo musiało być domiesniowo. Poczytaj w ulotce :)

Do góry