reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny :) jestem tutaj nowa :) straciłam ciążę w I trymestrze w czerwcu :( od tego czasu mam bardzo nieregularne cykle wahające się od 26 dni do 44 dni, nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. Badania ok, ginekolog też nic niepokojącego nie widzi. Czy któraś z Was też tak miała?
U mnie wszystko było jak przed poronieniem nic sie nie zmieniło. Może to zależy od tego tez który to był tydzień czym później tym dłużej organizm się regeneruje

reklama
Cześć dziewczyny :) jestem tutaj nowa :) straciłam ciążę w I trymestrze w czerwcu :( od tego czasu mam bardzo nieregularne cykle wahające się od 26 dni do 44 dni, nigdy wcześniej nie miałam takich problemów. Badania ok, ginekolog też nic niepokojącego nie widzi. Czy któraś z Was też tak miała?
Też tak miałam. Długo, bardzo długo. W końcu ginka zdecydowała żeby zastosować duphaston przez 10dni od 16dc. Jest już dużo lepiej. A przynajmniej miesiączka się pojawia.
Badałaś TSH? Może tarczyca szaleje.

Hej dziewczynki. Jestem tu nowa :) Jestem dość przerażona, bo mialam dostać w piątek miesiaczkę juz od około środy bolal mnie brzuch mocno jakbym juz zaraz miala dostać okres No ale do dziś go nie dostałam. Zrobilam dzis test i moim oczom ukazały się dwie kreski ( które pojawiły się natychmiast po oddaniu moczu ) jutro chce powtórzyć test, a we wtorek chce zrobić hcg. Bardzo się boję bo juz jedna ciążę poronilam :( Na dodatek w ogóle się nie oszczędzałam duzo dźwigałam ostatnio itd. No i martwia mnie te silne bole brzucha ( typowe bole jak na misiaczke ) które trwały około 2 dni, były to falowe bole.

Hej dziewczynki. Jestem tu nowa :) Jestem dość przerażona, bo mialam dostać w piątek miesiaczkę juz od około środy bolal mnie brzuch mocno jakbym juz zaraz miala dostać okres No ale do dziś go nie dostałam. Zrobilam dzis test i moim oczom ukazały się dwie kreski ( które pojawiły się natychmiast po oddaniu moczu ) jutro chce powtórzyć test, a we wtorek chce zrobić hcg. Bardzo się boję bo juz jedna ciążę poronilam :( Na dodatek w ogóle się nie oszczędzałam duzo dźwigałam ostatnio itd. No i martwia mnie te silne bole brzucha ( typowe bole jak na misiaczke ) które trwały około 2 dni, były to falowe bole.
Gratulacje ❤️
Ja w swoich ciążach również miałam dość mocne bóle podbrzusza i to nie tylko na początku a i na późniejszym etapie. Także u mnie było to normalne ☺️

Cześć dziewczyny. Urodziłam w kwietniu 2019, potem na początku sierpnia okazało się, że znów jestem w ciąży, ale we wrześniu poroniłam w 10 tc, brałam przez pół roku tabletki antykoncepcyjne, bo tak zalecił mi lekarz, a potem przyszedł wirus i nie zrobiłam żadnych badań, nie miałam żadnej wizyty kontrolnej u ginekologa, nic. W Nowy Rok pierwszy raz uprawialiśmy seks bez zabezpieczania, jutro powinnam dostać okresu, ale czuję, że zaszłam w ciążę i panikuję na samą myśl o tym. Wyrzucam sobie, że nie wcisnęłam się na siłę do lekarza mimo pandemii, ale miałam regularne cykle co 28 dni, nie miałam żadnych dolegliwości i nie myślałam, że tak szybko zdecydujemy się na seks bez zabezpieczeń. Cóż, zdecydujemy się to duże słowo, bo to był impuls. Minęło prawie półtora roku, a ja się bardzo boję, chociaż nawet jeszcze nie zrobiłam testu.

Też tak miałam. Długo, bardzo długo. W końcu ginka zdecydowała żeby zastosować duphaston przez 10dni od 16dc. Jest już dużo lepiej. A przynajmniej miesiączka się pojawia.
Badałaś TSH? Może tarczyca szaleje.
Tak, badałam, wszystko jest ok. W ostatnim cyklu miałam torbiel czynnościową, po duphastonie było ok. Poobserwuję kolejne cykle i zobaczę jak będzie :) dziękuję :)

Cześć dziewczyny. Urodziłam w kwietniu 2019, potem na początku sierpnia okazało się, że znów jestem w ciąży, ale we wrześniu poroniłam w 10 tc, brałam przez pół roku tabletki antykoncepcyjne, bo tak zalecił mi lekarz, a potem przyszedł wirus i nie zrobiłam żadnych badań, nie miałam żadnej wizyty kontrolnej u ginekologa, nic. W Nowy Rok pierwszy raz uprawialiśmy seks bez zabezpieczania, jutro powinnam dostać okresu, ale czuję, że zaszłam w ciążę i panikuję na samą myśl o tym. Wyrzucam sobie, że nie wcisnęłam się na siłę do lekarza mimo pandemii, ale miałam regularne cykle co 28 dni, nie miałam żadnych dolegliwości i nie myślałam, że tak szybko zdecydujemy się na seks bez zabezpieczeń. Cóż, zdecydujemy się to duże słowo, bo to był impuls. Minęło prawie półtora roku, a ja się bardzo boję, chociaż nawet jeszcze nie zrobiłam testu.
Zacznij już dzisiaj łykać kwas foliowy albo witaminy dla stataczek/I trymestru. Jeśli za kilka dni okaże się, że jesteś w ciąży, to zbadaj od razu TSH, jeszcze przed wizytą u ginekologa. Czasem po porodzie tarczyca zaczyna świrowac nawet jak w pierwszej ciąży była OK. Wtedy w 2019 byłaś krótko po porodzie, zmęczona ciążą i opieka nad niemowlęciem, teraz jesteś w innym momencie zycia. Na pierwszej wizycie u ginekologa dobrze byłoby zrobić cytologię i wymaz z pochwy, skoro dawno nie byłaś na kontroli.

Zrób test, umów się do ginekologa jak najszybciej i tak jak dziewczyny piszą zacznij brać kwas foliowy

reklama
Gratulacje. Głowa do góry. Będzie dobrze.

Do góry