Dziewczyny, czy w trakcie diagnostyki miałyście badane hormony przysadki? U mnie w październiku zdiagnozowano 'zespół częściowo pustego siodła tureckiego' czyli generalnie schorzenie przysadki. Moja endokrynolog i gin stwierdzili że to nie ma większego wpływu na zajście w ciążę zwłaszcza przy in vitro, ale ja po tej cp i stracie staram się zrobić tak pełną diagnostykę jak mogę. Hormony tarczycy przed ciążą były pod kontrolą ( w przyszłości grozi mi hashimoto bo przeciwciała pozytywne ale na daną chwilę wyniki ok), toksykologia też w porządku, immunologii jako takiej nie robiłam bo nie było wskazań...
reklama
mohaaa
Fanka BB :)
Hej, ja nie wiem co było u mnie przyczyna, w każdym razie: mam na koncie 3 poronienia i 5 lat plamien przed każda miesiączka. Te plamienia nie dawały mi spokoju. Byłam u może 10 ginekologów z tym, nikt nic nie widział. Dopiero mój obecny na prośbę mojego męża zbadał mnie w określonym dniu cyklu (gdy już plamilam) i dopatrzył się polipa. Zrobiłam prywatnie histeroskopie (zależało mi na czasie). 4 cykle później zaszłam w obecna ciąże (aktualnie 20 tc). W badaniach wyszło mi m.in. Komórki nk 12%, ana2 i sama nie wiem co jeszcze. Mąż miał zabieg usunięcia zylaka powrózka nasiennego. Nie wiem co było przyczyna, ginekolodzy twierdzą, ze polip mógł utrudniać zajście w ciąże, a nie powodować jej stratę, ale patrząc na to, ze 2 razy zaszłam w pierwszych cyklach, to ja i tak myśle sobie, ze to on był przyczynaHej, od grudnia ,,niestety’’ śledzę stronkę.
Mam 25 lat i dwa poronienia za sobą
(7 i 12 tydzień).
01.12 miałam robiony zabieg łyżeczkowania ponieważ serduszko przestało bić.
Mam zrobione niektóre badania TSH, toksoplazmozę, badania na przeciwciała przeciw łożyskowe, przeciw kardiolipidowe i ANA 1- wszystko wyszło ok. Wczoraj byłam u nowego lekarza bo poprzedni okazał się strasznym nieudacznikiem. Okazało się że mam polip w macicy, lekarz twierdzi ,ze to możliwy powód poronień. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji. Czy faktycznie ten polip jest tego przyczyna ? W poniedziałek mam dzwonić umówić się na zabieg histeroskopi. Od razu tez podkreślił ze z kolejnymi staraniami trzeba poczekać pół roku- co wydaje mi się niewyobrażalnie długo i ciąża będzie na acardzie i heparynie.
Tak@mohaaa Ty nie miałaś czasem polipa i po histeroskopii udało się zajść w obecną ciążę?
Gonzi
Szczęśliwakobieta
Ja miałam owulacje 16 dni po poronieniu )Dziewczyny robię na aplikacji premom testy owu. W załączniku foto co o tym myślicie? Czyżby faktycznie tak szybko była owu? No i czemu wartości jakieś mimo wszystko małe?
Gonzi
Ja poroniłam w marcu. Także chodziło mi bardziej o wynik samych testów. Kojarzę że gdzieś widziałam fotki kogoś testów i ten peak był przy wartości powyżej 4. A u mnie trochę powyżej 1 i to jeszcze w 6 dc i nie wiem czy wierzyć że to było to.Ja miałam owulacje 16 dni po poronieniu )
K
Katijah
Gość
Raz dziennie robisz?Dziewczyny robię na aplikacji premom testy owu. W załączniku foto co o tym myślicie? Czyżby faktycznie tak szybko była owu? No i czemu wartości jakieś mimo wszystko małe?
Gonzi
Tak. Natomiast dzisiaj przed chwilą zrobiłam z innej firmy test owu i nawet nie była widoczna ta druga kreska więc już w ogóle zgłupiałamRaz dziennie robisz?
kasienka0891
Może jakieś testy wadliwe Tylko które?Tak. Natomiast dzisiaj przed chwilą zrobiłam z innej firmy test owu i nawet nie była widoczna ta druga kreska więc już w ogóle zgłupiałam
Gonzi
Te co w aplikacji mam fotki to z firmy domowe laboratorium. A te co mi nie wyszedł teraz firmy see now.Może jakieś testy wadliwe Tylko które?
Ogólnie to czułam że w brzuchu coś buzuje ostatnio i w zeszłym cyklu jak byłam 9 dc u lekarza to już było po owu więc chyba faktycznie mogło już być hmm
Po prostu chciałam się dowiedzieć czy jest tu ktoś kto też korzysta z tej apki i przy jakich wartościach macie wtedy peak? Kojarzę fotki kogoś że powyżej 4. No i się martwię bo u mnie niby powyżej 1 i nie wiem czy to oznacza że mam jakąś słabą tą owu czy co?
reklama
kasienka0891
A to z tym nie pomogę, nie robię testow owu i nie znam aplikacji Ale skoro już raz miałaś tak wcześnie owu to może taki Twój urok? A il dni masz cykle?Te co w aplikacji mam fotki to z firmy domowe laboratorium. A te co mi nie wyszedł teraz firmy see now.
Ogólnie to czułam że w brzuchu coś buzuje ostatnio i w zeszłym cyklu jak byłam 9 dc u lekarza to już było po owu więc chyba faktycznie mogło już być hmm
Po prostu chciałam się dowiedzieć czy jest tu ktoś kto też korzysta z tej apki i przy jakich wartościach macie wtedy peak? Kojarzę fotki kogoś że powyżej 4. No i się martwię bo u mnie niby powyżej 1 i nie wiem czy to oznacza że mam jakąś słabą tą owu czy co?