reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, czy w trakcie diagnostyki miałyście badane hormony przysadki? U mnie w październiku zdiagnozowano 'zespół częściowo pustego siodła tureckiego' czyli generalnie schorzenie przysadki. Moja endokrynolog i gin stwierdzili że to nie ma większego wpływu na zajście w ciążę zwłaszcza przy in vitro, ale ja po tej cp i stracie staram się zrobić tak pełną diagnostykę jak mogę. Hormony tarczycy przed ciążą były pod kontrolą ( w przyszłości grozi mi hashimoto bo przeciwciała pozytywne ale na daną chwilę wyniki ok), toksykologia też w porządku, immunologii jako takiej nie robiłam bo nie było wskazań...

reklama
Hej, od grudnia ,,niestety’’ śledzę stronkę.
Mam 25 lat i dwa poronienia za sobą
(7 i 12 tydzień).
01.12 miałam robiony zabieg łyżeczkowania ponieważ serduszko przestało bić.
Mam zrobione niektóre badania TSH, toksoplazmozę, badania na przeciwciała przeciw łożyskowe, przeciw kardiolipidowe i ANA 1- wszystko wyszło ok. Wczoraj byłam u nowego lekarza bo poprzedni okazał się strasznym nieudacznikiem. Okazało się że mam polip w macicy, lekarz twierdzi ,ze to możliwy powód poronień. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji. Czy faktycznie ten polip jest tego przyczyna ? W poniedziałek mam dzwonić umówić się na zabieg histeroskopi. Od razu tez podkreślił ze z kolejnymi staraniami trzeba poczekać pół roku- co wydaje mi się niewyobrażalnie długo i ciąża będzie na acardzie i heparynie.
Hej, ja nie wiem co było u mnie przyczyna, w każdym razie: mam na koncie 3 poronienia i 5 lat plamien przed każda miesiączka. Te plamienia nie dawały mi spokoju. Byłam u może 10 ginekologów z tym, nikt nic nie widział. Dopiero mój obecny na prośbę mojego męża zbadał mnie w określonym dniu cyklu (gdy już plamilam) i dopatrzył się polipa. Zrobiłam prywatnie histeroskopie (zależało mi na czasie). 4 cykle później zaszłam w obecna ciąże (aktualnie 20 tc). W badaniach wyszło mi m.in. Komórki nk 12%, ana2 i sama nie wiem co jeszcze. Mąż miał zabieg usunięcia zylaka powrózka nasiennego. Nie wiem co było przyczyna, ginekolodzy twierdzą, ze polip mógł utrudniać zajście w ciąże, a nie powodować jej stratę, ale patrząc na to, ze 2 razy zaszłam w pierwszych cyklach, to ja i tak myśle sobie, ze to on był przyczyna

@mohaaa Ty nie miałaś czasem polipa i po histeroskopii udało się zajść w obecną ciążę?
Tak :)

Dziewczyny robię na aplikacji premom testy owu. W załączniku foto co o tym myślicie? Czyżby faktycznie tak szybko była owu? No i czemu wartości jakieś mimo wszystko małe?

Załączniki

• E598AD2F-CF82-4285-B91E-6FC963C8CE62.jpeg
    E598AD2F-CF82-4285-B91E-6FC963C8CE62.jpeg
    115,2 KB · Wyświetleń: 72
Może jakieś testy wadliwe🤷‍♀️ Tylko które?🤔
Te co w aplikacji mam fotki to z firmy domowe laboratorium. A te co mi nie wyszedł teraz firmy see now.
Ogólnie to czułam że w brzuchu coś buzuje ostatnio i w zeszłym cyklu jak byłam 9 dc u lekarza to już było po owu więc chyba faktycznie mogło już być hmm
Po prostu chciałam się dowiedzieć czy jest tu ktoś kto też korzysta z tej apki i przy jakich wartościach macie wtedy peak? Kojarzę fotki kogoś że powyżej 4. No i się martwię bo u mnie niby powyżej 1 i nie wiem czy to oznacza że mam jakąś słabą tą owu czy co?

reklama
Te co w aplikacji mam fotki to z firmy domowe laboratorium. A te co mi nie wyszedł teraz firmy see now.
Ogólnie to czułam że w brzuchu coś buzuje ostatnio i w zeszłym cyklu jak byłam 9 dc u lekarza to już było po owu więc chyba faktycznie mogło już być hmm
Po prostu chciałam się dowiedzieć czy jest tu ktoś kto też korzysta z tej apki i przy jakich wartościach macie wtedy peak? Kojarzę fotki kogoś że powyżej 4. No i się martwię bo u mnie niby powyżej 1 i nie wiem czy to oznacza że mam jakąś słabą tą owu czy co?
A to z tym nie pomogę, nie robię testow owu i nie znam aplikacji 🤷‍♀️ Ale skoro już raz miałaś tak wcześnie owu to może taki Twój urok? A il dni masz cykle?

Do góry