reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka 😅
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo 🤔 Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.

Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka 😅
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo 🤔 Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.
Szczerze? Myślę że jeśli teraz odpuscisz to nie wrócicie do tematu już później, albo będzie gorzej bo będziesz starsza. Nie odkladalabym decyzji o staraniach, bo sama wiesz że nie zawsze wychodzi od razu i czasem trzeba się trochę postarać niestety. Ale to moje zdanie oczywiście :)

@Nadzieja_31 To może w końcu trochę uda Ci się pocieszyć ciążą? :D

@Madlein A ja bym spróbowała z tą invokaną - może akurat będzie dobrze na Ciebie działała? Akurat masz wszystko zbiegnięte w czasie - a przez te 2-3 miesiące będzie czas na rozmowę. A na wiosnę może bocian Wam dzidziusia doniesie :) W sumie ja tak zawsze kombinowałam, by dziecko nie było z końca roku ;-)

Dziewczyny a propos partnerów - czy możecie polecić jakieś suplementy dla panów ? Ja biorę od rana do wieczora jakieś suplementy a mój maz nic , to niesprawiedliwe ;) a tak serio może możecie coś polecic ? Dawałam mu kwas foliowy jakiś czas i wciskam omega3 ale wygląda to tak, że jak nie podstawie pod nos to weźmie, gorzej jak z dzieckiem 🤷🤦

Ja bym nie odkładała starań. Nie wiadomo ile potrwają.
Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka [emoji28]
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo [emoji848] Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.

reklama
Byłam w podobnej sytuacji w lipcu. Zaczęliśmy starania ale wyskoczył mi zabieg konizacji szyjki i decyzja, że na 3 msc trzeba odłożyć starania. Ja 39 lat, czas mnie gonił ale podjęliśmy decyzję o odłożeniu.
3 msc to nie jest tragedia. Szybko minie.
Ja teraz znowu czekam 3 msc 🤷‍♀️😞

Do góry