reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cudownie. I dzieje się tak jak mówiłyśmy... krwiak znika [emoji173] Może faktycznie energia i zdarzenia podążają za myślami. Dużo osób tu wierzyło że się uda i tak się dzieje. Mam w rodzinie takiego 5letniego walecznego blondasa. Jest cudowny!
Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Z krwiaków została tylko mała resztka skrzepu, nic więcej nie ma. Lekarz mówił, że to co zostało to tyle co nic w porównaniu z tym co było. Pozostała przestrzeń to ciąża. Malutki ma się dobrze, ma ponad 10cm, lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości. Badania prenatalne wynik również wyszedł prawidłowy. Dostałam pozwolenie na poruszanie się, ale oczywiście zamierzam to robić w granicach rozsądku i spokojnie, nie wyłączając dalszego odpoczynku. Mój lekarz stwierdził, że synek to hartkorowiec jak nic[emoji6] Jestem pozytywnie podbudowana, i dziękuję Bogu, że już prawie pokonaliśmy całkowicie te krwiaki [emoji3526]

Dziewczyny Kochane, mam ogromną prośbę. Dostałam wynik z immunofenotypu, tylko jeden parametr nie mieści się w zakresie. Możecie zerknąć? Może któraś coś kojarzy? Wynik będę konsultować z lekarzem dopiero, jak uzbieram resztę badań, ale wiadomo, chciałabym już cokolwiek wiedzieć.
U na tym wątku mało dziewczyn robiło to badanie. Poszukaj wątku poronienia nawykowe leczenie immunologiczne i tam dziewczyny na pewno odpowiedzą, bo w większości miały to badanie. Normy są normami, ale na nie nie patrz. Z tego co wiem to niektóre parametry im wyżej tym lepiej (nawet powyżej normy fajnie je miec) to te które odpowiadają za ochronę zarodka. Niektóre im niżej tym lepiej (Tak samo bez względu na norme) jakiś stosunek czegoś do czegoś jest ważny. Ale to wiem tyle ile pamiętam jak kiedyś ktoś tam pytał. Mnie to nie dotyczyło więc nie pamiętam jakie parametry i za co odpowiadają :)

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Z krwiaków została tylko mała resztka skrzepu, nic więcej nie ma. Lekarz mówił, że to co zostało to tyle co nic w porównaniu z tym co było. Pozostała przestrzeń to ciąża. Malutki ma się dobrze, ma ponad 10cm, lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości. Badania prenatalne wynik również wyszedł prawidłowy. Dostałam pozwolenie na poruszanie się, ale oczywiście zamierzam to robić w granicach rozsądku i spokojnie, nie wyłączając dalszego odpoczynku. Mój lekarz stwierdził, że synek to hartkorowiec jak nic😉 Jestem pozytywnie podbudowana, i dziękuję Bogu, że już prawie pokonaliśmy całkowicie te krwiaki ☺️
No kochana gratuluję silnego synka :) super że po krwiakach nie ma już śladu. Mówiłam że wszystko będzie dobrze :D

Tak steryd i wlewy z intralipidu. Tak są w normie, ale dla ciąży to nie wiem albo 10 albo 12% są ok Chyba @Charlotte21 coś wie na ten temat to może podpowie ;)
Hej.
Steryd tez jest na nk. Mialam 20% prawie. Bralam i steryd i wlewy z inttslipidu. Do ciąży powinno być około 10%. Nie badałam kontrolnie. Mialam być na lekach. W nocy 😊

Hej
Dziewczyny jestem po rozmowie z genetykiem. Mówi że poronienie nie było związane z żadnymi wadami, że po prostu się zdarzyło. Mogło mieć wpływ moje zachorowanie na covid tydz przed pozytywnym testem ciążowym...
Tak od siebie zaleciła mi zrobić wyniki trombofili.
Weszłam na testdna i tam jest kilka pakietów nie mam pojęcia czym się różnią i który wybrać. @Carry88 pomożesz?
Która jeszcze doradzi?

Ja mam prawie tyle samo 🙈 czyli prawdopodobnie znalazłam w końcu powód poronień.
U mnie to byl strzał w 10. To było na 99 % wina pierwszej straty. Przy drugiej stracie mialam leki ale byla wada genetyczna i nic nie pomogłoby. Trzecia ciaze donosiłam. Obecnie 7.5 miesięczna córka na stanie. ☺

Cześć dziewczyny, jestem po wizycie u lekarza. Z krwiaków została tylko mała resztka skrzepu, nic więcej nie ma. Lekarz mówił, że to co zostało to tyle co nic w porównaniu z tym co było. Pozostała przestrzeń to ciąża. Malutki ma się dobrze, ma ponad 10cm, lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości. Badania prenatalne wynik również wyszedł prawidłowy. Dostałam pozwolenie na poruszanie się, ale oczywiście zamierzam to robić w granicach rozsądku i spokojnie, nie wyłączając dalszego odpoczynku. Mój lekarz stwierdził, że synek to hartkorowiec jak nic😉 Jestem pozytywnie podbudowana, i dziękuję Bogu, że już prawie pokonaliśmy całkowicie te krwiaki ☺️
Wspaniała wiadomość ❤️

reklama
Do góry