reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka 😅
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo 🤔 Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.

Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka 😅
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo 🤔 Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.
Szczerze? Myślę że jeśli teraz odpuscisz to nie wrócicie do tematu już później, albo będzie gorzej bo będziesz starsza. Nie odkladalabym decyzji o staraniach, bo sama wiesz że nie zawsze wychodzi od razu i czasem trzeba się trochę postarać niestety. Ale to moje zdanie oczywiście :)

@Nadzieja_31 To może w końcu trochę uda Ci się pocieszyć ciążą? :D

@Madlein A ja bym spróbowała z tą invokaną - może akurat będzie dobrze na Ciebie działała? Akurat masz wszystko zbiegnięte w czasie - a przez te 2-3 miesiące będzie czas na rozmowę. A na wiosnę może bocian Wam dzidziusia doniesie :) W sumie ja tak zawsze kombinowałam, by dziecko nie było z końca roku ;-)

Dziewczyny a propos partnerów - czy możecie polecić jakieś suplementy dla panów ? Ja biorę od rana do wieczora jakieś suplementy a mój maz nic , to niesprawiedliwe ;) a tak serio może możecie coś polecic ? Dawałam mu kwas foliowy jakiś czas i wciskam omega3 ale wygląda to tak, że jak nie podstawie pod nos to weźmie, gorzej jak z dzieckiem 🤷🤦

Ja bym nie odkładała starań. Nie wiadomo ile potrwają.
Tak sobie myślę, że w 2020 rodziły się prawie same dziewczynki na naszym wątku, a ten rok zaczynamy od przewagi chłopców. Oj chyba przedłożę starania na przyszły rok, bo marzy mi się dziewuszka [emoji28]
Poza tym zastanawiam się czy nie przystopować i jeszcze się nie wstrzymać z wzięciem Clo [emoji848] Mieliśmy z partnerem wrócić do tematu dziecka na początku tego roku, ale jakoś nie wyszło. Nie chcę robić nic bez tej rozmowy. Poza tym jego leczenie nieco się przeciągnie, a wiadomo plemniki po różnych zabiegach potrzebują koło 2,5mca na regenerację. No i cały czas zastanawiam się czy przez parę miesięcy nie wziąć tej invokany od diabetolog na cukry. Najpierw spróbowałabym przez miesiąc czy moją waga trochę drgnie, jeśli tak to może z 5-6mcy bym zastosowała. Sama nie wiem, czas goni bo 34latka już skończone, ale nie potrafię i nie chce podjąć decyzji o dziecku sama.

reklama
Byłam w podobnej sytuacji w lipcu. Zaczęliśmy starania ale wyskoczył mi zabieg konizacji szyjki i decyzja, że na 3 msc trzeba odłożyć starania. Ja 39 lat, czas mnie gonił ale podjęliśmy decyzję o odłożeniu.
3 msc to nie jest tragedia. Szybko minie.
Ja teraz znowu czekam 3 msc 🤷‍♀️😞

Do góry