reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

BHcg spadla dziś do 72, mam odstawić duphaston .
Gdy już będzie po wszystkim zrobię badania o których pisalyscie czyli ANA, Asa, NK i kariotypy.
Kiedy te badania najlepiej zrobić? Rozumiem że jak już będzie po poronieniu i organizm się oczyści?
A drugie moje pytanie - moja gin mi napisała że nastepnym razem dostanę do duphastonu i acardu jeszcze heparynę - nam MTHFR w dwóch wariantach hetero.
Czy z Waszego doświadczenia ta heparyna jest w stanie pomóc ?
Tak. Heparyna pomogła w bardzo wielu przypadkach ;) i myśle że to dobry krok

reklama
A w obecnej ciąży jakie dawki sterydów i heparyn acardu bierzesz?
Tak apropos odpuszczania. Ja odpuściłam z mężem. Idziemy totalnie na żywioł. Koniec z planowaniem wszystkiego pod ewentualną ciążę, bo to naprawdę wykańcza. Zapisałam się na szkolenie związane z moja branżą, które odkładałam już jakiś czas. Koniec z rozmyślaniem i wałkowaniem tego tematu. Na razie jakoś wychodzi. A było trudne, bo jak straciłam ciąże w czerwcu, to obiecałam sobie, ze w dniu, kiedy miałam mieć termin, czyli 24.12, będę już w kolejnej ciąży... Nie udało się i raczej już nie zdążę. Ale trzeba żyć dalej. 💪🏻

No właśnie a mój gin teraz powiedział, żebym brała sobie ten acard 75 dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Jak wyjdzie ciąża to po heparynę do niego. Jakoś tak dużo tego acardu mi się wydalo

To czyli co jest wskazaniem do acardu i heparyny ? Ja od owulacji brałam acard 150. Słyszałam że bierze się go przed spaniem więc dziwnie się że musisz brać rano ?

Ja mam zalecane 75 podczas starań i od pozytywnego testu 150. Część Dziewczyn widziałam że już podczas starań tak jak Ty ma zalecane 150 tyle że nie wiem czy biorą w jednej dawce czy dwa razy po 75.
No właśnie a mój gin teraz powiedział, żebym brała sobie ten acard 75 dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Jak wyjdzie ciąża to po heparynę do niego. Jakoś tak dużo tego acardu mi się wydalo

reklama
Ja mam zalecane 75 podczas starań i od pozytywnego testu 150. Część Dziewczyn widziałam że już podczas starań tak jak Ty ma zalecane 150 tyle że nie wiem czy biorą w jednej dawce czy dwa razy po 75.
No dobra zobaczymy, do tej pory acard brałam w sumie krótko, z dwa tyg w czasie starań i ciąż. Także może warto i te dwie dawki, dzięki Dziewczynki 🥰

Do góry