reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

BHcg spadla dziś do 72, mam odstawić duphaston .
Gdy już będzie po wszystkim zrobię badania o których pisalyscie czyli ANA, Asa, NK i kariotypy.
Kiedy te badania najlepiej zrobić? Rozumiem że jak już będzie po poronieniu i organizm się oczyści?
A drugie moje pytanie - moja gin mi napisała że nastepnym razem dostanę do duphastonu i acardu jeszcze heparynę - nam MTHFR w dwóch wariantach hetero.
Czy z Waszego doświadczenia ta heparyna jest w stanie pomóc ?
Tak. Heparyna pomogła w bardzo wielu przypadkach ;) i myśle że to dobry krok

reklama
A w obecnej ciąży jakie dawki sterydów i heparyn acardu bierzesz?
Tak apropos odpuszczania. Ja odpuściłam z mężem. Idziemy totalnie na żywioł. Koniec z planowaniem wszystkiego pod ewentualną ciążę, bo to naprawdę wykańcza. Zapisałam się na szkolenie związane z moja branżą, które odkładałam już jakiś czas. Koniec z rozmyślaniem i wałkowaniem tego tematu. Na razie jakoś wychodzi. A było trudne, bo jak straciłam ciąże w czerwcu, to obiecałam sobie, ze w dniu, kiedy miałam mieć termin, czyli 24.12, będę już w kolejnej ciąży... Nie udało się i raczej już nie zdążę. Ale trzeba żyć dalej. 💪🏻

No właśnie a mój gin teraz powiedział, żebym brała sobie ten acard 75 dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Jak wyjdzie ciąża to po heparynę do niego. Jakoś tak dużo tego acardu mi się wydalo

To czyli co jest wskazaniem do acardu i heparyny ? Ja od owulacji brałam acard 150. Słyszałam że bierze się go przed spaniem więc dziwnie się że musisz brać rano ?

Ja mam zalecane 75 podczas starań i od pozytywnego testu 150. Część Dziewczyn widziałam że już podczas starań tak jak Ty ma zalecane 150 tyle że nie wiem czy biorą w jednej dawce czy dwa razy po 75.
No właśnie a mój gin teraz powiedział, żebym brała sobie ten acard 75 dwa razy dziennie. Rano i wieczorem. Jak wyjdzie ciąża to po heparynę do niego. Jakoś tak dużo tego acardu mi się wydalo

reklama
Ja mam zalecane 75 podczas starań i od pozytywnego testu 150. Część Dziewczyn widziałam że już podczas starań tak jak Ty ma zalecane 150 tyle że nie wiem czy biorą w jednej dawce czy dwa razy po 75.
No dobra zobaczymy, do tej pory acard brałam w sumie krótko, z dwa tyg w czasie starań i ciąż. Także może warto i te dwie dawki, dzięki Dziewczynki 🥰

Do góry