reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny. To już 4 miesiące od pierwszej straty.. byłam u lekarza, który stwierdził PCOS, do tego niedoczynność tarczycy. Czy któraś z Was mogłaby mnie tu wspomóc swoją wiedzą i napisać jakie badania zrobić przed kolejnymi staraniami? Biorę folik, chociaż chce zacząć brać metylowany. Nie chciałabym przechodzić tego samego. Czy opłaca się robić zespół antyfosfolipidowy oraz badania w kierunku trombofilii po takim czasie? Dużo czytałam o zastrzykach z heparyny, o acardzie. Czy można je brać profilaktycznie? Lekarz kazał brać ovarin, wit d3, i kwasy omega. Chciałabym zrobić coś co pomogłoby mi donosić kolejna ciąże, tylko zupełnie nie wiem od której strony się za to zabrać.
W badaniach wyszedł mi wysoki poziom testosteronu, któraś wie jak mogę go zbić?

reklama
Dziewczyny trzymajcie jutro za mnie kciuki by było dobrze chodź wiem że nawet jeśli jutro będzie dobrze to czy na kolejnej wizycie będzie rozczarowanie jka zazwyczaj się to kończyło.. Nerwy sięgają zenitu taka wkurzona i zestresowana jestem... :(
Ja też trzymam kciuki! Daj znać po wizycie! Na pewno będzie dobrze :)

Dziewczyny podpytam się was, poronienie tydzien temu. Wszystko samo zeszło, jest okej. Ile od poronienia można zacząć się starać na nowo?
wizyta informacyjna u gina dopiero za kilka dni.
Pytam czysto orientacyjnie.
Ciaza utracona a udało się za pierwszym razem... 😢
Bardzo mi przykro :(
Najlepiej zaczekaj do wizyty u gina. Jak da zielone światło to super. Jeśli wszystko oczyściło się naturalnie to pewnie da zielone światło. Ja też nie miałam zabiegu łyżeczkowanie po poronieniu w 12 tc tylko chcieli żebym oczyściła się naturalnie. Na początku się z tego cieszyłam ale potem żałowałam bo co miesiąc na USG coś się pojawiało i Pani doktor nie dawała nam zielonego światła więc musiałam czekać 3 cykle. Wszystko zależy od tego czy coś na USG będzie widoczne no i mi kazali robić poziom Beta HCG no i dopiero jak poziom bety spadł i na USG nic nie było widoczne Pani doktor uznała że jest zielone światło.

@mohaaa kochana mogłabyś wrzucić swój wykres? Chciałabym zobaczyć jak wygląda a nie umiem znalesc a wiem że zrobiłaś test i 2 piękne krechy tylko nie pamiętam w którym dpo miałaś pozytyw
Oczywiście :) coś się swieci? :) :D testowałam 27 dc i 28 dc. Cykle mam 28-dniowe.

879322FC-C55F-46DD-A664-950A9D6B6FDD.png

@kasiula222 czekamy ❤️

Cześć dziewczyny. To już 4 miesiące od pierwszej straty.. byłam u lekarza, który stwierdził PCOS, do tego niedoczynność tarczycy. Czy któraś z Was mogłaby mnie tu wspomóc swoją wiedzą i napisać jakie badania zrobić przed kolejnymi staraniami? Biorę folik, chociaż chce zacząć brać metylowany. Nie chciałabym przechodzić tego samego. Czy opłaca się robić zespół antyfosfolipidowy oraz badania w kierunku trombofilii po takim czasie? Dużo czytałam o zastrzykach z heparyny, o acardzie. Czy można je brać profilaktycznie? Lekarz kazał brać ovarin, wit d3, i kwasy omega. Chciałabym zrobić coś co pomogłoby mi donosić kolejna ciąże, tylko zupełnie nie wiem od której strony się za to zabrać.
W badaniach wyszedł mi wysoki poziom testosteronu, któraś wie jak mogę go zbić?

Ja nie mam PCOS i nie wiem nic na ten temat, ale na insta i fb jest taki profil akademia płodności i tam dziewczyny maja na sprzedaż eBook o PCOS, wiem, ze sobie wiele kobiet chwali. Sama kupiłam ich ebooka 28 dni płodności, a mój mąż ebooka dla mężczyzn i są naprawdę ekstra

Oczywiście :) coś się swieci? :) :D testowałam 27 dc i 28 dc. Cykle mam 28-dniowe.

Zobacz załącznik 1192706
Mam pytanie co do mierzenia temperatury. Czy możecie coś doradzić. Krótko opisać. Kilka miesięcy temu kupiłam termometr owulacyjny ale nie mogłam w internecie znaleźć porad jak na podstawie wykresu cokolwiek odczytać no i ciągle zapominałam o mierzeniu więc miałam w wykresie 'dziury bez pomiarów'. Skąd wiecie kiedy na wykresie jest widoczna owulacja? Dajcie proszę jakieś wskazówki. No i też nie wiem czy w moim przypadku jest sens mierzenia temperatury pracuję po 12 h i na nocki i na dniówki więc nie mogłabym mierzyć temperatury zawsze o tej samej porze....mogłabym mierzyć przez 6 dni rano potem 2 dni wieczorem i tak na zmianę. Nie wiem czy wykres nie będzie wtedy przekłamany. Co myślicie?

Mam pytanie co do mierzenia temperatury. Czy możecie coś doradzić. Krótko opisać. Kilka miesięcy temu kupiłam termometr owulacyjny ale nie mogłam w internecie znaleźć porad jak na podstawie wykresu cokolwiek odczytać no i ciągle zapominałam o mierzeniu więc miałam w wykresie 'dziury bez pomiarów'. Skąd wiecie kiedy na wykresie jest widoczna owulacja? Dajcie proszę jakieś wskazówki. No i też nie wiem czy w moim przypadku jest sens mierzenia temperatury pracuję po 12 h i na nocki i na dniówki więc nie mogłabym mierzyć temperatury zawsze o tej samej porze....mogłabym mierzyć przez 6 dni rano potem 2 dni wieczorem i tak na zmianę. Nie wiem czy wykres nie będzie wtedy przekłamany. Co myślicie?
Ja widzę po tym że dzień przed owu mam spadek a następnego dnia ból cało dniowy i skok tempki. W tym cyklu pokazało mi że owu zamiast 14dc to 15dc bo w pierwszej fazie cyklu była jedna wyższa temperatura. Ale podejrzewam że mimo wszystko owu była w 14dc z tym że czekam na okres nie 30.10 ale 31.10

Ja mierze zawsze o jednej godzinie rano. Rano masz inna i wieczorem też możesz mieć inna temperaturę ale może inne dziewczyny się również wypowiedza.

Z tym że trzeba pamiętać że wykres nie pokaże ci ze owu będzie tylko że była. Ja do tego robię jeszcze testy owu z Davida paskowe i mam apke premom która pokazuje mi kiedy mam peak lh.

Miałam strasznie cykle nie regularne ale od 3 miesięcy jest w porządku. Cykle trwają 30 dni owu jest w końcu w chodzę na właściwe tory.

reklama
To u mnie wygląda inaczej. Mam nadzieję że tak ale wątpię żeby się udało. To byłby cud. Wstawiam swoj[emoji116] mogłabyś zerknąć? Zobacz załącznik 1192710

Edit: z tym że ja mam dopiero dzisiaj 11dpo a moja faza lutealna trwa 16 dni [emoji2368]

trzymam kciuki, ale u mnie takie wzloty i spadki były gdy się nie udawało. Ale myśle tez, ze chyba jeszcze za wcześnie żeby się dowiedzieć. Mierz dalej ;)
Ciężka sprawa. Nie wiem czy przy takim trybie pracy da się zaobserwować coś. Ja mierzyłam codziennie o tej samej porze, zawsze miałam budzik nastawiony. Jak byłam na imprezie do pozna to od razu miałam wrażenie, ze pomiar następnego dnia nie będzie miarodajny, bo mniej spałam. Ja mierzyłam w ustach, chociaż wiem, ze lepiej to robić w pochwie

Do góry