reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej Dziewczyny, dostalam wlasnie @. Rowno miesiac po zabiegu. Narazie tylko troche boli brzuch i wyglada na to ze nie bedzie tragedii, a troche sie obawialam, ze bedzie mocno bolec i leciec.... Czyli u mnie dzis 1dc nowego. Teraz zastawiam sie jak obczaic owulacje po? Chodzilam na stymulacje i monitoring, takze wiedzialam co i jak, teraz bede musiala sama ogarnac. Lekarz dal czas do konca listopada, jak nie to przyjsc znowu do niego na stymulacje. A Wy jak dzialalyscie same, testy owulacyjne, czy seks co drugi dzien? Ja do konca sie nie znam na tych testach, bo mi roznie wychodzily :(
U nas wszystko. Temperaturę mierzyłam, testy owulacyjne zawsze mi sie pokrywały z monitoringiem. Ale i tak najskuteczniejsze jest przytulanie co drugi dzien. Kontrola czesto stresuje i nie idzie jak trzeba 😅

Cześć dziewczyny odebrałam dzisiaj wynik wczorajszej bety wynosi 94.05 mlU/mL, jutro idę powtórzyć czy jest przyrost a w piątek wizyta u ginekologa. Pielęgniarka mi powiedziała, że poniżej 100 nie uznają, że jest ciąża i mam powtórzyć badanie czy jest przyrost. Mam nadzieję, że jutro będzie wyższy wynik.
Bzdety jakies gadają. Jak można mówić takie rzeczy. 100 to juz duzy wybnik. Ja w dzien spodziewanej miesiaczni mjalam ledwo 48 i mowili ze wvzesna ciaza. Wiec na pewno bobas jest 😅😄

Już mam schize znów, bo w śluzie dziś coś beżowego zobaczyłam :/ jednak nie można się cieszyć za bardzo :/
Kazda ciaza to jeden wielki stres. Wiem ze sie boisz i analizujesz. Nie wiem co doradzić bo i tak bym tez schozowala jak ty. Na pocieszenie powiem ze 4 razy krwawiłam w ciazy i wszystko było ok. 🥰 caluski.

Hej dziewczyny.
Ja znowu zaczynam schizowac że dziecko mi się za mało w brzuchu rusza [emoji3061]
Do psychiatryka odrazu..
To raczej normalne. 🤔 ja tak mialam tydzien przez porodem. Martwiłam się bardzo. Nawet jak zwykle byla aktywna kolo 19. To wtedy nie. Piekielnie sie balam. Słodkiego sie sie najadlam i nic. Ale w koncu nad ranem zmusiłam leniucha do poruszania się.
Jak cos cie martwi to lepiej zawsze na ip jechać. (Mnie już tam znali) 🙈😭

reklama
U nas wszystko. Temperaturę mierzyłam, testy owulacyjne zawsze mi sie pokrywały z monitoringiem. Ale i tak najskuteczniejsze jest przytulanie co drugi dzien. Kontrola czesto stresuje i nie idzie jak trzeba [emoji28]

Bzdety jakies gadają. Jak można mówić takie rzeczy. 100 to juz duzy wybnik. Ja w dzien spodziewanej miesiaczni mjalam ledwo 48 i mowili ze wvzesna ciaza. Wiec na pewno bobas jest [emoji28][emoji1]

Kazda ciaza to jeden wielki stres. Wiem ze sie boisz i analizujesz. Nie wiem co doradzić bo i tak bym tez schozowala jak ty. Na pocieszenie powiem ze 4 razy krwawiłam w ciazy i wszystko było ok. [emoji3059] caluski.

To raczej normalne. [emoji848] ja tak mialam tydzien przez porodem. Martwiłam się bardzo. Nawet jak zwykle byla aktywna kolo 19. To wtedy nie. Piekielnie sie balam. Słodkiego sie sie najadlam i nic. Ale w koncu nad ranem zmusiłam leniucha do poruszania się.
Jak cos cie martwi to lepiej zawsze na ip jechać. (Mnie już tam znali) [emoji85][emoji24]
Ja już raz byłam z ruchami na IP ale w 20 którymś tygodniu, aż głupio znowu jechać [emoji28]

Ja chciałam Was jeszcze zapytać o formy znieczulenia przy porodzie. Z czego korzystalyscie? Jakie opinie?
Położne różnie mówią. Na szkole rodzenia mówili, że zewnatrzoponowe bardzo często kobiety wybierają. A położna środowiskowa mówiła, że odradze tego typu znieczuleń. Nastawić się na naturalne formy łagodzenia ból lub mało inwazyjne jak gaz.
Zglupiec można.
Miałam zzo i polecam. Dobrze zrobione nie powinno dawać dolegliwości, a lekarz wkluwal się na ostrych skurczach.

U nas wszystko. Temperaturę mierzyłam, testy owulacyjne zawsze mi sie pokrywały z monitoringiem. Ale i tak najskuteczniejsze jest przytulanie co drugi dzien. Kontrola czesto stresuje i nie idzie jak trzeba 😅

Bzdety jakies gadają. Jak można mówić takie rzeczy. 100 to juz duzy wybnik. Ja w dzien spodziewanej miesiaczni mjalam ledwo 48 i mowili ze wvzesna ciaza. Wiec na pewno bobas jest 😅😄

Kazda ciaza to jeden wielki stres. Wiem ze sie boisz i analizujesz. Nie wiem co doradzić bo i tak bym tez schozowala jak ty. Na pocieszenie powiem ze 4 razy krwawiłam w ciazy i wszystko było ok. 🥰 caluski.

To raczej normalne. 🤔 ja tak mialam tydzien przez porodem. Martwiłam się bardzo. Nawet jak zwykle byla aktywna kolo 19. To wtedy nie. Piekielnie sie balam. Słodkiego sie sie najadlam i nic. Ale w koncu nad ranem zmusiłam leniucha do poruszania się.
Jak cos cie martwi to lepiej zawsze na ip jechać. (Mnie już tam znali) 🙈😭
Dzieki za odp Kochana :)
Zatem tak bedziemy dzialac :) W szpitalu spotkalam dziewczyne i ona powiedziala, ze w pierwszym cyklu zaszla, ale robili to codziennie... codziennie to nie wiem czy bym dala rade, przeciez czasem u nas tam tez potrzeba regeneracji na dole.

Dzieki za odp Kochana :)
Zatem tak bedziemy dzialac :) W szpitalu spotkalam dziewczyne i ona powiedziala, ze w pierwszym cyklu zaszla, ale robili to codziennie... codziennie to nie wiem czy bym dala rade, przeciez czasem u nas tam tez potrzeba regeneracji na dole.
Dokladnie tak !!! Niestety nikt za młodu nie uprzedził ze wspolzycie przy staraniach o dziecko lekko odbiega od rzeczywistości 🙈 czasem trzeba a nie zawsze ma sie sile chec czy chumor. 🤷‍♀️🤷‍♀️

Dokladnie tak !!! Niestety nikt za młodu nie uprzedził ze wspolzycie przy staraniach o dziecko lekko odbiega od rzeczywistości 🙈 czasem trzeba a nie zawsze ma sie sile chec czy chumor. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Niestety czasem wrecz sie odechciewa, tym bardziej jak nie wychodzi, tak jakby sie chcialo, dodatkowo jak sie bierze jeszcze jakies hormony, facet to tam moze zawsze, ale kobieta...to skomplikowana sprawa i pod wzgledem psychicznym i fizycznym

reklama
Jeśli nie masz leków to piatek wcale nie jest wcześnie tak na prawdę. Wręcz bym się bała czekać te kilka dni. Ale mam nadzieję że będzie wszystko okej :)

No bo na słodkie dzieci reagują ;) jak zjesz kawałek czekolady j się położysz to młoda powinna zacząć fikac ;)

@kasiula222 A jak u Ciebie kochana?
Odebrałam dziś przyrost i chyba jest dobry w pon był 380.72 a dziś środa i wyszło 910.71 nie znam się tak dobrze na tym bo nigdy z żadnych ciąż nie robiłam bety.. :)

Do góry