reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej dziewczyny.
Ja znowu zaczynam schizowac że dziecko mi się za mało w brzuchu rusza [emoji3061]
Do psychiatryka odrazu..

Jeśli Cię to niepokoi to jedz na IP. Ale im dalej tym dziecko się mniej rusza bo ma coraz mniej miejsca [emoji16] No i może wstawić się w kanał, wtedy też te ruchy są inne [emoji2368]

Kochana spokojnie stres też nie sprzyja 😘 masz progesteron przypisany? Plamienia nie zawsze oznacza coś złego 😘wypoczywaj
Mam, biore 2 razy dziennie. Wczoraj tez coś miałam podczas wycierania, ale potem się okazało, ze mam rankę na zewnatrz. Dziś ewidentnie w śluzie było beżowo :| zwariować można
Odpoczac tez ciężko jak się pracuje 🙄

Jeśli Cię to niepokoi to jedz na IP. Ale im dalej tym dziecko się mniej rusza bo ma coraz mniej miejsca [emoji16] No i może wstawić się w kanał, wtedy też te ruchy są inne [emoji2368]
Ruszac się rusza, ale nie tak jak w weekend non stop [emoji28]
Tak tak jak będę się dalej martwić to na IP podjadę...

@roki_1991 właśnie też się zdziwiłam dlaczego tak powiedziała. Wiem, że wcześnie idę ale kiepsko się czuje i chciałabym żeby przepisał mi wymagane leki a poza tym żeby mnie zbadał dlatego uparłam się na wizytę w piątek.

Ruszac się rusza, ale nie tak jak w weekend non stop [emoji28]
Tak tak jak będę się dalej martwić to na IP podjadę...

Napij się coli [emoji23]
Najgorzej jak wcale nie czujesz ruchów :) Zresztą dzieci w brzuchu też mają różne temperamenty i różne dni, moja młodsza ruszała się w zależności od pogody [emoji23] Jak było ciepło to był dzikunem a przy niepogodzie musiałam ją sama szturać [emoji14]

Napij się coli [emoji23]
Najgorzej jak wcale nie czujesz ruchów :) Zresztą dzieci w brzuchu też mają różne temperamenty i różne dni, moja młodsza ruszała się w zależności od pogody [emoji23] Jak było ciepło to był dzikunem a przy niepogodzie musiałam ją sama szturać [emoji14]

ja zauwazylam ze ona bardziej sie rusza jak jestesmy na wsi u rodziców...
więcej głosów, a i słodkiego wtedy więcej pije haha

Człowiek uczy się całe życie 😅 ja na razie gubię kg na szczęście 💪
Jak tam samopoczucie? Kiedy wybierasz się na wizytę? Planujesz jeszcze robić betę?

@Humhum masz już termometr? Znalazłam w dobrej cenie i opinie spoko Link do: Termometr bezdotykowy na podczerwień LCD tylko, że idzie z Chin 🤭 a jak tam u Ciebie?

@monika1708 jak tam się czujesz? :) jesteś ba ostatniej prostej 😁

Kupiłam ten co polecalas mi kiedyś, Diagnostic. Dałam 100 zł więc nie ma tragedii. Położna niby mi mówiła, że wystarczy pod pachę elektroniczny z szybkim pomiarem do minuty ale jakoś nie byłam przekonana.
U nas raz lepiej raz gorzej, dziękuję że pytasz 🙂 jak się nie przemęczam i nie chodzę za dużo to brzuch się nie napina i nie boli podbrzusze. Ale ta pogoda mi nie służy. Już wolałam upaly i słońce.
Mała w czwartek wazyla już 2200g 😊

Nie miałam jeszcze okazji pogratulować reszcie dziewczyn, którym się udało zafasolkowac 🥰 trzymam kciuki!
@mohaaa 22.10 ja też mam wizytę 🙂
Będzie dobrze! Nie wkręcają sobie z tym plamieniem.
@Takaja123 teraz Twoja kolej na fasolkę!

@monika1708 u mnie też czasami się zdążają dni, w których mała jest mniej aktywna. Zauważyłam tendencję, że jak napina mi się brzuch i boli podbrzusze to ona jest spokojna. Jakby wiedziała, że nie może za bardzo wtedy skakać. Na tym etapie to już te ruchy nie należą do najprzyjemniejszych i jak kopnie porządnie czy zacznie się mocno rozpychać to boli.
Rano jak mąż wstaje do pracy to ona też się budzi i wtedy fika i mnie budzi :)

Ostatnia edycja:
Ja chciałam Was jeszcze zapytać o formy znieczulenia przy porodzie. Z czego korzystalyscie? Jakie opinie?
Położne różnie mówią. Na szkole rodzenia mówili, że zewnatrzoponowe bardzo często kobiety wybierają. A położna środowiskowa mówiła, że odradze tego typu znieczuleń. Nastawić się na naturalne formy łagodzenia ból lub mało inwazyjne jak gaz.
Zglupiec można.

reklama
@roki_1991 właśnie też się zdziwiłam dlaczego tak powiedziała. Wiem, że wcześnie idę ale kiepsko się czuje i chciałabym żeby przepisał mi wymagane leki a poza tym żeby mnie zbadał dlatego uparłam się na wizytę w piątek.
Jeśli nie masz leków to piatek wcale nie jest wcześnie tak na prawdę. Wręcz bym się bała czekać te kilka dni. Ale mam nadzieję że będzie wszystko okej :)

ja zauwazylam ze ona bardziej sie rusza jak jestesmy na wsi u rodziców...
więcej głosów, a i słodkiego wtedy więcej pije haha
No bo na słodkie dzieci reagują ;) jak zjesz kawałek czekolady j się położysz to młoda powinna zacząć fikac ;)

@kasiula222 A jak u Ciebie kochana?

Do góry