reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, nie mogę się dodzwonić do mojego ginekologa. Wizyta dopiero w piątek. Miałam powiedziane, że jak znajdę w ciążę to całą będę na luteinie. Mam w domu luteinę dopochwową z tej straconej ciąży. Chciałam zapytać gina czy od dziś mogę ją już aplikować ale skoro nie odbiera to nie wiem😔 Myślicie, że powinnam zaczekać na wizytę czy mogę sama zacząć brać te luteinę?

reklama
Hej dziewczyny jestem tu nowa :)
Dwa poronienia za mną- pierwsze w grudniu 2019 puste jajo płodowe,drugie w kwietniu 2020 brak akcji serca zarodka w 6 tygodniu.
Z badań dodatni test antykoagulanu tocznia w mianie niski 1,4, niedobór białka S 55,6
Zlecony Neoparin 60 mg oraz acard od starań 150 mg. W wywiadzie matka z nieprawidłowym krzepnięciem krwi (3 poronienia między 5 a 6 miesiącem ciąży). I moje pytanie czy jest sens robienia kariotypu? Trochę się naczytałam i zastanawiam się nad tym. Może któraś była w podobnej sytuacji?

Dziewczyny, nie mogę się dodzwonić do mojego ginekologa. Wizyta dopiero w piątek. Miałam powiedziane, że jak znajdę w ciążę to całą będę na luteinie. Mam w domu luteinę dopochwową z tej straconej ciąży. Chciałam zapytać gina czy od dziś mogę ją już aplikować ale skoro nie odbiera to nie wiem😔 Myślicie, że powinnam zaczekać na wizytę czy mogę sama zacząć brać te luteinę?

Śmiało możesz zacząć brać 😉 będziesz jeszcze powtarzała betę?

Ja bym już od dziś brala

Dwa poronienia za mną- pierwsze w grudniu 2019 puste jajo płodowe,drugie w kwietniu 2020 brak akcji serca zarodka w 6 tygodniu.
Z badań dodatni test antykoagulanu tocznia w mianie niski 1,4, niedobór białka S 55,6
Zlecony Neoparin 60 mg oraz acard od starań 150 mg. W wywiadzie matka z nieprawidłowym krzepnięciem krwi (3 poronienia między 5 a 6 miesiącem ciąży). I moje pytanie czy jest sens robienia kariotypu? Trochę się naczytałam i zastanawiam się nad tym. Może któraś była w podobnej sytuacji?

A brałaś w tych ciazach już heparyne i acard czy dopiero od następnej będziesz brać.?? Mi to wygląda na problem z krzepliwoacia, więc nie zamartwialabym się teraz kariotypem . No chyba że brałaś już heparyne i acard i nie wyszlo

Bierz! Ja bym nie czekała. Zwazywszy ze lekarz powiedział że będzie Ci ja przepisywał. Matko co z tymi lekarzami jest...nie mogę się nadziwić jak jeszcze bylam w końcówce ciazy ze niektore dziewczyng mialy problem bo ich ginekolog nie przyjpmwal. 😱😱 nie wyobrazam sobie tego stresu.

Bardzo mi przykro z powodu strat 🙄 dobrze ze tutaj trafiłaś 👍 ja bym zrobkla tylko z tego wzgledu ze bedziecie miec darmowy kardioryp po dwoch poronieniach. Raczej w duzej mierze wychodzi dobry. 👍 dobrze ze masz zalecenia w staraniach.

Bierz! Ja bym nie czekała. Zwazywszy ze lekarz powiedział że będzie Ci ja przepisywał. Matko co z tymi lekarzami jest...nie mogę się nadziwić jak jeszcze bylam w końcówce ciazy ze niektore dziewczyng mialy problem bo ich ginekolog nie przyjpmwal. 😱😱 nie wyobrazam sobie tego stresu.
Mój lekarz przyjmuje, był ostatnio na urlopie i było za niego zastępstwo. Nie wiem dlaczego nie odebrał telefonu, może nie mógł akurat, niestety on nie jest z tych co oddzwania czy odpisuje na SMS.Niestety u nas nie ma zbyt dużego wyboru lekarzy, albo przyjmują za kosmiczne pieniądze albo nowych pacjent nie przyjmują z powodu braku miejsc.

reklama
Dla pocieszenia powiem, ze my w ostatnim cyklu, w którym się udało, wspolzylismy tylko 3 razy w ciągu całe miesiąca 😅

Robiłam tydzień temu, dziś 5+5
Biore Metypred, progesteron, acard i heparynę.
Dzieki mohaaa tak, to pocieszajace :D No jak ma sie udac, to sie uda i nawet po 1 raz jak sie wstrzeli w termin owu :D dobra, nie ma co przezywac, zobaczymy co bedzie, teraz zaczelam sie nakrecac troche tym glupim wirusem i zastanawiac czy to dobry czas na ciaze i staranie, ale nigdy nie jest dobry. Co Wy o tej calej sytuacji sadzicie?

Do góry