reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 Dziękuję za Twoją opinie, dla mnie każda jest pomocna 😉 Jesteście dziewczyny naprawdę mądre w tych sprawach.
Tak dostałam zielone światło od dwóch ginekologów po tej miesiączce, a dziś właśnie ją dostałam. Dodatkowo po zaleceniu ginekologa na początku miesiąca zaszczepiłam się przeciwko grypie. Mam nadzieję, że wszystko się uda i doczekam się szczęśliwego urodzenia dzidziusia, tak o tym marzę, mąż i córcia również.

@Charlotte21 my kończymy 27 wrzesnia 4 miesiace. Wrzesien jakiś taki ten miesiąc upierdliwy. Mala bardzo krzykliwa i tylko na rękach ja nosić nic nie da się zrobić. Jak przestało się malo ulewają to teraz na nowo coraz więcej. W domu to juz chodzę w starych ubraniach bo nie nadrabiam z przebieraniem siebie a jej w szczególności. A automat prawie codziennie chodzi.
Ostatnio to wysiadam mam dość wszystkie najchętniej bym wyszła z domu i nie wróciła. Te macierzyństwo mnie wykancza.
@Takaja123 a jak tam u ciebie starania ruszyło cos? Wyżej opisakam co u mnie
Moja dzisiaj 18 tygodni skonczyla. Czas leci. A twoja ma juz ponad 3.5 miesiaca ! Duza dzoewczyna. I na pocieszenie ci powiem ze wlasnie pomiedzy 3.5 a 4 miesiącem moja miala kryzys. Przechodził sama siebie.Juz pakowałam ja do okna zycia 🙈🤷‍♀️ a tak na poważnie to niestety takich chwil jest dużo. Szczególnie z przemęczenia. Jak jest niewyspana, mala wstawała co 2 h na piers i potem 3p minut usyoiania,m przespi 30 i znowu to samo, to maszyna nawet wysiądzie a co dopiero czlowiek. Moja propozycja to odespać. Po prostu. Znajdź kogos kto pomoedzy karmieniami ci się nią zajmie i wyśpij ile możesz. Niestety z niewysoania podnosi się poziom kortyzolu. A on nie działa za dobrze na nasze samopoczucie. I co najważniejsze, te emocje mina. Przyjdzie lepszy dzien. Ciężko uwoerzyc sle tak jest. Ja juz bylam tak przemęczona ze jak sie do mnie w nocy o 4 nad razem smiala bo sie wyspała to płakałam. Tak po ludzku. Nie wiem czy masz Mala na piersi czy butelce. Ale jeżeli na piersi to niech maz/partner/babcia/ciocia. Ktoś, kim mala lubi być. Niec ci ja z rana wezmą na 2 h i pośpij. A jak na butli to jeszcze prostsze. Możesz dać chlopu a ty spij. 👍 uwierz mi. Sen działa cuda.
No chyba ze nie masz takiej możliwości to spij z mala. U mnie Miłka jest nieodkladalna. Często w nocy mi sie zdarzało miec ja na rekach na lozku i spac na wpół lezaco bo ma czujnik odłożenia. Teraz, jest leoiej. Nigdy nienusnela sama gdziekolwiek. Zawsze rece. I trudno. Kregoslup wysiada ale Kocham tego małego szkraba. Czasem az mi para z nosa leci ze zdenerwowania ale bywa i tak. 😅 napisz coś więcej. Chętnie pomożemy. dzoeeczynki są blisko siebie 😄

Ps. Chodzr w starych rshirtach meza. 🙈

Z ukrwaniem warto skonsultowac z lekarzem. Ale podobno jak przybiera to nic z tym nie robia.

@Destino dziękuję za tak szczegółowe wyjaśnienie. W ciążach brałaś heparyne?
Powoli może uda nam się wrócić do starań. Przez ostatnie dwa miesiące mąż brał zastrzyki z testosteronem na początku co 2 tydz, a ostatni miesiąc co tydzień podwójna dawkę. We wtorek wizyta u androloga i badania testosteronu może już jest lepiej nawet widzę po samopoczuciu męża, że jest lepiej [emoji6] Teraz bierze witaminy na poprawę nasienia i zobaczymy czy coś się ruszy w tej kwestii. Ja pracuje zawodowo prawie rok, przenieśli mnie bliżej domu chociaż w tej kwestii jest dobrze [emoji6]
A co tam u Ciebie? Jak dzieciaczki?

@gigi_ początki zawsze są ciężkie z czasem będzie lepiej [emoji8] wyżej opisałam co u mnie [emoji28]
Dopiero w 3 i 4 ciazy

Mam nadzieję, że już niedługo będziecie mogli realizować marzenie o rodzicielstwie z żywym zdrowym różowym maluszku... Może nawet dwoch [emoji8]

A moje maluchy? Oskarek bawi się z Helenka. Pięknie się na nich patrzy. Helenka jeździ na hulajnodze i motorku biegowym. Rosną zdecydowanie za szybko [emoji3526] oczywiście cieszę się, jednocześnie czas gdy byli niemowlaczkami był wyjątkowy. Oni są wyjątkowymi dziećmi w każdej chwili [emoji3059]

Ostatnia edycja:
@Takaja123
W wyniku z badania histopatologicznego łożyska wyszło: Nasilone zaburzenia w krążeniu matczynym i płodowym. Brak jednej tętnicy w pępowinie.
Lekarze: jeden powiedział, że ten brak tętnicy mógł być powodem, drugi, że łożysko nie miało odpowiednich warunków, ale obaj zgodnie stwierdzili oraz pielęgniarka, która 9 lat pracowała w położnictwie, że dziecko mogło mieć jakąś wadę. Ja nie mam tarczycy, toksoplazmozy też nie miałam, wszystkie wyniki były ok. Nie mam pojęcia co się mogło stać. W piątek ok. 12.00 byłam u lekarza i widziałam na USG mojego synka, po badaniu stwierdził, że jest ok. A w sobotę ok. 21.00 odeszły mi wody płodowe i poroniłam.

A mi przychodzi do głowy parwowirus... bo niestety on też powoduje problemy z przepływami u dziecka, robią się obrzęki i w końcu umiera... ale to nie jest podstawowe badanie i mało który lekarz ma jakiekolwiek pojęcie o tym...

@Charlotte21 my kończymy 27 wrzesnia 4 miesiace. Wrzesien jakiś taki ten miesiąc upierdliwy. Mala bardzo krzykliwa i tylko na rękach ja nosić nic nie da się zrobić. Jak przestało się malo ulewają to teraz na nowo coraz więcej. W domu to juz chodzę w starych ubraniach bo nie nadrabiam z przebieraniem siebie a jej w szczególności. A automat prawie codziennie chodzi.
Ostatnio to wysiadam mam dość wszystkie najchętniej bym wyszła z domu i nie wróciła. Te macierzyństwo mnie wykancza.
@Takaja123 a jak tam u ciebie starania ruszyło cos? Wyżej opisakam co u mnie

Bo macierzyństwo nie jest łatwe, zwłaszcza jak dostaniesz ciężkie w obsłudze dziecko... wiem coś o tym, moja starsza przez 3 lata swojego życia miała być jedynaczka, tak mi dała do wiwatu...
obie moje córki ulewały... starsza do 8msca, a młodsza dzisiaj kończy 10mscy i dalej jej się zdarza po porannym mleku, z tym że reszta dnia jest już na normalnych posiłkach i pewnie dlatego nie ulewa. Spróbuj Bebilon Nutriton u nas było po tym duuuuuuuużo lepiej.

@Destino Dzieci rosną zdecydowanie za szybko dopiero była taka malutka 🥰 cieszę się, że u Was wszystko w porządku i dzieciaczki zdrowe ❤️ będziesz wysyłać je do przedszkola?

@Jivka ja to w ogóle myślałam, że pęcherz sobie przeziębiłam bo dużo biegałam do łazienki, materiały mnie bóle i skurcze w dole brzucha dlatego poszłam do lekarza w piątek. Podczas badania i USG usłyszałam, że wszystko jest ok i nic nie zagraża ciąży, a na drugi dzień poroniłam. Totalny szok dla mnie! Do dzisiaj tego nie rozumiem!😔

reklama
@Destino Dzieci rosną zdecydowanie za szybko dopiero była taka malutka [emoji3059] cieszę się, że u Was wszystko w porządku i dzieciaczki zdrowe [emoji3590] będziesz wysyłać je do przedszkola?
Niestety nie mogę do 3 roku życia Helenki. Jej układ immunologiczny jest za słaby by stawić czoło przeziębieniu, a co dopiero konkretnym chorobom. Czy dzieci są zdrowe? To zależy jak zdefiniujesz to pojęcie [emoji4]. Rozwijają się całkiem nieźle i to najważniejsze.

Do góry