reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja sobie już przebadałam prawie we wszystkie strony 😉 ale tu nie ma co mówić o żadnej winie, bo to nie jest niczyja wina!! chce jeszcze zrobić komórki nk ale akurat dostałam okres. Kariotypow nie robiliśmy i badania nasienia też nie, bo zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań i stąd taka rozkmina 🤔
Ja kariotypy zostawię na koniec .. , jutro zrobię badania genetyczne w kierunku trombofilii , powiedz mi kochana jakie badania wykonałaś jeszcze po stratach ?

reklama
Ja kariotypy zostawię na koniec .. , jutro zrobię badania genetyczne w kierunku trombofilii , powiedz mi kochana jakie badania wykonałaś jeszcze po stratach ?

Napisze Ci jakie robilam, ale nie wiem do końca do doradzić jeśli masz już dziecko.
Ja robiłam trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy, czas krzepnięcia, cała tarczycę z przeciwciałami, przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, homocysteine, kwas foliowy, poziom wit b6 i b12 (ale to później zobaczysz co wyjdzie z mutacji ewentualnie). Wirusowki i hormony robiłam przed ciąża i było ok.

No i chyba warto zrobić komórki nk to będę robiła tylko jak będę w 2 fazie cyklu tylko nie wiem czy może tak być, że w jednej ciazy się ujawniły a w drugiej nie.

Napisze Ci jakie robilam, ale nie wiem do końca do doradzić jeśli masz już dziecko.
Ja robiłam trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy, czas krzepnięcia, cała tarczycę z przeciwciałami, przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, homocysteine, kwas foliowy, poziom wit b6 i b12 (ale to później zobaczysz co wyjdzie z mutacji ewentualnie). Wirusowki i hormony robiłam przed ciąża i było ok.

No i chyba warto zrobić komórki nk to będę robiła tylko jak będę w 2 fazie cyklu tylko nie wiem czy może tak być, że w jednej ciazy się ujawniły a w drugiej nie.
Nie wiem co u mnie może być powodem niepowodzeń . Pierwsza ciąże poroniłam 8 tc druga z córka była na początku zagrożona krwawienia , plamienia , ale udało się wyjść z tego duphastonem oraz leżeniem serduszko ciagle biło jak dzwon Urodziła się w 39 tc zdrowa i silna , Po 6 latach zdecydowaliśmy się na drugie Dziecko .. ciąża od początku przebiegała prawidłowo , serduszko już w 6 tc , aż tu nagle podczas usg dowiedziałam się , ze dziecko zmarło poronienie zatrzymane 😢 nie wiem czy u mnie akurat wina za wszystko mogę obarczyć złe kariotypy skoro mam już dziecko .... , mam taki mętlik W głowie nie wiem co robić , bo płakać już nawet nie mam czym .....

Nie wiem co u mnie może być powodem niepowodzeń . Pierwsza ciąże poroniłam 8 tc druga z córka była na początku zagrożona krwawienia , plamienia , ale udało się wyjść z tego duphastonem oraz leżeniem serduszko ciagle biło jak dzwon Urodziła się w 39 tc zdrowa i silna , Po 6 latach zdecydowaliśmy się na drugie Dziecko .. ciąża od początku przebiegała prawidłowo , serduszko już w 6 tc , aż tu nagle podczas usg dowiedziałam się , ze dziecko zmarło poronienie zatrzymane 😢 nie wiem czy u mnie akurat wina za wszystko mogę obarczyć złe kariotypy skoro mam już dziecko .... , mam taki mętlik W głowie nie wiem co robić , bo płakać już nawet nie mam czym .....
Jeszcze mam pytanie ile można krwawić po lyzeczkowaniu ? U mnie 3 dzień od zabiegu i dalej jasna krew 😖

Kochana spokojnie tutaj wiele z nas przez to przechodziło tu nie ma co mówić o winie. Zrób badania na spokojnie zacznij od trombofilii bo ona często się nie ujawnia w pierwszej ciąży a potem kolejne z lekami i zastrzykami pójdą dovrze. Ja nie mam dzieci i nigdy bym nie przypuszczała, że taki scenariusz na jednym usg serduszko a na kolejnej wizycie skierowanie na zabieg. Straszne uczucie,ale chęć posiadania dziecka silniejsza trzeba walczyć. Nie można się obwiniać na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.

@Asiorekk89 Ja bym chyba w Twoim przypadku skupiła się na krzepliwości krwi i na zbadaniu poziomu hormonów. Równie dobrze mógł to być nieszczęśliwy zbieg okoliczności.
Co do krwawienia - ja krwawiłam ok tygodnia, potem kolejny plamiłam. Za to pierwsza @ była bardzo bardzo obfita (krwawienie większe niż po zabiegu).

Ja póki co zacznę badania od siebie . Z mężem musi być wszystko ok mamy zdrowa córkę , zawsze zachodzimy w 1 cyklu starań . Podejrzewam , ze wina za 2 poronienia leży po mojej stronie [emoji30]
Polecam zrobić mimo wszystko badanie nasienia. To 5 minut roboty. Diagnostykę niepłodności zawsze zaczyna się od partnera, bo łatwo i bez problemu go przebadać. Ja jestem w trakcie diagnostyki, bo też 2 razy poroniłam i latam po lekarzach od maja tego roku!
Ja udałabym się do kliniki, albo do dobrego gina od poronień, bo 2 poronienia to raczej już nie przypadek (chociaż zdarzało się i tak).
Jeszcze mam pytanie ile można krwawić po lyzeczkowaniu ? U mnie 3 dzień od zabiegu i dalej jasna krew [emoji37]
Po zabiegu plamiłam na różowo i kawa z mlekiem chyba 7 dni... Ale u każdej kobiety jest inaczej. Miesiączka powinna do 6 tygodni przyjść.

reklama
Polecam zrobić mimo wszystko badanie nasienia. To 5 minut roboty. Diagnostykę niepłodności zawsze zaczyna się od partnera, bo łatwo i bez problemu go przebadać. Ja jestem w trakcie diagnostyki, bo też 2 razy poroniłam i latam po lekarzach od maja tego roku!
Ja udałabym się do kliniki, albo do dobrego gina od poronień, bo 2 poronienia to raczej już nie przypadek (chociaż zdarzało się i tak). Po zabiegu plamiłam na różowo i kawa z mlekiem chyba 7 dni... Ale u każdej kobiety jest inaczej. Miesiączka powinna do 6 tygodni przyjść.

I coś wyszło z badań nasienia? Ja właśnie kilka postów wyżej o to pytałam. Mój poprzedni lekarz twierdzi, że jeśli doszło do zapłodnienia i było serce (nie puste jajo) to z obu stron parametry są wystarczające. A pierwsze poronienie to się zdarza. Czyli drozne jajowody, dobre plemniki itp. Ale tak zaczęłam czytac i już mąż się drze na mnie, że za dużo czytam 🙉🙈🤔

Do góry