reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja sobie już przebadałam prawie we wszystkie strony 😉 ale tu nie ma co mówić o żadnej winie, bo to nie jest niczyja wina!! chce jeszcze zrobić komórki nk ale akurat dostałam okres. Kariotypow nie robiliśmy i badania nasienia też nie, bo zaszłam w ciążę w 1 cyklu starań i stąd taka rozkmina 🤔
Ja kariotypy zostawię na koniec .. , jutro zrobię badania genetyczne w kierunku trombofilii , powiedz mi kochana jakie badania wykonałaś jeszcze po stratach ?

reklama
Ja kariotypy zostawię na koniec .. , jutro zrobię badania genetyczne w kierunku trombofilii , powiedz mi kochana jakie badania wykonałaś jeszcze po stratach ?

Napisze Ci jakie robilam, ale nie wiem do końca do doradzić jeśli masz już dziecko.
Ja robiłam trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy, czas krzepnięcia, cała tarczycę z przeciwciałami, przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, homocysteine, kwas foliowy, poziom wit b6 i b12 (ale to później zobaczysz co wyjdzie z mutacji ewentualnie). Wirusowki i hormony robiłam przed ciąża i było ok.

No i chyba warto zrobić komórki nk to będę robiła tylko jak będę w 2 fazie cyklu tylko nie wiem czy może tak być, że w jednej ciazy się ujawniły a w drugiej nie.

Napisze Ci jakie robilam, ale nie wiem do końca do doradzić jeśli masz już dziecko.
Ja robiłam trombofilie wrodzona, zespół antyfosfolipidowy, czas krzepnięcia, cała tarczycę z przeciwciałami, przeciwciała ANA, przeciwciała przeciw antygenom łożyska, homocysteine, kwas foliowy, poziom wit b6 i b12 (ale to później zobaczysz co wyjdzie z mutacji ewentualnie). Wirusowki i hormony robiłam przed ciąża i było ok.

No i chyba warto zrobić komórki nk to będę robiła tylko jak będę w 2 fazie cyklu tylko nie wiem czy może tak być, że w jednej ciazy się ujawniły a w drugiej nie.
Nie wiem co u mnie może być powodem niepowodzeń . Pierwsza ciąże poroniłam 8 tc druga z córka była na początku zagrożona krwawienia , plamienia , ale udało się wyjść z tego duphastonem oraz leżeniem serduszko ciagle biło jak dzwon Urodziła się w 39 tc zdrowa i silna , Po 6 latach zdecydowaliśmy się na drugie Dziecko .. ciąża od początku przebiegała prawidłowo , serduszko już w 6 tc , aż tu nagle podczas usg dowiedziałam się , ze dziecko zmarło poronienie zatrzymane 😢 nie wiem czy u mnie akurat wina za wszystko mogę obarczyć złe kariotypy skoro mam już dziecko .... , mam taki mętlik W głowie nie wiem co robić , bo płakać już nawet nie mam czym .....

Nie wiem co u mnie może być powodem niepowodzeń . Pierwsza ciąże poroniłam 8 tc druga z córka była na początku zagrożona krwawienia , plamienia , ale udało się wyjść z tego duphastonem oraz leżeniem serduszko ciagle biło jak dzwon Urodziła się w 39 tc zdrowa i silna , Po 6 latach zdecydowaliśmy się na drugie Dziecko .. ciąża od początku przebiegała prawidłowo , serduszko już w 6 tc , aż tu nagle podczas usg dowiedziałam się , ze dziecko zmarło poronienie zatrzymane 😢 nie wiem czy u mnie akurat wina za wszystko mogę obarczyć złe kariotypy skoro mam już dziecko .... , mam taki mętlik W głowie nie wiem co robić , bo płakać już nawet nie mam czym .....
Jeszcze mam pytanie ile można krwawić po lyzeczkowaniu ? U mnie 3 dzień od zabiegu i dalej jasna krew 😖

Kochana spokojnie tutaj wiele z nas przez to przechodziło tu nie ma co mówić o winie. Zrób badania na spokojnie zacznij od trombofilii bo ona często się nie ujawnia w pierwszej ciąży a potem kolejne z lekami i zastrzykami pójdą dovrze. Ja nie mam dzieci i nigdy bym nie przypuszczała, że taki scenariusz na jednym usg serduszko a na kolejnej wizycie skierowanie na zabieg. Straszne uczucie,ale chęć posiadania dziecka silniejsza trzeba walczyć. Nie można się obwiniać na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.

@Asiorekk89 Ja bym chyba w Twoim przypadku skupiła się na krzepliwości krwi i na zbadaniu poziomu hormonów. Równie dobrze mógł to być nieszczęśliwy zbieg okoliczności.
Co do krwawienia - ja krwawiłam ok tygodnia, potem kolejny plamiłam. Za to pierwsza @ była bardzo bardzo obfita (krwawienie większe niż po zabiegu).

Ja póki co zacznę badania od siebie . Z mężem musi być wszystko ok mamy zdrowa córkę , zawsze zachodzimy w 1 cyklu starań . Podejrzewam , ze wina za 2 poronienia leży po mojej stronie [emoji30]
Polecam zrobić mimo wszystko badanie nasienia. To 5 minut roboty. Diagnostykę niepłodności zawsze zaczyna się od partnera, bo łatwo i bez problemu go przebadać. Ja jestem w trakcie diagnostyki, bo też 2 razy poroniłam i latam po lekarzach od maja tego roku!
Ja udałabym się do kliniki, albo do dobrego gina od poronień, bo 2 poronienia to raczej już nie przypadek (chociaż zdarzało się i tak).
Jeszcze mam pytanie ile można krwawić po lyzeczkowaniu ? U mnie 3 dzień od zabiegu i dalej jasna krew [emoji37]
Po zabiegu plamiłam na różowo i kawa z mlekiem chyba 7 dni... Ale u każdej kobiety jest inaczej. Miesiączka powinna do 6 tygodni przyjść.

reklama
Polecam zrobić mimo wszystko badanie nasienia. To 5 minut roboty. Diagnostykę niepłodności zawsze zaczyna się od partnera, bo łatwo i bez problemu go przebadać. Ja jestem w trakcie diagnostyki, bo też 2 razy poroniłam i latam po lekarzach od maja tego roku!
Ja udałabym się do kliniki, albo do dobrego gina od poronień, bo 2 poronienia to raczej już nie przypadek (chociaż zdarzało się i tak). Po zabiegu plamiłam na różowo i kawa z mlekiem chyba 7 dni... Ale u każdej kobiety jest inaczej. Miesiączka powinna do 6 tygodni przyjść.

I coś wyszło z badań nasienia? Ja właśnie kilka postów wyżej o to pytałam. Mój poprzedni lekarz twierdzi, że jeśli doszło do zapłodnienia i było serce (nie puste jajo) to z obu stron parametry są wystarczające. A pierwsze poronienie to się zdarza. Czyli drozne jajowody, dobre plemniki itp. Ale tak zaczęłam czytac i już mąż się drze na mnie, że za dużo czytam 🙉🙈🤔

Do góry