reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@mohaaa Możesz odstawić i zobaczyć efekt. Coś tu dziewczyny mówiły, że on zmniejsza krwawienie podczas @ i jeszcze chyba to @roki_1991 pisala, że może utrudniać zajście w ciążę 🤔 więc nie wiem czy nie lepiej odstawić
Chyba faktycznie odstawię w tym cyklu :)
U mnie raczej też lipa. Przytulanki są i to często nawet ale ciąża z 0% prawidłowymi plemnikami jest nikła szansa raczej też cud że znajdzie się jeden zdrowy i silny szybki plemnik który będzie wstanie zapłodnić moja komórkę jajowa i się zagnieździ. Jeszcze trzeba mieć pewność że się owu ma w każdym cyklu.
Nigdy nie masz pewności czy jest 0,0000000% prawidłowych. Mój mąż tez miał 0% a zaszłam w ciąże w od razu. Lekarz mowil, ze w labo zakraglaja do 0%, np gdy jest ich na tyle mało, ze 1% z tego nie wylicza. No i ma to sens

@roki_1991 właśnie pamiętam, że coś takiego było
@mohaaa może warto odstawić i zobaczyć czy będzie efekt 😉

@Madlein @młoda1994 @Magdusia88 @aga.i.nieszka to jeszcze nas tu troszkę jest 😉 za każdą z Was trzymam mocno kciuki żeby udało się jak najszybciej ujrzeć dwie kreseczki ❤❤❤❤

Kochana, czyli jesteś najlepszym dowodem na to, ze przy dwurożności można szczęśliwie urodzić. ❤ I takie historie dają ogromną nadzieję. Ja chyba jestem jakaś szczególnie pechowa, bo mam 2 nieudane ciąże za sobą, w 6 i 8 tyg. Jeszcze kilka dni temu stwierdziłam, ze do 3 razy sztuka i dopiero wtedy rozważę zabieg usunięcia przegrody. Ale od wczoraj zaczęłam myśleć już teraz o zabiegu, jeśli ma pomóc i ułatwić donoszenie, to po co się zaś męczyć, martwić finałem.
Powiedz proszę przy jakiej okazji dowiedziałaś się, ze masz dwurozna

reklama
Chyba faktycznie odstawię w tym cyklu :)

Nigdy nie masz pewności czy jest 0,0000000% prawidłowych. Mój mąż tez miał 0% a zaszłam w ciąże w od razu. Lekarz mowil, ze w labo zakraglaja do 0%, np gdy jest ich na tyle mało, ze 1% z tego nie wylicza. No i ma to sens

Powiedz proszę przy jakiej okazji dowiedziałaś się, ze masz dwurozna
Podczas rutynowego badania USG u ginekologa. Ale długi czas nie wiedziałam o wadzie, trafiłam na lepszego lekarza i dopiero on zauważył nieprawidłowość.

@Tola40
I nie ma co się martwic na zapas. [emoji8] Skoro się już wcześniej udało i wszystko było w porządku, to teraz będzie tak samo.
Po kilku latach po porodzie, mocne okresy mialam, myślałam że jakieś miesniaki ..A lekarz mi mówi że mam dwurozna I to ja mam bardzo duża ta wadę, praktycznie nad sama sxyjka schodzi się w całość.
Może akurat teraz się uda .faktycznie zależy chyba gdzie się umiejscowi maluch.

Mam jeszcze jedno pytanie, bo rozważam jednak podjęcie kroków w stronę usunięcia wady dwurożności Rozumiem, ze zabieg wykonywany był w prywatnej klinice i odpada w tym przypadku NFZ?
Nie kochana, mi zabieg wykonywał dr Gawlik Dębica na NFZ. Wiem tez ze w Krk jest jakiś lekarz i to jest prywatnie. Skąd jesteś ? Masz zdj usg macicy?

Podczas rutynowego badania USG u ginekologa. Ale długi czas nie wiedziałam o wadzie, trafiłam na lepszego lekarza i dopiero on zauważył nieprawidłowość.
A czy to się jakoś objawiało u Ciebie?
czyli pewnie badanie było bardzo dokladne. W jakimś określonym dniu cyklu miałaś je robione?
Po kilku latach po porodzie, mocne okresy mialam, myślałam że jakieś miesniaki ..A lekarz mi mówi że mam dwurozna I to ja mam bardzo duża ta wadę, praktycznie nad sama sxyjka schodzi się w całość.
Może akurat teraz się uda .faktycznie zależy chyba gdzie się umiejscowi maluch.
Zawsze są to mocne okresy?

reklama
A czy to się jakoś objawiało u Ciebie?
czyli pewnie badanie było bardzo dokladne. W jakimś określonym dniu cyklu miałaś je robione?

Zawsze są to mocne okresy?
Wiesz co, ja zawsze miałam plamienie przed okresem, czyli finalnie krwawię ok 10-12 dni.
To był pierwszy objaw. Druga sprawa, mam bardzo bolesne miesiączki. Potwierdzenie dwurożności dał rezonans magnetyczny miednicy mniejszej.

Do góry