reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny, jestem załamana... pomóżcie!

Po poronieniu miałam homocysteine 8.5, przeszłam na dietę i suplementacje (aktywna b12, dha, cholina, nac) po miesiącu wynik 12... kolejne 3 tygodnie dodatkowo brałam na bicie homocysteiiny tmg, większa dawkę b12 i codziennie piłam sok z kiszonych buraków i dziś wynik 12,37. Załamana jestem. O co chodzi?

reklama
Dziewczyny, jestem załamana... pomóżcie!

Po poronieniu miałam homocysteine 8.5, przeszłam na dietę i suplementacje (aktywna b12, dha, cholina, nac) po miesiącu wynik 12... kolejne 3 tygodnie dodatkowo brałam na bicie homocysteiiny tmg, większa dawkę b12 i codziennie piłam sok z kiszonych buraków i dziś wynik 12,37. Załamana jestem. O co chodzi?
U mnie nac podniosło homocysteine również do 12. Nie bierz tego lepiej.

Dwa miesiące temu poroniłam w 7 tygodniu ciąży. teraz znowu sie staramy. Chciałam zapytać cz ciąża po poronieniu jest możliwa bez rzadnych komplikacji? Czytrzeba jakoś specjalnie uwazac? Bardzo pragne dziecka a jednoczesnie troche sie boję, że będę za bardzo sie wszystkim przejmowac i będe się wszystkiego bać.
Mam 2jkę zdrowych dzieci. Oboje są po poronionych ciążach. Oba porody SN. Z synem w ogóle zaszłam od razu po poronieniu i jest zdrowym chłopcem. Wszystko jest możliwe- trzeba wierzyć 🙃 Powodzenia!

Tak jak @roki_1991 napisala ja jestem „szczęśliwa posiadaczka” macicy dwuroznej w której była dodatkowo cienka blonka biegnąca przez srodek. Wg mojego lekarza ona była winna na 90% moim dwóm poronieniom... prawdopodobnie zarodek lokował się na niej, nie był odżywiany i obumierał. Przegrodę mi usunęli, macica w ciąży chyba w 8 tc wyglądała już jak normalna wiec się ładnie rozciągała. Ale niestety cala ciąże odczuwałam bóle jak na @. No i wada ta wiązała się u mnie z cc.
Rozumiem, ze po takim zabiegu musiałaś odczekać jakiś dłuższy czas ze staraniami, prawda? Organizowałaś to przez jakaś klinikę niepłodności? Ja podejmę 3 próbę, jak się nie uda, to będę działać z zabiegiem. :( Mnie lekarka tez mowi, ze z ta macica dwurożna/podwójna (mam coś pomiędzy i nie wiem do końca, czy kwalifikuje się do zabiegu) jest loteria, w zależności, w którym miejscu ulokuje się zarodek, taki będzie finał. Jak w złym, mało odżywionym miejscu, to wiadomo. Mam tylko nadzieje, ze u mnie przyczyną poronień jest tylko ta wada i nie wyjdą żadne kwiatki po drodze. :(

Hej dziewczyny.. jakis czas tu nie pisalam.. otoz poronilam 3 czerwca... pierwsza miesiaczke mialam 7 lipca... a dzis moj test ciazowy pokazal 2 kreseczki. ;)
Gratulacje ❤️ trzymam kciuki za Was ❤️

Melduje, że udało mi się załatwić teleporade z pediatra, bo dziś było... Tragicznie momentami. Nutramigen małej przepisała, od jutra startujemy.
@Jivka mnie zmotywowała do działania, przeczytała wszystkie moje żale... nasza kochana ❤️ muszę Cię tu wychwalić 😁 ❤️

Gratulacje [emoji3590] trzymam kciuki za Was [emoji3590]

Melduje, że udało mi się załatwić teleporade z pediatra, bo dziś było... Tragicznie momentami. Nutramigen małej przepisała, od jutra startujemy.
@Jivka mnie zmotywowała do działania, przeczytała wszystkie moje żale... nasza kochana [emoji3590] muszę Cię tu wychwalić [emoji16] [emoji3590]
Oj tam, cieszę się że mogłam pomóc [emoji8]

reklama
O A mi dietetyk też to dała a ja mam teraz wysoka, nie brać lepiej? [emoji848]
Oczywiście że nie. A bierzesz witaminę b2 i cynk? Czasem jak są wysokie poziomy b12 i kwasu, a nie dostarczasz innych to zaczyna skakac homocysteina. Walczyłam z nią 8 miesięcy odkąd rozpracowałam co mi pomaga i potem w ciąży cały czas ten sam zestaw bralam

Do góry