reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Stelle proponuje zrobić wskaźniki krzepnięcia krwi i zobaczyć co wyjdzie. Chyba, że miałaś robione to przepraszam nie doczytałam. Mam podobny problem w lecie w nogami tyle, że żylaków nie mam nic na razie nie widać. Używałam lioton 1000 i wieczorem nogi w górze powyżej serca. Jeszcze mogę polecić Ci rajstopy, pończochy uciskowe w nich nogi nie puchną.
Nie robiłam wskaźników krzepnięcia. Ja trzymałam w ubiegłe lato nogi w górze wieczorami, spałam nawet z poduszkami pod nogami żeby były wyżej i nic. Najgorsze jest to że ja już rano budzę się i nie widzę kostek [emoji85] a w ciągu dnia jest już tylko gorzej [emoji2368]
Ja niestety również mam ten problem. Krzepliwosc w porządku.

Nie wiem co może być przyczyna. Puchną mi nogi w lecie, praktycznie codziennie i przed okresem niezależnie od pory roku..

Myślę że taka moja uroda..
Mam również cellulitis wodny. Zatrzymuje mi się woda w organizmie...

reklama

Nie wiem co może być przyczyna. Puchną mi nogi w lecie, praktycznie codziennie i przed okresem niezależnie od pory roku..

Mi nogi a dokładnie kostki puchnął ale tylko latem. Też mam cellulit ale nie wiem jaki rodzaj. Jakoś się tym nie interesuje.

Jak mi się zatrzymywała woda w organizmie piłam herbatę z pokrzywy i pomagało i też tylko latem i przez siedzącą pracę niestety. Polecam sól opuchlizna i obrzęki z bingospa łagodzi też. @Stelle możesz również spróbować z tą solą 😉

@nnat. Wizyta za tydzień bo lekarz na urlopie ale wszystko dobrze się złożyło bo przed trzecim zastrzykiem akurat według zaleceń, a badania będą 2 dni przed wizytą i zobaczymy 😉

@Magdusia88 przybopuchliznach jeśli wszystkie badania z hematologii ok, to warto zainteresować się praca nerek i wątroby.

@josiaaa osobiście nie mam z tym problemu, ale tak wady macicy mogą i często są przyczyną poronień, zarówno macica z przegroda, mała macica, czy jednoroczna. Ale też z tego, co wiem, to najczęściej na wyższym etapie. Ważne jest gdzie usadowi się zarodek i czy macica będzie dość elastyczna, czy dziecko będzie miało dość miejsca do rozwoju. Na innym wątku są dziewczyny z takimi problemami. Obecnie szczęśliwe mamy

@Margerita91 odrobaczalam się przed staraniami i przechodziłam kurację odgrzybiajaca. Tylko dlatego, że miałam podejrzenie pasożytów, choć badania ok. Całe życie mam zwierzęta, a wtedy dobrze raz do roku jest się odrobaczac. Zwłaszcza, że mam chorego psa i regularnie nie mogę go odrobaczac. Właśnie znów się do tego zabieram. Tylko tym razem ziołami.

@Magdusia88 przybopuchliznach jeśli wszystkie badania z hematologii ok, to warto zainteresować się praca nerek i wątroby.

@josiaaa osobiście nie mam z tym problemu, ale tak wady macicy mogą i często są przyczyną poronień, zarówno macica z przegroda, mała macica, czy jednoroczna. Ale też z tego, co wiem, to najczęściej na wyższym etapie. Ważne jest gdzie usadowi się zarodek i czy macica będzie dość elastyczna, czy dziecko będzie miało dość miejsca do rozwoju. Na innym wątku są dziewczyny z takimi problemami. Obecnie szczęśliwe mamy

@Margerita91 odrobaczalam się przed staraniami i przechodziłam kurację odgrzybiajaca. Tylko dlatego, że miałam podejrzenie pasożytów, choć badania ok. Całe życie mam zwierzęta, a wtedy dobrze raz do roku jest się odrobaczac. Zwłaszcza, że mam chorego psa i regularnie nie mogę go odrobaczac. Właśnie znów się do tego zabieram. Tylko tym razem ziołami.

Też mamy zalecenie się odrobaczyć że względu na psa, narazie i tak się nie staramy a ile faktycznie trzeba się chronić nawet przed wpadką?

@Margerita91 ja się będę też odrobaczac z mężem właśnie teraz 😉

Nie wiem jak inne leki (pewnie też) ale przy Zentelu trzeba nie tylmo zawiesić starania, ale także zabezpieczać się przed wpadką i to wychodzi całkiem sporo tygodni. Jeśli faktycznie profilaktycznie, to wg mnie nie warto.

Ja mam Vermox 3 dni i po 14 dniach powtórka znowu 3 dni. My się i tak nie staramy narazie, ale nie są to znowu tygodnie 😉

Czy któraś z Was jest posiadaczką wadliwej macicy (jednorożność, dwurożność, macica podwójna) i z tego tytułu najprawdopodobniej już poroniła?
Była tu kiedyś taka dziewczyna, nie wiem czy jeszcze zagląda, @olaa90 ona miała przegrode w macicy, która lekarz jej usunął i po tym zaszła w szczęśliwa ciążę i urodziła :)

reklama
Ja mam Vermox 3 dni i po 14 dniach powtórka znowu 3 dni. My się i tak nie staramy narazie, ale nie są to znowu tygodnie [emoji6]
Ja już niestety nie pamiętam ile to się mialo oczekiwać, źle wspominam, bo to było odrobaczanie nas jako rodziców dziecka wysoce podejrzanego o robaki a my się właśnie wtedy chcieliśmy starać i każdy cykl bez ciazy to zawód.

Do góry