reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Stelle proponuje zrobić wskaźniki krzepnięcia krwi i zobaczyć co wyjdzie. Chyba, że miałaś robione to przepraszam nie doczytałam. Mam podobny problem w lecie w nogami tyle, że żylaków nie mam nic na razie nie widać. Używałam lioton 1000 i wieczorem nogi w górze powyżej serca. Jeszcze mogę polecić Ci rajstopy, pończochy uciskowe w nich nogi nie puchną.
Nie robiłam wskaźników krzepnięcia. Ja trzymałam w ubiegłe lato nogi w górze wieczorami, spałam nawet z poduszkami pod nogami żeby były wyżej i nic. Najgorsze jest to że ja już rano budzę się i nie widzę kostek [emoji85] a w ciągu dnia jest już tylko gorzej [emoji2368]
Ja niestety również mam ten problem. Krzepliwosc w porządku.

Nie wiem co może być przyczyna. Puchną mi nogi w lecie, praktycznie codziennie i przed okresem niezależnie od pory roku..

Myślę że taka moja uroda..
Mam również cellulitis wodny. Zatrzymuje mi się woda w organizmie...

reklama

Nie wiem co może być przyczyna. Puchną mi nogi w lecie, praktycznie codziennie i przed okresem niezależnie od pory roku..

Mi nogi a dokładnie kostki puchnął ale tylko latem. Też mam cellulit ale nie wiem jaki rodzaj. Jakoś się tym nie interesuje.

Jak mi się zatrzymywała woda w organizmie piłam herbatę z pokrzywy i pomagało i też tylko latem i przez siedzącą pracę niestety. Polecam sól opuchlizna i obrzęki z bingospa łagodzi też. @Stelle możesz również spróbować z tą solą 😉

@nnat. Wizyta za tydzień bo lekarz na urlopie ale wszystko dobrze się złożyło bo przed trzecim zastrzykiem akurat według zaleceń, a badania będą 2 dni przed wizytą i zobaczymy 😉

@Magdusia88 przybopuchliznach jeśli wszystkie badania z hematologii ok, to warto zainteresować się praca nerek i wątroby.

@josiaaa osobiście nie mam z tym problemu, ale tak wady macicy mogą i często są przyczyną poronień, zarówno macica z przegroda, mała macica, czy jednoroczna. Ale też z tego, co wiem, to najczęściej na wyższym etapie. Ważne jest gdzie usadowi się zarodek i czy macica będzie dość elastyczna, czy dziecko będzie miało dość miejsca do rozwoju. Na innym wątku są dziewczyny z takimi problemami. Obecnie szczęśliwe mamy

@Margerita91 odrobaczalam się przed staraniami i przechodziłam kurację odgrzybiajaca. Tylko dlatego, że miałam podejrzenie pasożytów, choć badania ok. Całe życie mam zwierzęta, a wtedy dobrze raz do roku jest się odrobaczac. Zwłaszcza, że mam chorego psa i regularnie nie mogę go odrobaczac. Właśnie znów się do tego zabieram. Tylko tym razem ziołami.

@Magdusia88 przybopuchliznach jeśli wszystkie badania z hematologii ok, to warto zainteresować się praca nerek i wątroby.

@josiaaa osobiście nie mam z tym problemu, ale tak wady macicy mogą i często są przyczyną poronień, zarówno macica z przegroda, mała macica, czy jednoroczna. Ale też z tego, co wiem, to najczęściej na wyższym etapie. Ważne jest gdzie usadowi się zarodek i czy macica będzie dość elastyczna, czy dziecko będzie miało dość miejsca do rozwoju. Na innym wątku są dziewczyny z takimi problemami. Obecnie szczęśliwe mamy

@Margerita91 odrobaczalam się przed staraniami i przechodziłam kurację odgrzybiajaca. Tylko dlatego, że miałam podejrzenie pasożytów, choć badania ok. Całe życie mam zwierzęta, a wtedy dobrze raz do roku jest się odrobaczac. Zwłaszcza, że mam chorego psa i regularnie nie mogę go odrobaczac. Właśnie znów się do tego zabieram. Tylko tym razem ziołami.

Też mamy zalecenie się odrobaczyć że względu na psa, narazie i tak się nie staramy a ile faktycznie trzeba się chronić nawet przed wpadką?

@Margerita91 ja się będę też odrobaczac z mężem właśnie teraz 😉

Nie wiem jak inne leki (pewnie też) ale przy Zentelu trzeba nie tylmo zawiesić starania, ale także zabezpieczać się przed wpadką i to wychodzi całkiem sporo tygodni. Jeśli faktycznie profilaktycznie, to wg mnie nie warto.

Ja mam Vermox 3 dni i po 14 dniach powtórka znowu 3 dni. My się i tak nie staramy narazie, ale nie są to znowu tygodnie 😉

Czy któraś z Was jest posiadaczką wadliwej macicy (jednorożność, dwurożność, macica podwójna) i z tego tytułu najprawdopodobniej już poroniła?
Była tu kiedyś taka dziewczyna, nie wiem czy jeszcze zagląda, @olaa90 ona miała przegrode w macicy, która lekarz jej usunął i po tym zaszła w szczęśliwa ciążę i urodziła :)

reklama
Ja mam Vermox 3 dni i po 14 dniach powtórka znowu 3 dni. My się i tak nie staramy narazie, ale nie są to znowu tygodnie [emoji6]
Ja już niestety nie pamiętam ile to się mialo oczekiwać, źle wspominam, bo to było odrobaczanie nas jako rodziców dziecka wysoce podejrzanego o robaki a my się właśnie wtedy chcieliśmy starać i każdy cykl bez ciazy to zawód.

Do góry