Margerita91
Fanka BB :)
Co sądzicie o profilaktycznym odrobaczaniu przed staraniami?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ciąża na lekach.
Na początku duphaston 3x1, nospa 2x1, fraxiparyna 0,3 - - - dwa krwotoki.Teraz jest luteina dopochwowa 100 mg dwa razy dziennie, witamina D3, euthyrox 25 rano na czczo, witaminy mama dha plus premium, magnez, metylowany kwas foliowy i biodaloin 2 x 1.
Ciąża na lekach.
Na początku duphaston 3x1, nospa 2x1, fraxiparyna 0,3 - - - dwa krwotoki.Teraz jest luteina dopochwowa 100 mg dwa razy dziennie, witamina D3, euthyrox 25 rano na czczo, witaminy mama dha plus premium, magnez, metylowany kwas foliowy i biodaloin 2 x 1.
Nie robiłam wskaźników krzepnięcia. Ja trzymałam w ubiegłe lato nogi w górze wieczorami, spałam nawet z poduszkami pod nogami żeby były wyżej i nic. Najgorsze jest to że ja już rano budzę się i nie widzę kostek a w ciągu dnia jest już tylko gorzej@Stelle proponuje zrobić wskaźniki krzepnięcia krwi i zobaczyć co wyjdzie. Chyba, że miałaś robione to przepraszam nie doczytałam. Mam podobny problem w lecie w nogami tyle, że żylaków nie mam nic na razie nie widać. Używałam lioton 1000 i wieczorem nogi w górze powyżej serca. Jeszcze mogę polecić Ci rajstopy, pończochy uciskowe w nich nogi nie puchną.
Profilaktycznie nie powinno się odrobaczac nawet zwierząt. Jeśli masz jakieś podejrzenia zrobiłabym badanie kału w kierunku pasożytów.Co sądzicie o profilaktycznym odrobaczaniu przed staraniami?
Nie wiem jak inne leki (pewnie też) ale przy Zentelu trzeba nie tylmo zawiesić starania, ale także zabezpieczać się przed wpadką i to wychodzi całkiem sporo tygodni. Jeśli faktycznie profilaktycznie, to wg mnie nie warto.Co sądzicie o profilaktycznym odrobaczaniu przed staraniami?
Nie robiłam wskaźników krzepnięcia. Ja trzymałam w ubiegłe lato nogi w górze wieczorami, spałam nawet z poduszkami pod nogami żeby były wyżej i nic. Najgorsze jest to że ja już rano budzę się i nie widzę kostek a w ciągu dnia jest już tylko gorzej
Wiem, że chcesz się przebadać, nic nie przeoczyć. Chwała Ci! Ale jak zauważyłaś, wiele tych badań, nad którymi się zastanawiasz (albo już masz zrobione), prowadzi do heparyny w ciąży. A tego sobie sama nie wypiszesz. Jeśli trafisz na lekarza, który będzie chciał tak obstawić ciążę, to go czynniki krzepnięcia z lipca 2020 nie będą obchodzic, będzie zlecał świeże. Działaj tam, gdzie możesz: bierz suplementy, umawiaj wizytyNo to tak pół żartem, pól serio było. Po prostu poczułam się jak mała dziewczynka która coś przeskrobała [emoji85] eh, może faktycznie będę musiała ponownie umówić się na tego dopplera. A to już też wiem ze zylaki nie są wiązane z żadnymi mutacjami [emoji2368]
Ciąża to jedno ale ja mam dość sinych palców u stóp kiedy chodzę bez skarpetek i tych opuchnietych kostek zobaczę co powie mi ten hematologWiem, że chcesz się przebadać, nic nie przeoczyć. Chwała Ci! Ale jak zauważyłaś, wiele tych badań, nad którymi się zastanawiasz (albo już masz zrobione), prowadzi do heparyny w ciąży. A tego sobie sama nie wypiszesz. Jeśli trafisz na lekarza, który będzie chciał tak obstawić ciążę, to go czynniki krzepnięcia z lipca 2020 nie będą obchodzic, będzie zlecał świeże. Działaj tam, gdzie możesz: bierz suplementy, umawiaj wizyty