reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też myślałam że moje zmęczenie i senność jest spowodowana złymi wynikami cukrów ale u mnie to nie był powód. Od kad zażywam wit d3 10000jm wstaje pełna Energi bez zmęczenia nie jestem senna. Może warto zbadać wit d3? [emoji848]ona też jest bardzo ważna i odpowiedzialna za senność i zmęczenie.
D3 mam na poziomie 40, nie ma tragedii. Ale chce też zacząć suplementowac. Myślałam nad vigantoletten. A Ty co bierzesz?

reklama
Na grupie o mutacjach udziela się jeden chłopak, wydaje mi się że też ma jakieś pojęcie o tych mutacjach i podpytuje jeszcze jego co suplementowac

Miałam tak przez długi czas. 3-4 dni plamienia przed okresem, dopiero potem krwawienie z mega bólem brzucha, i po kilku dniach krwawienia znowu kilka dni plamienia. Ale z tego co pamiętam to jakieś dwa, trzy cykle przed tym w którym zaszłam w ciążę nie było tych plamien. Teraz mnie wkurza że ten okres się nie umie rozkręcić🤨

Możesz mi napisać tutaj albo na priv. A jak to wygląda cenowo u niej?
Pakiet prowadzenia pół roku 350zl. Niestety suplementy u mnie 1000zl (osobno samej sie kupuje)- starcza na 2 - 3 miesiące. Coś musiałam dokupić po 2 miesiącach bo się skończyło, ale wszystko dobrej jakości. Kobieta mimo 4 dzieci jest pod telefonem, jest zaangażowana i komunikatywna, wszystko tłumaczy. Mam nadzieję, że niedługo wyniki mi się wyrownaja jak należy. I najważniejsze- co miesiąc robi się badania na sprawdzenie czy dieta i suple ciągną organizm w dobra stronę, co miesiąc wprowadzane są zmiany/korekty po omówieniu wyników.

D3 mam na poziomie 40, nie ma tragedii. Ale chce też zacząć suplementowac. Myślałam nad vigantoletten. A Ty co bierzesz?

Ja biorę w kropelkach jest lepiej przyswajalna.

@młoda1994 to nawet nie wiedziałam z tymi owocami, dzięki. Ja potrafię naprawdę pochłaniać ilości, kocham owoce 🙈🙉

@maeria suple to mega droga sprawa u mnie też.

Załączniki

• Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    180,1 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Czyli przyrost miałaś w porządku ??? A widziałaś już zarodek na usg?
Psychicznie na pewno lepiej niż ostatnio, bo już miałam świadomość, jak się to może skonczyc. Chociaż wiadomo, że mam doła i potrzebuje czasu, żeby spokojnie do siebie dojść... Za wszelką cenę chce uniknąć szpitala, bo jeden zabieg mam za sobą i przeraża mnie on, chociaż przecież to nic skomplikowanego. Tym razem miałam dobre przeczucia, no i teraz wiem, żeby sie tym nie sugerowac. Dzień wcześniej beta pokazała piękny przyrost, dzień później wystarczyło pole godziny, żeby poszło. I tyle :(

No ja coś czuje ze u mnie rodzinny też oleje temat. Dlatego liczę że endokrynolog przejmie się tym bardziej... Obym się nie przeliczyła. Ja chce w końcu znajsc przyczynę czemu ciągle jestem taka senna. Mam wrażenie że tracę połowę życia na spanie. Codziennie drzemki po pracy a potem i tak chodzę jak zombie i muszę się zmuszać do każdej czynności

To tu przyczyn może być więcej. Ja ze spaniem mam podobnie tzn. W dzień nie śpię, ale mogłabym spać po kilkanaście godzin dziennie gdybym miała tylko na to czas. Właśnie dziewczyna, która mnie prowadzi pod względem supli mnie skierowała na takie badania i których w życiu nie słyszałam ani od żadnego lekarza się nie dowiedziałam, bo lekarzom zwyczajnie w większości się nie chce. Mówisz spanie, wypadające włosy a oni cukier i tarczyca i to koniec diagnozy a wcale tak nie jest..

Czyli przyrost miałaś w porządku ??? A widziałaś już zarodek na usg?

Kurcze niestety chyba nic nie daje gwarancji ani prawidłowe przyrosty ani usg. Ja widziałam zarodek z bijącym serduszkiem a tydziuen później dostałam skierowanie na zabieg, bo serduszko nie biło. Okropne to wszystko jest 😔😪

reklama
Ja biorę w kropelkach jest lepiej przyswajalna.

@młoda1994 to nawet nie wiedziałam z tymi owocami, dzięki. Ja potrafię naprawdę pochłaniać ilości, kocham owoce 🙈🙉

@maeria suple to mega droga sprawa u mnie też.
To też zaopatrzę się chyba w te krople. Ach, dalej mam takiego doła 😞 co z tego że za miesiąc będę miała zielone światło od ginekologa skoro wyniki u mnie leżą i kwiczą 😟 hashi i niedoczynnosc tylko komplikują sprawę. Ferrytynę mam niziutką, a podobno żeby rosła trzeba mieć też dobry poziom b12. A u mnie b12 jest dużo poniżej dolnej granicy. Wszystko się na siebie naklada a lekarze nie widzą w niczym problemu 😟😟

Do góry