reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też myślałam że moje zmęczenie i senność jest spowodowana złymi wynikami cukrów ale u mnie to nie był powód. Od kad zażywam wit d3 10000jm wstaje pełna Energi bez zmęczenia nie jestem senna. Może warto zbadać wit d3? [emoji848]ona też jest bardzo ważna i odpowiedzialna za senność i zmęczenie.
D3 mam na poziomie 40, nie ma tragedii. Ale chce też zacząć suplementowac. Myślałam nad vigantoletten. A Ty co bierzesz?

reklama
Na grupie o mutacjach udziela się jeden chłopak, wydaje mi się że też ma jakieś pojęcie o tych mutacjach i podpytuje jeszcze jego co suplementowac

Miałam tak przez długi czas. 3-4 dni plamienia przed okresem, dopiero potem krwawienie z mega bólem brzucha, i po kilku dniach krwawienia znowu kilka dni plamienia. Ale z tego co pamiętam to jakieś dwa, trzy cykle przed tym w którym zaszłam w ciążę nie było tych plamien. Teraz mnie wkurza że ten okres się nie umie rozkręcić🤨

Możesz mi napisać tutaj albo na priv. A jak to wygląda cenowo u niej?
Pakiet prowadzenia pół roku 350zl. Niestety suplementy u mnie 1000zl (osobno samej sie kupuje)- starcza na 2 - 3 miesiące. Coś musiałam dokupić po 2 miesiącach bo się skończyło, ale wszystko dobrej jakości. Kobieta mimo 4 dzieci jest pod telefonem, jest zaangażowana i komunikatywna, wszystko tłumaczy. Mam nadzieję, że niedługo wyniki mi się wyrownaja jak należy. I najważniejsze- co miesiąc robi się badania na sprawdzenie czy dieta i suple ciągną organizm w dobra stronę, co miesiąc wprowadzane są zmiany/korekty po omówieniu wyników.

D3 mam na poziomie 40, nie ma tragedii. Ale chce też zacząć suplementowac. Myślałam nad vigantoletten. A Ty co bierzesz?

Ja biorę w kropelkach jest lepiej przyswajalna.

@młoda1994 to nawet nie wiedziałam z tymi owocami, dzięki. Ja potrafię naprawdę pochłaniać ilości, kocham owoce 🙈🙉

@maeria suple to mega droga sprawa u mnie też.

Załączniki

• Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_20200709_195647_com.android.chrome.jpg
    180,1 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Czyli przyrost miałaś w porządku ??? A widziałaś już zarodek na usg?
Psychicznie na pewno lepiej niż ostatnio, bo już miałam świadomość, jak się to może skonczyc. Chociaż wiadomo, że mam doła i potrzebuje czasu, żeby spokojnie do siebie dojść... Za wszelką cenę chce uniknąć szpitala, bo jeden zabieg mam za sobą i przeraża mnie on, chociaż przecież to nic skomplikowanego. Tym razem miałam dobre przeczucia, no i teraz wiem, żeby sie tym nie sugerowac. Dzień wcześniej beta pokazała piękny przyrost, dzień później wystarczyło pole godziny, żeby poszło. I tyle :(

No ja coś czuje ze u mnie rodzinny też oleje temat. Dlatego liczę że endokrynolog przejmie się tym bardziej... Obym się nie przeliczyła. Ja chce w końcu znajsc przyczynę czemu ciągle jestem taka senna. Mam wrażenie że tracę połowę życia na spanie. Codziennie drzemki po pracy a potem i tak chodzę jak zombie i muszę się zmuszać do każdej czynności

To tu przyczyn może być więcej. Ja ze spaniem mam podobnie tzn. W dzień nie śpię, ale mogłabym spać po kilkanaście godzin dziennie gdybym miała tylko na to czas. Właśnie dziewczyna, która mnie prowadzi pod względem supli mnie skierowała na takie badania i których w życiu nie słyszałam ani od żadnego lekarza się nie dowiedziałam, bo lekarzom zwyczajnie w większości się nie chce. Mówisz spanie, wypadające włosy a oni cukier i tarczyca i to koniec diagnozy a wcale tak nie jest..

Czyli przyrost miałaś w porządku ??? A widziałaś już zarodek na usg?

Kurcze niestety chyba nic nie daje gwarancji ani prawidłowe przyrosty ani usg. Ja widziałam zarodek z bijącym serduszkiem a tydziuen później dostałam skierowanie na zabieg, bo serduszko nie biło. Okropne to wszystko jest 😔😪

reklama
Ja biorę w kropelkach jest lepiej przyswajalna.

@młoda1994 to nawet nie wiedziałam z tymi owocami, dzięki. Ja potrafię naprawdę pochłaniać ilości, kocham owoce 🙈🙉

@maeria suple to mega droga sprawa u mnie też.
To też zaopatrzę się chyba w te krople. Ach, dalej mam takiego doła 😞 co z tego że za miesiąc będę miała zielone światło od ginekologa skoro wyniki u mnie leżą i kwiczą 😟 hashi i niedoczynnosc tylko komplikują sprawę. Ferrytynę mam niziutką, a podobno żeby rosła trzeba mieć też dobry poziom b12. A u mnie b12 jest dużo poniżej dolnej granicy. Wszystko się na siebie naklada a lekarze nie widzą w niczym problemu 😟😟

Do góry