reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hey dziewczyny. Dostałam wyniki badań od hematologa/immunologa/genetyczne i... chyba nic nie wykazały! Jestem po dwóch poronieniach w 12 i 6 tc... Kilka wartości jest ponad normę/poniżej normy, ale lekarz w wyjaśnieniu napisał, że one nie maja znaczenia.
Macie ochote spojrzec? Zobacz załącznik 1150230

EDIT: moze jeszcze mi jakichś badań brakuje?
Mam hormony zrobione, te wyniki i mialam mieć laparoskopie diagnostyczna, ale zrezygnowałam....
Pod koniec lipca idę do diabetologa jeszcze, żeby wykluczyć cukrzycę, IO oraz hiperandrogenizm, czy pcos, ale z hormonów i z usg już wychodzi ze tego nie mam, jedyne co mi brakuje to krzywej cukrowej do pełnego pakietu badań...

To co te poronienia to przypadek? A może czegoś jeszcze nie zrobiłam?
No według mnie jednak mają znaczenie i to spore więc nie rozumiem dlaczego lekarz zbagatelizowal... Białko c, s odpowiadają za krzepniecie krwi, ja na podstawie obniżonej wartości białka s dostałam heparyne od pozytywnego testu. Myślę że jak masz za wysokie a ewidentnie masz to to również jest wskazanie.

reklama
No według mnie jednak mają znaczenie i to spore więc nie rozumiem dlaczego lekarz zbagatelizowal... Białko c, s odpowiadają za krzepniecie krwi, ja na podstawie obniżonej wartości białka s dostałam heparyne od pozytywnego testu. Myślę że jak masz za wysokie a ewidentnie masz to to również jest wskazanie.
Ty miałaś obniżone, tak? A ja mam za wysokie, to znaczy chyba na odwrót, że moja krew wolno krzepnie i raczej nie będę miała problemów z zakrzepami w ciąży, czy ja się mylę????
Biorę to tak na chłopski rozum.

@monika1708 a jaki model chcecie kupić?
Wiem, wiem. Najpierw wszystkie chcemy pooglądać, dotknąć i zobaczyć a później zamówić.
To u mnie +5,4 kg (21+5). Pilnuje teraz godzin posiłków i ilości + te śliwki suszone moczę i rano jem i pije z nich wodę. Zobaczę po tygodniu czy też tyle przybiorą. Czy po prostu na urlopie sobie za bardzo pozwoliłam :)

Ty miałaś obniżone, tak? A ja mam za wysokie, to znaczy chyba na odwrót, że moja krew wolno krzepnie i raczej nie będę miała problemów z zakrzepami w ciąży, czy ja się mylę????
Biorę to tak na chłopski rozum.
Z mojej wiedzy podwyższone białko C i S nie ma znaczenia klinicznego i w sumie nie świadczy o żadnej chorobie.

edit. Nie bardzo się znam na vWF-Ag - ale po zapytania wujka googla - jego obniżenie może świadczyć o chorobie von Willebranda - gdzie objawem może być np. długie krzepnięcie krwi po urazie.

Ostatnia edycja:
Kurcze, może ta bielizna jest faktycznie winowajcą a Twoj TOK myślenia brzmi bardzo rozsądnie [emoji848] ja od dziecka śpię bez majtek [emoji28] mama od zawsze mi tłumaczyła że tak jest zdrowo i pupa musi się wietrzyć. Do dzisiaj do praktykuje, śpię przeważnie w koszuli a bielizna tylko podczas @. Wkładek nie używam, jedynie podczas plamien [emoji2368]

To teraz pytanie, gdzie kupić dobre bawelniane majtki, takie żeby nie obcierały ale żeby też nie wyglądały jak od starej babci [emoji849]
Ja noszę z Esotiq i Intimissimi (najlepiej outlet, bo w kolekcji bieżącej ceny wysokie)

@monika1708 a jaki model chcecie kupić?
Wiem, wiem. Najpierw wszystkie chcemy pooglądać, dotknąć i zobaczyć a później zamówić.
To u mnie +5,4 kg (21+5). Pilnuje teraz godzin posiłków i ilości + te śliwki suszone moczę i rano jem i pije z nich wodę. Zobaczę po tygodniu czy też tyle przybiorą. Czy po prostu na urlopie sobie za bardzo pozwoliłam :)

Zastanawiamy się nad bebetto holland/ Vulcano [emoji846] ale to wyjdzie w praniu.

Hey dziewczyny. Dostałam wyniki badań od hematologa/immunologa/genetyczne i... chyba nic nie wykazały! Jestem po dwóch poronieniach w 12 i 6 tc... Kilka wartości jest ponad normę/poniżej normy, ale lekarz w wyjaśnieniu napisał, że one nie maja znaczenia.
Macie ochote spojrzec? Zobacz załącznik 1150230

EDIT: moze jeszcze mi jakichś badań brakuje?
Mam hormony zrobione, te wyniki i mialam mieć laparoskopie diagnostyczna, ale zrezygnowałam....
Pod koniec lipca idę do diabetologa jeszcze, żeby wykluczyć cukrzycę, IO oraz hiperandrogenizm, czy pcos, ale z hormonów i z usg już wychodzi ze tego nie mam, jedyne co mi brakuje to krzywej cukrowej do pełnego pakietu badań...

To co te poronienia to przypadek? A może czegoś jeszcze nie zrobiłam?

A komórki nk? Przeciwciała ana? Przeciw plemnikowe? Przeciw antygenom łożyska, zespół antyfosfolipidowy? Jeszcze to mi przychodzi do głowy

reklama
Pierwszy cykl po poronieniu. Ostatnio pokazywałam Wam mój progesteron, trochę za niski i biorę Luteine. Dziś w 26 dniu cyklu jak kazal gin zrobilam i jest beta-hcg 13! Powtarzam w poniedziałek. Staram się trzymać w ryzach i za wczasu nie cieszyć.

Boję się, z nutką radości.
Trzymajcie kciuki proszę:)

Do góry