reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hey dziewczyny. Dostałam wyniki badań od hematologa/immunologa/genetyczne i... chyba nic nie wykazały! Jestem po dwóch poronieniach w 12 i 6 tc... Kilka wartości jest ponad normę/poniżej normy, ale lekarz w wyjaśnieniu napisał, że one nie maja znaczenia.
Macie ochote spojrzec? Zobacz załącznik 1150230

EDIT: moze jeszcze mi jakichś badań brakuje?
Mam hormony zrobione, te wyniki i mialam mieć laparoskopie diagnostyczna, ale zrezygnowałam....
Pod koniec lipca idę do diabetologa jeszcze, żeby wykluczyć cukrzycę, IO oraz hiperandrogenizm, czy pcos, ale z hormonów i z usg już wychodzi ze tego nie mam, jedyne co mi brakuje to krzywej cukrowej do pełnego pakietu badań...

To co te poronienia to przypadek? A może czegoś jeszcze nie zrobiłam?
No według mnie jednak mają znaczenie i to spore więc nie rozumiem dlaczego lekarz zbagatelizowal... Białko c, s odpowiadają za krzepniecie krwi, ja na podstawie obniżonej wartości białka s dostałam heparyne od pozytywnego testu. Myślę że jak masz za wysokie a ewidentnie masz to to również jest wskazanie.

reklama
No według mnie jednak mają znaczenie i to spore więc nie rozumiem dlaczego lekarz zbagatelizowal... Białko c, s odpowiadają za krzepniecie krwi, ja na podstawie obniżonej wartości białka s dostałam heparyne od pozytywnego testu. Myślę że jak masz za wysokie a ewidentnie masz to to również jest wskazanie.
Ty miałaś obniżone, tak? A ja mam za wysokie, to znaczy chyba na odwrót, że moja krew wolno krzepnie i raczej nie będę miała problemów z zakrzepami w ciąży, czy ja się mylę????
Biorę to tak na chłopski rozum.

@monika1708 a jaki model chcecie kupić?
Wiem, wiem. Najpierw wszystkie chcemy pooglądać, dotknąć i zobaczyć a później zamówić.
To u mnie +5,4 kg (21+5). Pilnuje teraz godzin posiłków i ilości + te śliwki suszone moczę i rano jem i pije z nich wodę. Zobaczę po tygodniu czy też tyle przybiorą. Czy po prostu na urlopie sobie za bardzo pozwoliłam :)

Ty miałaś obniżone, tak? A ja mam za wysokie, to znaczy chyba na odwrót, że moja krew wolno krzepnie i raczej nie będę miała problemów z zakrzepami w ciąży, czy ja się mylę????
Biorę to tak na chłopski rozum.
Z mojej wiedzy podwyższone białko C i S nie ma znaczenia klinicznego i w sumie nie świadczy o żadnej chorobie.

edit. Nie bardzo się znam na vWF-Ag - ale po zapytania wujka googla - jego obniżenie może świadczyć o chorobie von Willebranda - gdzie objawem może być np. długie krzepnięcie krwi po urazie.

Ostatnia edycja:
Kurcze, może ta bielizna jest faktycznie winowajcą a Twoj TOK myślenia brzmi bardzo rozsądnie [emoji848] ja od dziecka śpię bez majtek [emoji28] mama od zawsze mi tłumaczyła że tak jest zdrowo i pupa musi się wietrzyć. Do dzisiaj do praktykuje, śpię przeważnie w koszuli a bielizna tylko podczas @. Wkładek nie używam, jedynie podczas plamien [emoji2368]

To teraz pytanie, gdzie kupić dobre bawelniane majtki, takie żeby nie obcierały ale żeby też nie wyglądały jak od starej babci [emoji849]
Ja noszę z Esotiq i Intimissimi (najlepiej outlet, bo w kolekcji bieżącej ceny wysokie)

@monika1708 a jaki model chcecie kupić?
Wiem, wiem. Najpierw wszystkie chcemy pooglądać, dotknąć i zobaczyć a później zamówić.
To u mnie +5,4 kg (21+5). Pilnuje teraz godzin posiłków i ilości + te śliwki suszone moczę i rano jem i pije z nich wodę. Zobaczę po tygodniu czy też tyle przybiorą. Czy po prostu na urlopie sobie za bardzo pozwoliłam :)

Zastanawiamy się nad bebetto holland/ Vulcano [emoji846] ale to wyjdzie w praniu.

Hey dziewczyny. Dostałam wyniki badań od hematologa/immunologa/genetyczne i... chyba nic nie wykazały! Jestem po dwóch poronieniach w 12 i 6 tc... Kilka wartości jest ponad normę/poniżej normy, ale lekarz w wyjaśnieniu napisał, że one nie maja znaczenia.
Macie ochote spojrzec? Zobacz załącznik 1150230

EDIT: moze jeszcze mi jakichś badań brakuje?
Mam hormony zrobione, te wyniki i mialam mieć laparoskopie diagnostyczna, ale zrezygnowałam....
Pod koniec lipca idę do diabetologa jeszcze, żeby wykluczyć cukrzycę, IO oraz hiperandrogenizm, czy pcos, ale z hormonów i z usg już wychodzi ze tego nie mam, jedyne co mi brakuje to krzywej cukrowej do pełnego pakietu badań...

To co te poronienia to przypadek? A może czegoś jeszcze nie zrobiłam?

A komórki nk? Przeciwciała ana? Przeciw plemnikowe? Przeciw antygenom łożyska, zespół antyfosfolipidowy? Jeszcze to mi przychodzi do głowy

reklama
Pierwszy cykl po poronieniu. Ostatnio pokazywałam Wam mój progesteron, trochę za niski i biorę Luteine. Dziś w 26 dniu cyklu jak kazal gin zrobilam i jest beta-hcg 13! Powtarzam w poniedziałek. Staram się trzymać w ryzach i za wczasu nie cieszyć.

Boję się, z nutką radości.
Trzymajcie kciuki proszę:)

Do góry