reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Możesz napisać do jakiego lekarza chodzisz. Do Katowic nie mam daleko a jak już będę potrzebować to km nie będą robić różnicy [emoji2368] fajnie gdyby przyjmował na Medicover [emoji16]
Niestety nie przyjmuje w żadnych tego typu placówkach. Jakub Staniczek przyjmuje prywatnie, a pracuje u bonifratrow w szpitalu. Chodziłam do niego po poronieniu i przez całą ciążę i nigdy nie poczułam się zlekcewazona w żadnej kwestii. Jest bardzo empatyczny

reklama
Niestety nie przyjmuje w żadnych tego typu placówkach. Jakub Staniczek przyjmuje prywatnie, a pracuje u bonifratrow w szpitalu. Chodziłam do niego po poronieniu i przez całą ciążę i nigdy nie poczułam się zlekcewazona w żadnej kwestii. Jest bardzo empatyczny
A ile płacisz za wizytę?

Moja dieta faktycznie pozostawia wiele do życzenia, bieliznę w większości nosze sztuczna niestety [emoji853] niby materiał z którego wykonana jest wkladka w majtkach jest z bawełny ale to chyba mało daje. Na dodatek przeważnie chodzę w stringach. Ale ja odkąd pamiętam mam ten zapach... Wcześniej miałam często infekcje typy pieczenie, świąd. Potem miałam kuracje antybiotykami i albothylem bo z powiewu wyszła mi grzybicę. Od tego czasu (jakieś dwa lata) nie mam już tych objawów tylko właśnie takie zapach...

Jestem z okolic Rybnika. Najgorsze jest to że ja w gabinecie jakoś nie umiem myśli zebrać i teraz żałuję że nie naciskałam na wykonanie jakiegoś posiewu... [emoji19][emoji53]

Polecam bieliznę bawełniana, spanie w nocy bez majtek i częste wietrzenie. Wkładki higieniczne wyrzucić w kosz. Sztuczne majtki to samo.
W stringach (nawet z bawełny) też "pachnę",a w bawelnianej, normalnej bieliźnie już nie. Tłumaczę sobie to tak, że moja muszelka "wie", że coś ją tam obciera, dlatego produkuje więcej śluzu, który w polaczeniu z tarciem i poceniem i śluzem i materiałem stringow wydziela nieprzyjemny zapach. Czasem po godzinie muszę zmienić stringi na normalne majtki. [emoji2368] Bo nie dość, że są mokre, to jeszcze brzydko pachną.
Poza tym zauważyłam, że cebula jest winowajcą nieprzyjemnego zapachu. A wiec: jadłam cebulę = brak seksu oralnego. [emoji28]
No i zawsze staram się być podmyta, gdy "spodziewam się" seksow oralnych... Na spontaniczność nie ma u mnie miejsca.
Również lubię słodycze, co zaburza florę bakteryjną pochwy... Staram się nie jesc, ale przed okresem zjem więcej i infekcje dostaje od ręki [emoji30]
Myślę ze taka moja uroda.. Nigdy żaden lekarz nie znalazł na to leku. Moja ginekolog przepisuje mi profilaktycznie kwas mlekowy dopochwowo, żeby zachować prawidłowa florę bakteryjną..

Polecam bieliznę bawełniana, spanie w nocy bez majtek i częste wietrzenie. Wkładki higieniczne wyrzucić w kosz. Sztuczne majtki to samo.
W stringach (nawet z bawełny) też "pachnę",a w bawelnianej, normalnej bieliźnie już nie. Tłumaczę sobie to tak, że moja muszelka "wie", że coś ją tam obciera, dlatego produkuje więcej śluzu, który w polaczeniu z tarciem i poceniem i śluzem i materiałem stringow wydziela nieprzyjemny zapach. Czasem po godzinie muszę zmienić stringi na normalne majtki. [emoji2368] Bo nie dość, że są mokre, to jeszcze brzydko pachną.
Poza tym zauważyłam, że cebula jest winowajcą nieprzyjemnego zapachu. A wiec: jadłam cebulę = brak seksu oralnego. [emoji28]
No i zawsze staram się być podmyta, gdy "spodziewam się" seksow oralnych... Na spontaniczność nie ma u mnie miejsca.
Również lubię słodycze, co zaburza florę bakteryjną pochwy... Staram się nie jesc, ale przed okresem zjem więcej i infekcje dostaje od ręki [emoji30]
Myślę ze taka moja uroda.. Nigdy żaden lekarz nie znalazł na to leku. Moja ginekolog przepisuje mi profilaktycznie kwas mlekowy dopochwowo, żeby zachować prawidłowa florę bakteryjną..
Kurcze, może ta bielizna jest faktycznie winowajcą a Twoj TOK myślenia brzmi bardzo rozsądnie 🤔 ja od dziecka śpię bez majtek 😅 mama od zawsze mi tłumaczyła że tak jest zdrowo i pupa musi się wietrzyć. Do dzisiaj do praktykuje, śpię przeważnie w koszuli a bielizna tylko podczas @. Wkładek nie używam, jedynie podczas plamien 🤷‍♀️

To teraz pytanie, gdzie kupić dobre bawelniane majtki, takie żeby nie obcierały ale żeby też nie wyglądały jak od starej babci 🙄

Kurcze, może ta bielizna jest faktycznie winowajcą a Twoj TOK myślenia brzmi bardzo rozsądnie [emoji848] ja od dziecka śpię bez majtek [emoji28] mama od zawsze mi tłumaczyła że tak jest zdrowo i pupa musi się wietrzyć. Do dzisiaj do praktykuje, śpię przeważnie w koszuli a bielizna tylko podczas @. Wkładek nie używam, jedynie podczas plamien [emoji2368]

To teraz pytanie, gdzie kupić dobre bawelniane majtki, takie żeby nie obcierały ale żeby też nie wyglądały jak od starej babci [emoji849]
Niestety trafiam z reguły na starobabskie antyseksy, które ściągam przed igraszkami [emoji85][emoji85][emoji85]

Piona, tak jak u mnie [emoji106]
Dzisiaj byliśmy w sklepie z wózkami ale na to jeszcze chwila. Chociaż się popatrzyłam na różne rzeczy dla bobaska [emoji1787]

Ja jeszcze się niczym nie interesowałam. Nie mam nawet pojęcia od czego zacząć i co tak na prawdę jest potrzebne.
Z wózkiem to podejrzewam, że nie będzie łatwa sprawa :)
Może jak pójdę na l4 to będę mieć trochę czasu na to.

Hey dziewczyny. Dostałam wyniki badań od hematologa/immunologa/genetyczne i... chyba nic nie wykazały! Jestem po dwóch poronieniach w 12 i 6 tc... Kilka wartości jest ponad normę/poniżej normy, ale lekarz w wyjaśnieniu napisał, że one nie maja znaczenia.
Macie ochote spojrzec?
IMG_20200718_103046.jpeg

EDIT: moze jeszcze mi jakichś badań brakuje?
Mam hormony zrobione, te wyniki i mialam mieć laparoskopie diagnostyczna, ale zrezygnowałam....
Pod koniec lipca idę do diabetologa jeszcze, żeby wykluczyć cukrzycę, IO oraz hiperandrogenizm, czy pcos, ale z hormonów i z usg już wychodzi ze tego nie mam, jedyne co mi brakuje to krzywej cukrowej do pełnego pakietu badań...

To co te poronienia to przypadek? A może czegoś jeszcze nie zrobiłam?

reklama
Ja jeszcze się niczym nie interesowałam. Nie mam nawet pojęcia od czego zacząć i co tak na prawdę jest potrzebne.
Z wózkiem to podejrzewam, że nie będzie łatwa sprawa :)
Może jak pójdę na l4 to będę mieć trochę czasu na to.
My niby wiemy jaki wózek chcemy ale to trzeba pooglądać w sklepie [emoji2368]
Co do wyprawki to listę sobie zrobiłam mniej więcej co potrzeba kupić [emoji1787]
W internetach są gotowe listy [emoji846]

Do góry