reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Przyszłam się pożalić... Czwarty dzień biorę cholerny Duphaston i półtora kilo więcej na wadze 😭 Mam takiego doła. Tyle walczyłam o te 5,5kg mniej... To jest tak okropnie demotywujące. Mam tylko nadzieję, że to klasycznie woda zatrzymuje się w organizmie i jak odstawie dupka to waga wróci do normy.
Złapałam dołek...

reklama
Przyszłam się pożalić... Czwarty dzień biorę cholerny Duphaston i półtora kilo więcej na wadze 😭 Mam takiego doła. Tyle walczyłam o te 5,5kg mniej... To jest tak okropnie demotywujące. Mam tylko nadzieję, że to klasycznie woda zatrzymuje się w organizmie i jak odstawie dupka to waga wróci do normy.
Złapałam dołek...
To na pewno woda, nie stresuj się :) przed @ zawsze waga widzę w górę, ale jak już @ się skończy to spada, także spokojnie, nie denerwuj się :) chociaż doskonale Cię rozumiem, bo mam dietę już miesiąc, ćwiczę 3xtyg A mimo tego waga pokazała tylko -2kg.... gdzie na tej diecie zawsze zgubiłam w pierwszym miesiącu ok. 5kg I to bez ćwiczeń..... :(

To na pewno woda, nie stresuj się :) przed @ zawsze waga widzę w górę, ale jak już @ się skończy to spada, także spokojnie, nie denerwuj się :) chociaż doskonale Cię rozumiem, bo mam dietę już miesiąc, ćwiczę 3xtyg A mimo tego waga pokazała tylko -2kg.... gdzie na tej diecie zawsze zgubiłam w pierwszym miesiącu ok. 5kg I to bez ćwiczeń..... :(
Mi waga delikatnie zaczęła spadać na tym leku na cukier. Dodatkowo jem przy nim nieco mniej. Od ponad miesiąca ćwiczę praktycznie codziennie. Wiesz jak nie widzę efektów, to szybko się zniechęcam. Oby wszystko się unormowało.
Trzymam za Ciebie kciuki, najważniejsze to wytrwać w swoim dążeniu do celu 👍

Złapałam dołek...
Znam motyw frustracji i załamania. Ja nie mogę zrzucić kg po ciąży. Cholerstwo się trzyma. A mówili że przy kp szybko zejdę w dół. Guzik prawda. Waga mi nie drgnęła od 8 tygodni. A czasem jem strasznie mało...mnie jest do zgubienia 10 kg. Także jest o co walczyć....
Ale w twoim przypadku to pewnie woda. Ja zawsze byłam cięższa przed okresem 🤭😄

@Lu_cy A napiszesz coś więcej nt napięcia a refundowanej szczepionki? My wybraliśmy te 5W1 i co wizytę płacimy, a mamy opinie co prawda nie neurologa lecz fizjoterapeuty, ze mała ma osłabione napięcie w brzuszku, a wzmożone w obręczy barkowej, nawet wwra załatwiłam 👍 ale nikt nic o szczepionkach nam nie mówił ...

Pamiętajcie tylko o jednej rzeczy że jak zaczęliście już szczepić na NFZ to pod żadnym pozorem ich nie zmieniajcie i tak samo jak ktoś zaczął tymi 5w1 często rodzice najpierw szczepią na NFZ a jak dziecko ma 2 latka to już rozumie i wtedy nam ich szkoda że tyle kłują i wykupują płatne i właśnie z tad się bierze autyzm to są inne grupy szczepów i się ze sobą kłócą tak samo jak ktoś zaczął szczepić 5 w1 to nawet w szkole rodzenia mi mówiła kobieta że chodzby nie było grosza w domu to pożyczyć wykopać z pod ziemi ale zapłacić i już nimi szczepić. Każde ze szczepuen jest dobre 😁

@Lu_cy A napiszesz coś więcej nt napięcia a refundowanej szczepionki? My wybraliśmy te 5W1 i co wizytę płacimy, a mamy opinie co prawda nie neurologa lecz fizjoterapeuty, ze mała ma osłabione napięcie w brzuszku, a wzmożone w obręczy barkowej, nawet wwra załatwiłam [emoji106] ale nikt nic o szczepionkach nam nie mówił ...
Wiesz co nam lekarka powiedziała że dla niej ta opinia oznacza że mu się należą refundowane. Maks miał to samo z napięciem, zawsze jak gdzieś jest obniżone to w innym miejscu jest zwiększone. A chodzicie na ćwiczenia?
Pamiętajcie tylko o jednej rzeczy że jak zaczęliście już szczepić na NFZ to pod żadnym pozorem ich nie zmieniajcie i tak samo jak ktoś zaczął tymi 5w1 często rodzice najpierw szczepią na NFZ a jak dziecko ma 2 latka to już rozumie i wtedy nam ich szkoda że tyle kłują i wykupują płatne i właśnie z tad się bierze autyzm to są inne grupy szczepów i się ze sobą kłócą tak samo jak ktoś zaczął szczepić 5 w1 to nawet w szkole rodzenia mi mówiła kobieta że chodzby nie było grosza w domu to pożyczyć wykopać z pod ziemi ale zapłacić i już nimi szczepić. Każde ze szczepuen jest dobre [emoji16]
Istnieje możliwość zamiany, jeśli zaczniesz na nfz możesz zmienić na acelularny krztusiec czyli 5w1 lub 6w1. Nie można tego zmienić w drugą stronę, jak zaczniesz skojarzonymi nie można wrócić do tych na nfz. Autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepieniami, nie powielaj tych głupot. Polecam na fejsie grupę- szczepienia rozwiewamy wątpliwości. Przede wszystkim wypowiadają się tam lekarze i zakaźnicy, nie szarlatani i av którzy twierdzą że szczepienia wywołują autyzm.

Wiesz co nam lekarka powiedziała że dla niej ta opinia oznacza że mu się należą refundowane. Maks miał to samo z napięciem, zawsze jak gdzieś jest obniżone to w innym miejscu jest zwiększone. A chodzicie na ćwiczenia?Istnieje możliwość zamiany, jeśli zaczniesz na nfz możesz zmienić na acelularny krztusiec czyli 5w1 lub 6w1. Nie można tego zmienić w drugą stronę, jak zaczniesz skojarzonymi nie można wrócić do tych na nfz. Autyzm nie ma nic wspólnego ze szczepieniami, nie powielaj tych głupot. Polecam na fejsie grupę- szczepienia rozwiewamy wątpliwości. Przede wszystkim wypowiadają się tam lekarze i zakaźnicy, nie szarlatani i av którzy twierdzą że szczepienia wywołują autyzm.
Ja nie powielam nic o autyzmie napisałam tylko co mówili na szkołę rodzenia i lekarz typowo od szczepionek że szpitala .

reklama
Mi waga delikatnie zaczęła spadać na tym leku na cukier. Dodatkowo jem przy nim nieco mniej. Od ponad miesiąca ćwiczę praktycznie codziennie. Wiesz jak nie widzę efektów, to szybko się zniechęcam. Oby wszystko się unormowało.
Trzymam za Ciebie kciuki, najważniejsze to wytrwać w swoim dążeniu do celu 👍

Wiem, też się zniechęca jak efektów nie widać. A teraz nie widac :( moja rodzinna nie chce dac nigdzie skierowania po wynikach samej insuliny, bo mówi że cukier mam okej :( także nie mam co liczyć. Jedynie powiedziała że jeśli miałabym zdiagnozowane pco to wtedy.bylaby podstawa do mety A tak to nie

Do góry