reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Też ostatnio załatwiam wwr dla Wiki i też mi powiedzieli że dopiero od września, bo w sumie teraz już "się nie oplaca".... Dla mnie debilizm, bo przy takich małych dzieciach 2 miesiące to mega dużo. A u nas chodzi głównie o logopede bo rehabilitację mamy na NFZ do końca sierpnia

Nie dziękuję ;) ja aż takiej insuliny nie mam ale na czczo poniżej 10, po 1h 44 A po 2h 27.9 przy cukrze 76 więc jeszcze.mega.mi obniża....
To nie masz złej sytuacji ale najważniejsze że chcesz reagować póki nie jest za późno. Ja kiedyś nie wiedziałam, że jest coś takiego jak IO itd i dowiedziałam się dopiero o tej chorobie w 2011 roku od endo. Wszystko mi wytłumaczyła ale nie szło już szybko tak szybko wyprowadzić na prosto. A teraz w Niemczech lekarze widzą tylko opcje operacje bariatryczna. Ale jeszcze spróbuję walczyć z diabetologiem niemieckim i zobaczymy co tam wymyślą.

reklama
Też ostatnio załatwiam wwr dla Wiki i też mi powiedzieli że dopiero od września, bo w sumie teraz już "się nie oplaca".... Dla mnie debilizm, bo przy takich małych dzieciach 2 miesiące to mega dużo. A u nas chodzi głównie o logopede bo rehabilitację mamy na NFZ do końca sierpnia

Nie dziękuję ;) ja aż takiej insuliny nie mam ale na czczo poniżej 10, po 1h 44 A po 2h 27.9 przy cukrze 76 więc jeszcze.mega.mi obniża....
Tak. Dokładnie 😒 W mojej miejscowości nie ma wgl przez okres wakacyjny nic... dopiero rusza od września, a tam gdzie chodziłam prywatnie to nadal muszę chodzić prywatnie bo tak jak pisałam skompletowanie papierów trwa ponad miesiąc i pani powiedziała ze tak naprawdę załapiemy się na 2 wizyty może i już od września będę przechodzić „do mnie” wiec to na prawdę średnio sie opłaca 😓a jak zapewne wiesz nie ma możliwości uczęszczania do dwóch placówek jednocześnie ...😬

Byliśmy kilka razy prywatnie, pani przyklejała tapy na brzuszek, zleciła nam ćwiczenia do domu, ale teraz jak już mam opinie to niby trwa to ponad miesiąc żeby skompletować tam całość papierków, a mam pod nosem poradnie pp i tam chce ja zapisać tyle ze dopiero zajęcia prowadzone są od września do czerwca i od jutra tj.13.07 przyjmowane są wnioski na zapisy na nowy rok szkolny wiec jadę tam jutro z samego rana :) a póki co ogladalam filmiki na yt Zawitkowskiego i wprowadziłam w życie pewne zmiany :) a co do szczepień to byłam przecież u pediatry po zaświadczenie bo było potrzebne do wwr, zawiozłam jej opinie i nic na temat szczepień nam nie wspomniała ze moglibyśmy przejść z naszymi 5w1 na refundację [emoji848][emoji2368]
Może nie każdy pediatra coś takiego stosuje. Bo musisz mieć w zleceniach od neurologa ze ma być szczepiona acelularną szczepionką. Musi być to zdanie w opinii

Byliśmy kilka razy prywatnie, pani przyklejała tapy na brzuszek, zleciła nam ćwiczenia do domu, ale teraz jak już mam opinie to niby trwa to ponad miesiąc żeby skompletować tam całość papierków, a mam pod nosem poradnie pp i tam chce ja zapisać tyle ze dopiero zajęcia prowadzone są od września do czerwca i od jutra tj.13.07 przyjmowane są wnioski na zapisy na nowy rok szkolny wiec jadę tam jutro z samego rana :) a póki co ogladalam filmiki na yt Zawitkowskiego i wprowadziłam w życie pewne zmiany :) a co do szczepień to byłam przecież u pediatry po zaświadczenie bo było potrzebne do wwr, zawiozłam jej opinie i nic na temat szczepień nam nie wspomniała ze moglibyśmy przejść z naszymi 5w1 na refundację 🤔🤷‍♀️
Tez Zawitkowskiego od samego początku stosowałam w pielęgnacji 😄chociaż czasem stwierdzam, że powinni pokazać go w akcji. Czyli jak dziecko płacze czy ma bol brzucha. .... wtedy nie wydaje mi się aby był taki spokojny 🤔🤔

@nadziejka93 plamienia po stosunku mogą świadczyć o nadżerce. To jedyne co przychodzi mi do głowy.

Co do szczepionek acelularnych to faktycznie musi być zlecenie od neurologa. Mój syn miał zlecony krztusiec acelularny. Nie musieliśmy za nią płacić.

@nadziejka93 plamienia po stosunku mogą świadczyć o nadżerce. To jedyne co przychodzi mi do głowy.

Co do szczepionek acelularnych to faktycznie musi być zlecenie od neurologa. Mój syn miał zlecony krztusiec acelularny. Nie musieliśmy za nią płacić.
Byłam 11 dc na wizycie i gin nic nie wspomniał, że jest coś niepokojącego. To mój pierwszy cykl z takimi plamieniami. Ale też pierwszy cykl od pół roku z owulacją i pierwszy cykl po Duphastonie, więc może jest więcej czynników, które wywołują u mnie takie plamienia. Dzisiaj 29 dc,(nie) cierpliwie czekam na @

reklama
I witam się w 1 DC. Plamienia chyba były na skutek spadku progesteronu przed okresem, chociaż zapytam gina na następnej wizycie czy coś będziemy z tym robić. Cykl muszę mimo wszystko uznać za udany, bo poprzednie były 40-50 dniowe i bezowulacyjne, a teraz owu była i cykl tylko 28 dniowe. W końcu! Po pół roku od poronienia. Zaczynam przygodę ze stymulacją 💪

Do góry