reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Co do pcos to wystarczy zrobić lh fsh między 2 a 5dc AMH i dokładne USG. Jak dobrze pamiętam to o pcos mówi stosunek lh do fsh który lekarz lub sama sobie możesz wyliczyć a na obrazie usg gdyby było pcos to jajniki są w pęcherzykach malutkich.

Ja nie mam tego ale mam IO i wiedząc że IO z pcos idą przeważnie w parze interesowałam się tym tematem.
Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres 🥴 dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe 🙈🙊🙉

reklama
Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres [emoji3061] dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe [emoji85][emoji87][emoji86]
Trzymam kciuki abyś nie musiała wykonywać tych badań [emoji4][emoji4]

Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres 🥴 dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe 🙈🙊🙉
Duphaston podnosi poziom progesteron więc teoretycznie może dawać takie objawy jakich piszesz. No chyba że ciąża, bo ona też daje takie objawy :p

@Takaja123 @mohaaa wstawiam zdjęcie, ale samych strzykawek - nie robię z córka bo boje się ze złapie którąś i sobie coś zrobi 🙈 Nie wydaje się jakoś bardzo dużo - a zastrzyki robiłam od 5 tc aż do końca - najprawdopodobniej to nie wszystkie bo niektóre poszly po prostu do śmieci 🙈
20200607_203940.jpg

Jakiś balsam chyba [emoji848] Sama nie stosowałam bo u nas wystarczyła zmiana mleka i wszystko samo zniknęło...

Wiesz, przede wszystkim to bolał ją brzuszek, robiła mega śmierdzące, takie kwaśne kupy, ale najważniejsze to jak jadła to miała takie odgłosy w jelitach, jakby jej się coś przelewało. Ciężko to opisać w sumie. Najpierw dostała bebilon pepti, ale po 3 tygodniach znowu się pogorszyło [emoji3525]
Moja tez robi śmierdzące kupy i puszcza śmierdzące bąki🤭🤔 z tym ze śmierdzące to jest pojęcie względne, bo mnie ten zapach kompletnie nie przeszkadza, nie sądzę żeby mega śmierdziały, całuje ją po pampersie nawet jak ma kupę 😅🙈 ale dla mojego męża to jest „koniec świata” jak ja przewija to błaga mnie żebym to ja zrobiła bo jego z tego „smrodu” szczypią oczy i ciągnie na wymioty 😂🙉 także nie umiem tego ocenić ...😅 ale zamówiłam już zestaw do smarowania i kąpieli no i zobaczymy 🤔😊 mam nadzieje ze pomoże ...

Duphaston podnosi poziom progesteron więc teoretycznie może dawać takie objawy jakich piszesz. No chyba że ciąża, bo ona też daje takie objawy :p
Wierz w cuda, ale niestety to nie ten szczęśliwy cykl w moim przypadku 😔 byłam na dwóch USG w tym cyklu w 12 i 26 dniu w obu brak pęcherzyków dominujących, albo przebytej już owulacji. Zmieniła się jedynie grubość endometrium z 8mm na 10 mm i w 26 dc było widać niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa. W 38 dc zaczęłam Duphaston na wywołanie okresu.

reklama
Do góry