reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Co do pcos to wystarczy zrobić lh fsh między 2 a 5dc AMH i dokładne USG. Jak dobrze pamiętam to o pcos mówi stosunek lh do fsh który lekarz lub sama sobie możesz wyliczyć a na obrazie usg gdyby było pcos to jajniki są w pęcherzykach malutkich.

Ja nie mam tego ale mam IO i wiedząc że IO z pcos idą przeważnie w parze interesowałam się tym tematem.
Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres 🥴 dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe 🙈🙊🙉

reklama
Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres [emoji3061] dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe [emoji85][emoji87][emoji86]
Trzymam kciuki abyś nie musiała wykonywać tych badań [emoji4][emoji4]

Właśnie mam zamiar wykonanie tych badań, tylko czekam na okres 🥴 dzisiaj 5 dzień brania Duphastonu. Nie wiem czy to normalne, ale od wczoraj mam bardziej obrzmiałe piersi i jakieś takie twardsze i większe 🙈🙊🙉
Duphaston podnosi poziom progesteron więc teoretycznie może dawać takie objawy jakich piszesz. No chyba że ciąża, bo ona też daje takie objawy :p

@Takaja123 @mohaaa wstawiam zdjęcie, ale samych strzykawek - nie robię z córka bo boje się ze złapie którąś i sobie coś zrobi 🙈 Nie wydaje się jakoś bardzo dużo - a zastrzyki robiłam od 5 tc aż do końca - najprawdopodobniej to nie wszystkie bo niektóre poszly po prostu do śmieci 🙈
20200607_203940.jpg

Jakiś balsam chyba [emoji848] Sama nie stosowałam bo u nas wystarczyła zmiana mleka i wszystko samo zniknęło...

Wiesz, przede wszystkim to bolał ją brzuszek, robiła mega śmierdzące, takie kwaśne kupy, ale najważniejsze to jak jadła to miała takie odgłosy w jelitach, jakby jej się coś przelewało. Ciężko to opisać w sumie. Najpierw dostała bebilon pepti, ale po 3 tygodniach znowu się pogorszyło [emoji3525]
Moja tez robi śmierdzące kupy i puszcza śmierdzące bąki🤭🤔 z tym ze śmierdzące to jest pojęcie względne, bo mnie ten zapach kompletnie nie przeszkadza, nie sądzę żeby mega śmierdziały, całuje ją po pampersie nawet jak ma kupę 😅🙈 ale dla mojego męża to jest „koniec świata” jak ja przewija to błaga mnie żebym to ja zrobiła bo jego z tego „smrodu” szczypią oczy i ciągnie na wymioty 😂🙉 także nie umiem tego ocenić ...😅 ale zamówiłam już zestaw do smarowania i kąpieli no i zobaczymy 🤔😊 mam nadzieje ze pomoże ...

Duphaston podnosi poziom progesteron więc teoretycznie może dawać takie objawy jakich piszesz. No chyba że ciąża, bo ona też daje takie objawy :p
Wierz w cuda, ale niestety to nie ten szczęśliwy cykl w moim przypadku 😔 byłam na dwóch USG w tym cyklu w 12 i 26 dniu w obu brak pęcherzyków dominujących, albo przebytej już owulacji. Zmieniła się jedynie grubość endometrium z 8mm na 10 mm i w 26 dc było widać niewielka ilość płynu w zatoce Douglasa. W 38 dc zaczęłam Duphaston na wywołanie okresu.

reklama
Do góry