reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki dziewczyny.
Ile dni/tygodni w wymiarach i wadze przyjmuje się za Normę?
U mamy ginekolog wlasnie było tego tyle, że aż się przerazilam. Czasu by na to nie mieli ;)

reklama
Jakie parametry sprawdza się na badaniach połówkowych? Próbowałam coś znaleźć na internecie ale na każdej stronie coś innego, czy może to zależy od lekarza ? Co u Was lekarze sprawdzali i jakie parametry są najważniejsze?

A ja np. nie miałam USG połówkowego 🙈

Ja kocham morze [emoji7] Mieszkając w pobliżu 3miasta mam do niego niedaleko i nie wyobrażam sobie mieszkać w innym miejscu w PL [emoji3590]

Haha ja ostatnio odpaliłam Killera Chodakowskiej i po 20min jak padłam to starsza córka sprawdzała czy żyje [emoji23]

A to dziwne, my od ręki akt urodzenia dostaliśmy [emoji4] Zgadzam się, papierkowej roboty jest bardzo dużo, zwłaszcza jak jeszcze dodatkowo ma się jakieś ubezpieczenia [emoji23]
Ja oprócz kasy za dziecka, złożyłam jeszcze wniosek za pobyt w szpitalu i operację i wpadło dodatkowo kilka stówek [emoji85]

Hahahha, o nie.... Na killera, ani na żaden trening z Chodą ja sie nie piszę przez najbliższe 2 msce! :D
Zrobiłam lekki trening jogi 20 minut dla mam po porodzie... aha.... taaaaa.... 3 dni zakwasy 🤪😂 w rozmowach z Mężem zgoniłam to na ciężar dziecka 😁

Ale Wam zazdroszczę, że macie tak blisko morze... U nas tylko piękne Roztocze w okolicy, troszkę dalej Bieszczady..
W ogóle jak mieszkałam z rodzicami, mieliśmy ze 100-150km w Bieszczady... Dacie wiare że byłam tam RAZ w życiu?! :D

U mnie tez pobyt w szpitalu i operacja , swoją drogą nie spodziewałam się ze cc traktują jako operacje, myslalam ze poprostu porod [emoji848][emoji848]
Ja kocham morze [emoji7] Mieszkając w pobliżu 3miasta mam do niego niedaleko i nie wyobrażam sobie mieszkać w innym miejscu w PL [emoji3590]

Haha ja ostatnio odpaliłam Killera Chodakowskiej i po 20min jak padłam to starsza córka sprawdzała czy żyje [emoji23]

A to dziwne, my od ręki akt urodzenia dostaliśmy [emoji4] Zgadzam się, papierkowej roboty jest bardzo dużo, zwłaszcza jak jeszcze dodatkowo ma się jakieś ubezpieczenia [emoji23]
Ja oprócz kasy za dziecka, złożyłam jeszcze wniosek za pobyt w szpitalu i operację i wpadło dodatkowo kilka stówek [emoji85]

Dzięki dziewczyny.
Ile dni/tygodni w wymiarach i wadze przyjmuje się za Normę?
U mamy ginekolog wlasnie było tego tyle, że aż się przerazilam. Czasu by na to nie mieli ;)
Tego to nie wiem ale lekarz mówił że jest ok. My chyba byliśmy w 21 tygodniu i Maks ważył 400g bodajże. Ale ręki sobie nie dam uciąć bo mam sklerozę

Tego to nie wiem ale lekarz mówił że jest ok. My chyba byliśmy w 21 tygodniu i Maks ważył 400g bodajże. Ale ręki sobie nie dam uciąć bo mam sklerozę
A nie czasem na pierwszych prenatalnych tyle wazy?🙈🤔 ja pamietam doskonale ze dr Staniczek powiedział „No dwie kostki masła ma”😁😁😁 ale myślałam ze to na pierwszych prenatalnych 😂 bo w połowie ciąży dziecko wazy tak malutko?? Jestem na spacerze, bo aż bym spojrzała w papiery😅

Edit: kalafior wpadł jednak na to ze przecież mogę wygooglować 🤦‍♀️🙈😅 masz racje :) to ma połówkowych :) wiec Oliwia ważyła wtedy jakieś 396 bądź 398 gramów ☺️

A nie czasem na pierwszych prenatalnych tyle wazy?🙈🤔 ja pamietam doskonale ze dr Staniczek powiedział „No dwie kostki masła ma”😁😁😁 ale myślałam ze to na pierwszych prenatalnych 😂 bo w połowie ciąży dziecko wazy tak malutko?? Jestem na spacerze, bo aż bym spojrzała w papiery😅

Edit: kalafior wpadł jednak na to ze przecież mogę wygooglować 🤦‍♀️🙈😅 masz racje :) to ma połówkowych :) wiec Oliwia ważyła wtedy jakieś 396 bądź 398 gramów ☺️

U mnie na 1 prenatalnych to było 70g :)

reklama
Cześć dziewczyny,

Jestem mamą styczniowego Aniołka urodzonego w 23 tygodniu 😔. Powodem była bakteria i silne już zaawansowane zakażenie, ale to inna historia.
Mialam 4 prawidłowe miesiączki w równych odstępach i teraz 5 nie przyszła. Wczoraj pojawiło się tylko malutkie plamienie.
Bardzo, bardzo chciałabym żeby to była ciąża.
Teoretycznie w okresie okołoowulacyjnym przytulaliśmy się z zabezpieczenie ze względu na to że biorę raz w tygodniu antybiotyk. Potem, czyli około 24 dnia cyklu bez.
Dziś jest 33 dzień i @ jak nie było tak nie ma. Nawet nie czuję się jakbym miała dostać. Wczoraj przy plamieniu bolał mnie brzuch a dziś już nic a nic. Lekarz powiedział że antybiotyk który biorę nie powinien mieć wpływu i należy do tych bezpieczniejszych w ciąży. Mimo tego nie staraliśmy się z premedytacją.
Test wykonałam, negatywny, ale wydaje mi się że za wcześniej.

Z góry dziękuję za jakąś podpowiedź.

Ostatnia edycja:
Do góry