reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gigi_ ciesze się, że już wychodzicie do domku, teraz będziecie mogli nacieszyć się Malutką na spokojnie no i mąż w końcu utuli córę [emoji6]

KTO dzisiaj wizytuje?

@młoda1994 Ty masz dziś wizytę u gina? Trzymam kciuki [emoji6]

@monika1708 coś mi świta, że Ty też masz wizytę [emoji848]
Hej kochana, ja już miałam wizytę i usg [emoji846] następna 19 czerwca a usg jakoś w lipcu.
Co u Ciebie?

reklama
@M@lly to trzymam kciuki za wizytę [emoji8] może będzie już widać serduszko. A jak radzisz sobie z zastrzykami?

@młoda1994 no widać, że lekarz się zaangażował. Takie endo to już może być na dniach @. Oby Lekarz nie zadzwonił z tymi wynikami. Jak na razie wszystko zmierza a dobrym kierunku, cieszę się [emoji8]
Mam nadzieję że max jutro wstanę i będzie miesiączka. Brzuch mnie mocno pobolewa od 2 dni także coś na rzeczy jest.

Jak zobaczyłam krew na gumce po zakończeniu usg to się ucieszyłam jak głupia[emoji4] poczekam do jutra i jak się rozkręci to zaczynam zażywać olej z wiesiołka i ovulomed max. Dietetyczka też poleciła berberyne, magnez, cynamon jako dodatek do jedzenia i shejkow oraz metylowane wit które już biorę od kilku dni.

Myślę że będzie ;). Całkiem chodź mam wrażenie że ta igła od heparyny jest strasznie tępa. I nieraz muszę robić dwa podejścia. Mam wrażenie że już nie mam pustego miejsca i chyba robią mi się zrosty bo co jakiś czas mnie boli w miejscu kłócia noi cały brzuch w siniakach. Biorę też insulinę ale ta igła jest mega cienka/ostra i gładko wchodzi w udo tylko strasznie śmierdzi. Mimo wszystko wolę robić zastrzyki z insuliny niż heparyny. Szkoda że do heparyny nie ma pistoletu do wszczykiwania i takich małych i ostrych igieł.
Martwi mnie jedna rzecz kilka dni temu jak klulam palec do glukometru krew leciała i bez problemu mogłam pobrać krew na pasek a teraz muszę kłuć się po 2 razy by starczyło krwi na pasek. Chodź wieczorem takiego problemu przeważnie nie mam.
Ja tak czasami mam z tą krwią, wtedy naciskam trochę palec żeby więcej poleciało [emoji2368]

Ja właśnie zarwz wychodzę do okulisty bo od piątku boli mnie oko i głowa [emoji2368]
Przy okazji zbadam ten mój zepsuty wzrok [emoji23]

@M@lly igly czasami mogą się trafić tępe fakt. Też miałam siniaki ale jak mąż mi zrobił tak powoli wpuszczał, że siniak na pół brzucha 🤭 najmniej bolało jak robiłam szybko i w pozycji stojącej 😁
Tutaj dziewczyny dzielnie dały radę z zastrzykami to i Ty sobie poradzisz ❤

@monika1708 no tak Już pamiętam nawet zdjęcie Maluszka 🥰🥰🥰 jak się czujesz?
U mnie na razie wszystko Oki. Od czwartku urlop i ttoche odetchne 😉
Edit. Ja ostatnio tez mam taki problem z okiem i chyba to od tego sztucznego światła i komputera plus zmęczenie 😅

@młoda1994 super, że u Ciebie zmierza powoli wszystko w dobrym kierunku. Jeszcze żeby klinika stanęła na wysokości zadania i będzie git 💪

@M@lly igly czasami mogą się trafić tępe fakt. Też miałam siniaki ale jak mąż mi zrobił tak powoli wpuszczał, że siniak na pół brzucha [emoji2960] najmniej bolało jak robiłam szybko i w pozycji stojącej [emoji16]
Tutaj dziewczyny dzielnie dały radę z zastrzykami to i Ty sobie poradzisz [emoji173]

@monika1708 no tak Już pamiętam nawet zdjęcie Maluszka [emoji3059][emoji3059][emoji3059] jak się czujesz?
U mnie na razie wszystko Oki. Od czwartku urlop i ttoche odetchne [emoji6]
Edit. Ja ostatnio tez mam taki problem z okiem i chyba to od tego sztucznego światła i komputera plus zmęczenie [emoji28]

@młoda1994 super, że u Ciebie zmierza powoli wszystko w dobrym kierunku. Jeszcze żeby klinika stanęła na wysokości zadania i będzie git [emoji123]
Ja kiedyś miałam zapalenie dna oka i miałam podobne objawy więc lepiej to sprawdzić. Czuję się ok. Od wczoraj biodra mnie strasznie bolą że ledwo chodzę, jak babcia [emoji23] wczoraj miałam megadlosci ale dziś przeszło [emoji846]

@M@lly igly czasami mogą się trafić tępe fakt. Też miałam siniaki ale jak mąż mi zrobił tak powoli wpuszczał, że siniak na pół brzucha [emoji2960] najmniej bolało jak robiłam szybko i w pozycji stojącej [emoji16]
Tutaj dziewczyny dzielnie dały radę z zastrzykami to i Ty sobie poradzisz [emoji173]

@monika1708 no tak Już pamiętam nawet zdjęcie Maluszka [emoji3059][emoji3059][emoji3059] jak się czujesz?
U mnie na razie wszystko Oki. Od czwartku urlop i ttoche odetchne [emoji6]
Edit. Ja ostatnio tez mam taki problem z okiem i chyba to od tego sztucznego światła i komputera plus zmęczenie [emoji28]

@młoda1994 super, że u Ciebie zmierza powoli wszystko w dobrym kierunku. Jeszcze żeby klinika stanęła na wysokości zadania i będzie git [emoji123]
Mam już pomysł jak znowu klinika odprawi mnie z kwitkiem to po proszę ich o zaświadczenie że odmawiają mi i mężowi pomocy w klinice i nie zajmą się nami. Wtedy wezmę napisze skargę do służby zdrowia i wrócę do gin.

Ja tak czasami mam z tą krwią, wtedy naciskam trochę palec żeby więcej poleciało [emoji2368]

Naciskam ale nic to nie daje. Ja w sumie dziś klulam na 3 Mierzenia cukru chyba z 7 razy.

@M@lly igly czasami mogą się trafić tępe fakt. Też miałam siniaki ale jak mąż mi zrobił tak powoli wpuszczał, że siniak na pół brzucha 🤭 najmniej bolało jak robiłam szybko i w pozycji stojącej 😁
Tutaj dziewczyny dzielnie dały radę z zastrzykami to i Ty sobie poradzisz ❤

@monika1708 no tak Już pamiętam nawet zdjęcie Maluszka 🥰🥰🥰 jak się czujesz?
U mnie na razie wszystko Oki. Od czwartku urlop i ttoche odetchne 😉
Edit. Ja ostatnio tez mam taki problem z okiem i chyba to od tego sztucznego światła i komputera plus zmęczenie 😅

@młoda1994 super, że u Ciebie zmierza powoli wszystko w dobrym kierunku. Jeszcze żeby klinika stanęła na wysokości zadania i będzie git 💪
Na 10 może 2 nie były tępe. Zastanawiam się czy nie mogę zacząć wbijać heparyny w udo może tam jest cieńsza skóra? Zapytam dziś gina. Sama robię bo mąż w pracy.

reklama
Ja jak insulinę wbijam to się boję że bobasa uszkodzę [emoji21]
A gdzie wbijasz w udo czy brzuch? Ja mam fajny pistolet i jedynie zapach mi przeszkadza. Wczoraj wbijałam 10j.i nareszcie cukier na czczo poniżej ,90

@młoda1994 myślę że to dobry pomysł.

Załączniki

• Screenshot_2020-06-02-12-23-25-908_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-06-02-12-23-25-908_com.android.chrome.jpg
    114,3 KB · Wyświetleń: 52
Do góry