reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@M@lly trzymam kciuki. Brzuszki się zwalniają, to teraz pora na najwytrwalsze z naszego grona [emoji6]

@młoda1994 zatestuj żesz, bo ta niepewność jest porażająca. I oczywiście nie rezygnuj z wizyty u gina.
Nie mam testu w domu. Powiem mężowi żeby kupił dzisiaj jak będzie jechał na miasto ale z drugiej strony boję się że zaś te kreski będą takie same Blado niebieskie. Będę się stresować denerwować a do gin jeszcze tydzień. Jadę i do gin i do kliniki.

reklama
Ja bym pojechała bo nie wiadomo czy w klinice zrobią Ci USG czy tylko wywiad. A tym bardziej, że nie chcesz mówić że byłaś już w ciążach.

Wczoraj zrobiłam test i jest pozytywny. Cieszę się ale jednak strach jest góra. Byłam na będzie i czekam na wyniki.
Brała któraś z was insulinę w ciąży od samego początku? Jak tam to czy od II kresek czy później?
Brałam od 5 tygodnia ciąży. Niestety poroniłam. Jakoś nie przyjemna dla mnie ta insulina. Dziwnie pachnie...
Ale ja bez ciąży mam cukier na czczo 105, obecnie biorę metformine i mam poniżej 100. A jak zajde w ciążę to będę mieć dylemat pomiędzy insuliną, metformina a niczym...

Muszę iść do sekretariatu i będą mi wystawiać na 2 dni zwolnienie dopóki nie urodze. A moja Blania uparta i nie spieszy się jej z wyjściem już bym chciała urodzić. Mąż wraca z zagranicy w czwartek będzie w domu A my jeszcze w szpitalu będziemy mogę się założyć. Dzisiaj zrobię gorący prysznic może coś ruszy bardziej.

A jest możliwość że owu była szybciej albo bliźniaki?

W rodzinie nie było. Ale może. Jak dla mnie mogą byc i 6raczki byle zdrowe.

Brałam od 5 tygodnia ciąży. Niestety poroniłam. Jakoś nie przyjemna dla mnie ta insulina. Dziwnie pachnie...
Ale ja bez ciąży mam cukier na czczo 105, obecnie biorę metformine i mam poniżej 100. A jak zajde w ciążę to będę mieć dylemat pomiędzy insuliną, metformina a niczym...
A przed ciążą już byłaś na metforminie?
Miałaś obciążenie glukoza przed wydaniem decyzji o insulinie?

W dwóch poprzednich, które poroniłam miałam wysoki cukier. W drugiej miałam obciążenie miałam przez 2tyg próbować dietą wyregulować ale poroniłam. I tamten diabetolog mówił że w kolejnej od razu insulina. Ale nie mogę się do niego dodzwonić. Wiec skontaktowalam się z moim lekarzem pierwszego kontaktu, która też jest diabetologiem. Jutro mam iść na cukier i jeśli wyjdzie powyżej 5 to w środę ogtt (miałam w zeszłym roku 2 razy). I dopiero insulina. Po prostu pytam bo boje się czy jak będę tak zwlekać to czy sytuacja z poronieniem znów się nie powtórzy. Niby mam teraz leki ale wysoki cukier też mógł powodować poronienie.
I nie wiem czy jej ufać i czekać czy próbować się dodzwonić do tamtego. Ta jest na NFZ i badania na NFZ tamten prywatnie.
Mam wynik jest strasznie wysoki. 3041,7. Jak na 5+0. Wizytę mam dopiero 2 czerwca
Gratuluję pięknej bety :) może owu była troszkę wcześniej i stąd taki wynik. Kiedy masz gina?
A co do cukru, brałaś coś przed ciąża? Mete czy glucko? Bo jeśli tak to na pewno odstawienie już nie jest najlepszym pomysłem....

reklama
Do góry