reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Powiem Ci że ja trochę żałuję ze nie podali mi oxy. Bo jak miałam 3 h skurczy partych. I dopiero jak podali oxy to była kwestia 10 minut. To naprawdę wolałabym aby to było intensywnie i szybko ;) musisz uzbroic się w cierpliwość 😄 będziemy tutaj czekać. Może później pójdzie ci szybciej. Początek najgorszy bo trezba czekać. ;)

Zatkało mnie, ponad 3h partych?!?!?!?!
Ja po 30 minutach myślałam że umrę....

My przerabialiśmy lupilu i Maksio przesikiwał, po złotych dadach miał uczulenie [emoji2356] pasują nam zielone dady są cieniutkie i nie przeciekają. Lubię też babydream z rossmana, ale nie te fun&fit tylko te różowe. Ja na szczęście 500m od bloku mam rossmana i lidla, a w drugą stronę 800m biedronkę [emoji38][emoji38] bardzo dobra lokalizacja dla matki z dzieckiem, zawsze gdzieś można promkę ustrzelić i można sobie radzić bez auta. Chociaż na większe zakupy i tak jadę autem, żeby nie dźwigać siat [emoji87]
My 1 złote Dady próbowaliśmy, od razu po 3-4 pieluszkach zaczęły młodej krostki wyskakiwać... Znowu pampersy premium care powodowały zaczerwienienia. Jedyne co na razie to zwykłe pampersy nam sie spisują i boję się kombinować coś wiecej z mała :D

W temacie pampersów, dacie wiarę, że Zuzia ma dzisiaj równo 5 tygodni a my nadal jedziemy na jedynkach? 😂 Poza tym, że są za płytkie, to są nadal dobre.. :D
Dwójki są za duże, przebiera w nogach, w jedynkach przebiera górą... A mieliśmy jeszcze jedną paczkę jedynek, więc stwierdziliśmy, że skoro i tak i tak przebiera, to nie ma znaczenia którą stroną 😂

Powiedzcie mi jak to jest zwolnienie mam do dzisiaj od lekarza swojego prowadzącego. Jeszcze nie urodziłam a oni w szpitalu chcą mi już wypisać macierzyńskie od jutra. Chyba nie mogą. Z tego co wiem powinny normalne zwolnienie napisać a jak urodze wtedy firma anuluje i z dniem urodzenia daje macierzyńskie.

6 tygodni przed porodem już można iść na macierzyński, ale nie daj się. Dzwoń do swojego lekarza prowadzącego ! :)

Trzymam szalenie mocno kciuki :*

Ja bym pojechała bo nie wiadomo czy w klinice zrobią Ci USG czy tylko wywiad. A tym bardziej, że nie chcesz mówić że byłaś już w ciążach.

Wczoraj zrobiłam test i jest pozytywny. Cieszę się ale jednak strach jest góra. Byłam na będzie i czekam na wyniki.
Brała któraś z was insulinę w ciąży od samego początku? Jak tam to czy od II kresek czy później?

Kochana, gratulacje !!! :)
Trzymam kciuki za Was. ! Daj znać jak wyniki bety

reklama
@M@lly trzymam mocno kciuki oby tym razem było tylko dobrze ❤️

@młoda1994 korzystaj z wizyty u gina i kliniki zawsze to dwa spojrzenia, a w klinice na pierwszej wizycie może skończy się tylko na wywiadzie. Jeszcze nie dostałaś @ ani żadnych plamień? Powtarzałaś test?

@M@lly trzymam mocno kciuki oby tym razem było tylko dobrze [emoji3590]

@młoda1994 korzystaj z wizyty u gina i kliniki zawsze to dwa spojrzenia, a w klinice na pierwszej wizycie może skończy się tylko na wywiadzie. Jeszcze nie dostałaś @ ani żadnych plamień? Powtarzałaś test?
Chyba będę musiała przełożyć termin w klinice bo mąż dzwonił że nie dostanie urlopu bo szef się nie zgodził ze w przyszłym tygodniu jest potrzebny w pracy. Jak nie urok to sraczka.

Nie nie mam nic żadnych plamien krwawień. Dzisiaj 7 dni po odstawieniu leków na wywołanie. Nie powtarzałam bo wczoraj było wszystko zamknięte a w aptece nie mieli testu o czułości 10 tylko 20 i nie kupiłam.

PS mąż wyklucil się o urlop na 4.06 jadę normalnie do kliniki uff [emoji6]

Ostatnia edycja:
Ja mam od kilku dni problem z pieczeniem i bólem w okolicach intymnych. Boje się, że to jakaś infekcja lub podrażnienie. Nie zauważyłam upławów ani dziwnego zapachu ale też biorę cały czas luteinę. Czy jest coś bezpiecznego w ciąży co mogę brać bez konsultacji z lekarzem? Wizytę mam za tydzień w poniedziałek dopiero i wtedy dopytam.

@młoda1994 dobra wiadomość z tą klinika! Ale jak masz możliwość to idź i do tego swojego ginekologa i do kliniki. Szkoda, że dalej tego krwawienia nie dostałaś...

Ja mam od kilku dni problem z pieczeniem i bólem w okolicach intymnych. Boje się, że to jakaś infekcja lub podrażnienie. Nie zauważyłam upławów ani dziwnego zapachu ale też biorę cały czas luteinę. Czy jest coś bezpiecznego w ciąży co mogę brać bez konsultacji z lekarzem? Wizytę mam za tydzień w poniedziałek dopiero i wtedy dopytam.

@młoda1994 dobra wiadomość z tą klinika! Ale jak masz możliwość to idź i do tego swojego ginekologa i do kliniki. Szkoda, że dalej tego krwawienia nie dostałaś...
No szkoda.bo myślałam że w końcu zacznę krwawic no ale cóż. Będę jechać na tą wizytę 2.06 do gin ciekawe co teraz mi powie.

Muszę go oszukać z tym że klinikę mam pod koniec czerwca bo jak powiem że mam 4.06 to mi zapewne powie że mam czekać i w klinice pow że nie mam krwawienia i oni się tym zajmą.

Lactovaginal możesz

@młoda1994 to zrób jak mówisz nic na razie o klinice nie wspominaj niech Cie przebada . Dziwna sprawa z tym brakiem @ coś ją blokuję. Ciekawe co test pokaże. Niech Ci jajniki zbada czy nie masz jakiegoś zapalenia.

Mając 4 infekcje pęcherza w ciąży, które jedno poszło nawet na miedniczki nerkowe mogę powiedzieć, że najleoiej zapobiegawczo pić i jeść żurawine. Taka w szklanej butelce z apteki najlepsza. Po kilka razy dziennie. Lekarz też mi pozwolił brać urosept 3x1 kiedy byko gorzej. U mnie akurat za każdym razem kończyło się na antybiotyku ale to przez to że jes-cze przed ciąża miałam problemy z pecherzem.
Mucovagin chyba można stosować. Miałam przepisany ten antybiotyk w kremie i jest taki bez recepty clotrimazol czy jakoś tak ;) można też przemyc i przepłukać rumiankiem wszystko. ;)

reklama
@młoda1994 to zrób jak mówisz nic na razie o klinice nie wspominaj niech Cie przebada . Dziwna sprawa z tym brakiem @ coś ją blokuję. Ciekawe co test pokaże. Niech Ci jajniki zbada czy nie masz jakiegoś zapalenia.
Nie wiem co masz na myśli "zbadać jajniki" ale 7.05 robił usg mierzył i pow że wszystko jest ok. Mocz robił 2 razy i wyszły ok nie wyszło żadne zapalenie z moczu. Zastanawiam się czy nie zaproponować mu żeby zrobił jeszcze cytologie, markery nowotworowe.

Pierwszy raz taka sytuacja kiedyś jak miał wysoka PRL wysokie tsh i burdel w hormonach to nie zatrzymała mi się miesiączka na dłużej niż 14 dni później dostałam luteine i zawsze wywoływała mi się miesiączka, a teraz? Teraz nie mam pojęcia o co chodzi.

Do góry