reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak, dzień poronienia to 1 dc.
Czyli mogę w kalendarzu zaznaczyć jako miesiączka ?
Plamienie zaczęło się w poniedziałek a krwawienie w środę i do teraz .
Muszę iść na kontrolę czy się wszystko oczysciło choć mam jeszcze lekkie skurcze .
I będziemy próbować jak będę mogła .

my mieliśmy odpuścić ale samo jakoś tak wyszło.
i właśnie w tym cyklu nie czekałam, nie obserwowałam. nawet test zrobiłam dzień po terminie miesiączki bo olałam. a te 2 tygodnie mi zleciały raz dwa ;)
A poronienie miałaś samoistne?
I chyba tak najlepiej bo słyszałam że kobieta jest bardziej płodna po poronieniu czy porodzie .
A robiłaś jakieś badania?
Mi owulacje według kalendarza teraz wypada 26.05 a dni płodne od 22 - 28.05 jak będzie wszystko dobrze to nie ma na co czekać .

A poronienie miałaś samoistne?
I chyba tak najlepiej bo słyszałam że kobieta jest bardziej płodna po poronieniu czy porodzie .
A robiłaś jakieś badania?
Mi owulacje według kalendarza teraz wypada 26.05 a dni płodne od 22 - 28.05 jak będzie wszystko dobrze to nie ma na co czekać .

tak, ciaża biochemiczna. badań robiłam sporo. mieliśmy iść z mężem jeszcze do poradni genetycznej ale akurat koronawirus zaszalał i nam odwołali wizyte no i w tym samym czasie mniej więcej dowiedziałam sie o ciąży.
ja owulacje miałam przesunięta o około 2 tyg ale ten jeden raz wiedziałam że ona jest. bez kontrolowania cyklu haha

Zaczęłam po 4 mscu. Wiem że rekomendacje who są inne, ale nie do końca rozumiem czym druga córka różni się od pierwszej [emoji23] Zresztą pięknie jadła od początku i ja nie widziałam powodu dla którego miałabym czekać. Zwłaszcza że u niej jest ta nieszczęsna nietolerancja laktozy więc uważałam co wprowadzam po kolei. Teraz czekam jeszcze chwilkę i chcemy pobawić się w BLW. Dlatego też kupiłam zwykłego antilopa z ikei (plus podnóżek), bo jest najbardziej polecany przy tej formie [emoji4]
Ps. Łucja jest na mm, to też ważne przy rozszerzania diety, bo na kp jednak zalecali wstrzymywać się dłużej.
Ja słyszałam dwie teorie 1. czy kp czy mm to po 6 mies i 2. Kp po 6 a mm po 4, ja tylko kp wiec po 4 napewno nei zaczne, po 5 zaczne powoli o tym myslec [emoji6] zobaczymy w praniu jak to wyjdzie [emoji4]
To krzeslo z ikei to od 6 mies sie nadaje ?

tak, ciaża biochemiczna. badań robiłam sporo. mieliśmy iść z mężem jeszcze do poradni genetycznej ale akurat koronawirus zaszalał i nam odwołali wizyte no i w tym samym czasie mniej więcej dowiedziałam sie o ciąży.
ja owulacje miałam przesunięta o około 2 tyg ale ten jeden raz wiedziałam że ona jest. bez kontrolowania cyklu haha
Oby wszystko się dobrze oczysciło i lecę na kontrolę i nie poddaje się.
Za długo się staraliśmy żeby teraz się poddać.
Mam Hashimoto wiem że z tarczyca jest trudno ale damy radę :)
A napisalsbys mi jakie zrobić badania ?
Byłabym wdzięczna:)

reklama
Oby wszystko się dobrze oczysciło i lecę na kontrolę i nie poddaje się.
Za długo się staraliśmy żeby teraz się poddać.
Mam Hashimoto wiem że z tarczyca jest trudno ale damy radę :)
A napisalsbys mi jakie zrobić badania ?
Byłabym wdzięczna:)

tutaj koleżanka dokładnie opisała :)

Do góry