reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tak, dzień poronienia to 1 dc.
Czyli mogę w kalendarzu zaznaczyć jako miesiączka ?
Plamienie zaczęło się w poniedziałek a krwawienie w środę i do teraz .
Muszę iść na kontrolę czy się wszystko oczysciło choć mam jeszcze lekkie skurcze .
I będziemy próbować jak będę mogła .

my mieliśmy odpuścić ale samo jakoś tak wyszło.
i właśnie w tym cyklu nie czekałam, nie obserwowałam. nawet test zrobiłam dzień po terminie miesiączki bo olałam. a te 2 tygodnie mi zleciały raz dwa ;)
A poronienie miałaś samoistne?
I chyba tak najlepiej bo słyszałam że kobieta jest bardziej płodna po poronieniu czy porodzie .
A robiłaś jakieś badania?
Mi owulacje według kalendarza teraz wypada 26.05 a dni płodne od 22 - 28.05 jak będzie wszystko dobrze to nie ma na co czekać .

A poronienie miałaś samoistne?
I chyba tak najlepiej bo słyszałam że kobieta jest bardziej płodna po poronieniu czy porodzie .
A robiłaś jakieś badania?
Mi owulacje według kalendarza teraz wypada 26.05 a dni płodne od 22 - 28.05 jak będzie wszystko dobrze to nie ma na co czekać .

tak, ciaża biochemiczna. badań robiłam sporo. mieliśmy iść z mężem jeszcze do poradni genetycznej ale akurat koronawirus zaszalał i nam odwołali wizyte no i w tym samym czasie mniej więcej dowiedziałam sie o ciąży.
ja owulacje miałam przesunięta o około 2 tyg ale ten jeden raz wiedziałam że ona jest. bez kontrolowania cyklu haha

Zaczęłam po 4 mscu. Wiem że rekomendacje who są inne, ale nie do końca rozumiem czym druga córka różni się od pierwszej [emoji23] Zresztą pięknie jadła od początku i ja nie widziałam powodu dla którego miałabym czekać. Zwłaszcza że u niej jest ta nieszczęsna nietolerancja laktozy więc uważałam co wprowadzam po kolei. Teraz czekam jeszcze chwilkę i chcemy pobawić się w BLW. Dlatego też kupiłam zwykłego antilopa z ikei (plus podnóżek), bo jest najbardziej polecany przy tej formie [emoji4]
Ps. Łucja jest na mm, to też ważne przy rozszerzania diety, bo na kp jednak zalecali wstrzymywać się dłużej.
Ja słyszałam dwie teorie 1. czy kp czy mm to po 6 mies i 2. Kp po 6 a mm po 4, ja tylko kp wiec po 4 napewno nei zaczne, po 5 zaczne powoli o tym myslec [emoji6] zobaczymy w praniu jak to wyjdzie [emoji4]
To krzeslo z ikei to od 6 mies sie nadaje ?

tak, ciaża biochemiczna. badań robiłam sporo. mieliśmy iść z mężem jeszcze do poradni genetycznej ale akurat koronawirus zaszalał i nam odwołali wizyte no i w tym samym czasie mniej więcej dowiedziałam sie o ciąży.
ja owulacje miałam przesunięta o około 2 tyg ale ten jeden raz wiedziałam że ona jest. bez kontrolowania cyklu haha
Oby wszystko się dobrze oczysciło i lecę na kontrolę i nie poddaje się.
Za długo się staraliśmy żeby teraz się poddać.
Mam Hashimoto wiem że z tarczyca jest trudno ale damy radę :)
A napisalsbys mi jakie zrobić badania ?
Byłabym wdzięczna:)

reklama
Oby wszystko się dobrze oczysciło i lecę na kontrolę i nie poddaje się.
Za długo się staraliśmy żeby teraz się poddać.
Mam Hashimoto wiem że z tarczyca jest trudno ale damy radę :)
A napisalsbys mi jakie zrobić badania ?
Byłabym wdzięczna:)

tutaj koleżanka dokładnie opisała :)

Do góry