reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny jak długo starałyście się po poronieniu?
Ja poronilam 7/8 tygodniu ciężko określić bo ciąża zatrzymana i samoistne poronienie.
Pomaga mi wiara że wkoncu się uda .

reklama
Ojacie ale już z niej fajna duza dziewczynka !! To moj taki bedzie na lato hehe, oj rosna te dzieci tak szybciutko !
Widze ze diete jej rozszerzasz, a od kiedy zaczelas ? I jak fajnie siedzi w krzeselku! Ja sie powoli rozgladam z jakims krzeselkiem, mam jeszcze troche czasu ale chcialabym jakies fajne co posluzy od poczatku rozszerzania diety do tak hmm 2 latek.
Zaczęłam po 4 mscu. Wiem że rekomendacje who są inne, ale nie do końca rozumiem czym druga córka różni się od pierwszej [emoji23] Zresztą pięknie jadła od początku i ja nie widziałam powodu dla którego miałabym czekać. Zwłaszcza że u niej jest ta nieszczęsna nietolerancja laktozy więc uważałam co wprowadzam po kolei. Teraz czekam jeszcze chwilkę i chcemy pobawić się w BLW. Dlatego też kupiłam zwykłego antilopa z ikei (plus podnóżek), bo jest najbardziej polecany przy tej formie [emoji4]
Ps. Łucja jest na mm, to też ważne przy rozszerzania diety, bo na kp jednak zalecali wstrzymywać się dłużej.

Chyba tak by wychodziło. Dobra dzis apka pokazuje 100dni do porodu więc wstawiam Wam mój brzuch 😅 jak patrzę na to zdjecie to wygląda bardziej na kwadratowy niż okrągły ale faktycznie mało kto dostrzega, że jestem w ciąży jak się nie ubiore w obcisłą bluzkę, chyba ludzie myślą prędzej że jestem utyta 😂😁
A drugie zdjęcie z niedzieli, tam zdecydowanie lepiej wygląda 😄
u mnie 200 dni do :D
we wtorek usg więc zobacze czy coś sie zmieniło haha

Chyba tak by wychodziło. Dobra dzis apka pokazuje 100dni do porodu więc wstawiam Wam mój brzuch 😅 jak patrzę na to zdjecie to wygląda bardziej na kwadratowy niż okrągły ale faktycznie mało kto dostrzega, że jestem w ciąży jak się nie ubiore w obcisłą bluzkę, chyba ludzie myślą prędzej że jestem utyta 😂😁
Ślicznie wyglądasz 🤩 a brzuszek jeszcze urośnie, mój przy Twoim na tym etapie to olbrzym był 🙈😁😁
Ale malutki brzusio [emoji7]Łucja właśnie wychodzi z 68. Na lato mam 74, kilka 80 na ewentualną ciepłą jesień [emoji4]
W sumie zależy jakie firmy kupujesz - h&m i newbie wychodzą zawsze większe i w nich jeszcze chwilę pochodzi, ale np ze smyka 68 już dawno wyrosła.

Proszę kilka zdjęć mojego klopsa [emoji3590]Zobacz załącznik 1119743Zobacz załącznik 1119744Zobacz załącznik 1119745Zobacz załącznik 1119746Zobacz załącznik 1119747
O jaka gwiazdeczka śliczna! ❤️❤️❤️
A dopiero co śmiałyśmy się że zniknęłaś na parę dni i pewnie urodziłaś 🙈 poza tym... Dopiero wstawiałaś zdjęcia jak miała 3 msce!! Dziewczyny, czemu te dzidziusie tak szybko rosną?! 😭😭😭😭
Moja dziunia zaraz przestanie być noworodkiem 😭
Ja poronilam 7/8 tygodniu ciężko określić bo ciąża zatrzymana i samoistne poronienie.
Dwa cykle, z czego jeden taki trochę oszukiwany, przegapiliśmy owulacje, niby przypadkiem niby celowo... ale jak zabraliśmy się do roboty tak na serio to od razu się u nas udało. 😉
Na pewno się uda 😙

Najlepiej jak uda Ci się nie skupiać na tym, żeby się udało [emoji4] Ciężko teraz akurat z wyjazdami, nam zaskoczyło w 3 cyklu właśnie przed wakacjami kiedy wcale mi nie zależało [emoji4]

Faktycznie taki mały ten brzuszek! Jeszcze jest trochę czasu to wystrzeli ;)

Wiecie może czy acard + wiesiołek brany do 17 dc może hamować okres? Powinnam dostać wczoraj miesiączkę, a tu nadal tylko to moje plamienie :/ dziś tez raczej nie ruszy :/ a martwię się, ze okres spóźni się bardziej i w dniu zabiegu (22.05) będę jeszcze plamić :(

reklama
Ślicznie wyglądasz 🤩 a brzuszek jeszcze urośnie, mój przy Twoim na tym etapie to olbrzym był 🙈😁😁

O jaka gwiazdeczka śliczna! ❤️❤️❤️
A dopiero co śmiałyśmy się że zniknęłaś na parę dni i pewnie urodziłaś 🙈 poza tym... Dopiero wstawiałaś zdjęcia jak miała 3 msce!! Dziewczyny, czemu te dzidziusie tak szybko rosną?! 😭😭😭😭
Moja dziunia zaraz przestanie być noworodkiem 😭

Dwa cykle, z czego jeden taki trochę oszukiwany, przegapiliśmy owulacje, niby przypadkiem niby celowo... ale jak zabraliśmy się do roboty tak na serio to od razu się u nas udało. 😉
Na pewno się uda 😙
A jak liczyć cykle po poronieniu?
Słyszałam że 1 dzień krwawienia to jak 1 dzień cyklu ?
Wierzę w to że się uda 😊
Choć boję się że może się to wydarzyć znowu.

Do góry