reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pierwsze zrób badania później zastanawiaj się nad zastrzykami i receptami. Lekarz może wystawić CI zaświadczenie, że potrzebujesz takich leków i z tym idziesz do lekarza, który się Tobą zajmuje. Do wystawienia recepty i tak musisz być na wizycie. Wątpię, że lekarz z Polski będzie Ci wystawiał receptę jeśli Ty będziesz w Niemczech tak na logikę.

@Waleczna36 będzie dobrze [emoji3590] jeśli będę mogła jakoś pomóc służę. [emoji8]
W zasadzie po tylu stratach, nawet jak w badaniach nic nie wyjdzie to powinna dostać zastrzyki.

reklama
Tak, dokładnie. Jakie to są mniej więcej koszty dodadkowe.
Robiłam w diagnostyce.
Antykoagulant toczniowy - 99,27zl
Antytrombina III - 55,38zl
Białko c - 87,78zl
Białko S - 87,78zl
Homocysteina - 65,31zl
Nadkrzepliwosc wrodzona (czynnik V Leiden, mutacja 20210 G-A genu protrombiny) - 303,05zl
P/c p. Kardiolipinie w kl. Igg i igm- 114,95zl
Termolabilny wariant MTHFR - A1298C i C677T - 271,70zl
Wit d3 - 67,92zl
Epakiet tarczycowy rozszerzony - 180zl
P/c p. Beta-2-glikoproteinie igg i igm - 165,20zl
Prolaktyna- 33,44zl

To wszystko co robiłam. W tych cenach jest już uwzględniona zniżka 5%.

Robiłam w diagnostyce.
Antykoagulant toczniowy - 99,27zl
Antytrombina III - 55,38zl
Białko c - 87,78zl
Białko S - 87,78zl
Homocysteina - 65,31zl
Nadkrzepliwosc wrodzona (czynnik V Leiden, mutacja 20210 G-A genu protrombiny) - 303,05zl
P/c p. Kardiolipinie w kl. Igg i igm- 114,95zl
Termolabilny wariant MTHFR - A1298C i C677T - 271,70zl
Wit d3 - 67,92zl
Epakiet tarczycowy rozszerzony - 180zl
P/c p. Beta-2-glikoproteinie igg i igm - 165,20zl
Prolaktyna- 33,44zl

To wszystko co robiłam. W tych cenach jest już uwzględniona zniżka 5%.
Super dziekuje bardzo, a robiłaś to w jakim określonym czasie cyz bez znaczenia ?

Właśnie przeglądam ta strone, jest tego masa.
Chodź myśle że ten wymaz z policzka jest dobry i szybki.
Chociaż na te podstawowe badania, bo pakiet na genetykę kosztuje przeszło 800zl widzilalam.

W zasadzie po tylu stratach, nawet jak w badaniach nic nie wyjdzie to powinna dostać zastrzyki.

Oczywiście, że powinna tylko pytanie czy to pomoże. Sama heparyna nie jest lekarstwem na wszystko. Pierwsze trzeba się przebadać bo może problem jest zupełnie gdzie indziej i sama heparyna nie wystarczy. Trzeba zacząć od przebadania się, a później wdrażać jakiekolwiek leczenie. Takie jest moje zdanie.

@Waleczna36 ja tu byłam chyba jedyna, która robiła trombofilie z krwi. Wszystkie badania robiłam w luxmedzie koszt trombofilii był 420 zł bodajże i drożej niż wymazowka ale chciałam wszystko szybko załatwić i w jednym miejscu 😉

Oczywiście, że powinna tylko pytanie czy to pomoże. Sama heparyna nie jest lekarstwem na wszystko. Pierwsze trzeba się przebadać bo może problem jest zupełnie gdzie indziej i sama heparyna nie wystarczy. Trzeba zacząć od przebadania się, a później wdrażać jakiekolwiek leczenie. Takie jest moje zdanie.

@Waleczna36 ja tu byłam chyba jedyna, która robiła trombofilie z krwi. Wszystkie badania robiłam w luxmedzie koszt trombofilii był 420 zł bodajże i drożej niż wymazowka ale chciałam wszystko szybko załatwić i w jednym miejscu 😉
Zgadzam się w zupełności, heparyna nie pomoże jak powód leży gdzie indziej, a nie ma co się niepotrzebnie kłuć. Najważniejsze badania i dobry lekarz, który wie co zrobić z wynikami badań. Ja też już po pierwszym poronieniu robiłam wszystkie badania, sama czytałam, pytałam dziewczyn i z wynikami poszłam do lekarki.

reklama
Ufff dzwoniłam, załatwiłam sobie badanie na sam początek po konsultacji będę robila trombofilią wrodzona. Zaraz dostanę @ że szczegółami i płatnościami i jutro pakiet będzie i mnie. Koszt 347zl.

Do góry