reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Z Tobą jest wszystko w porządku. Ja bardzo chciałam ale "za pierwszym razem" skończyło sie na pieszczotach bo byłam pewna że chce ale jednak w ostatniej chwili zwątpiłam. Nasz seks po stratach też jest inny. Mniej przyjemności sprawia. Ale nie u każdego tak musi być. Jak będziesz gotowa to będziesz wiedziała. Nie zmuszaj się bo nie warto. Mąż/partner powinien zrozumieć.

Dziękuję za wpis 😘
Myślę że czas u mnie zrobi swoje, czuję że trochę to potrwa ale inaczej się nie da.

Powiem Ci ze ja już mam dość tego stanu. Mi się skończyły leki na IO i stopniowo odstawiłam bo w DE twierdzą że te leki nie działają a tylko niszczą wątrobę [emoji1787] ale znalazłam polke która jest dietetyczka i wprowadzamy dietę plus minimalny ruch żeby ataków nie wywołać.

A jakie bralas leki na IO a jakie teraz bierzesz?
Do tej pory kombinowali u mnie z metforminą, ale zawsze kończyło się biegunkami. Teraz zdecydowałam się na liraglutyd w iniekcji podskórnej. Miało wyregulować mi cukier i pomóc zrzucić wagę. Ale oczywiście najmniejsza dawka nie działała, od tygodnia biorę podwójną dawkę to tyle, że cukier jest lepszy, a waga 2kg na plusie 😂 Także jak przez 3-4mce nie ruszy waga to odstawie to *****, bo w tej dawce cena leku razem z igłami wynosi od 300 do 500zł (zależy w jakiej aptece znajdziesz lek). Mało tego dostałam go od endokrynolog, a w ulotce pisze jak byk, że przy braniu tego leku częściej występowały nowotwory tarczycy. Trzeba być pod stałą kontrolą, a wiadomo jak teraz jest z wizytami w dobie koronawirusa.

Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam sięnże serduszko przestało bić, zatrzymało sie na 10 tygodni, ja wczoraj miałam mieć 11+3, to była moja pierwsza ciąża, mimo że wiediałam że zdarza się że serduszko przestaje bić, nie sądziłam że dotknie to mnie [emoji25] myślałam że podejdę do tego spokojnie, a tymczasem co o tym pomyślę to chce mi się płakać.
Jutro rano jadę do szpitala na zabieg [emoji25] denerwuję się strasznie, mimo zapewnień lekarki że nic nie będę czuć, sam szpital mnie przeraża i cała ta atmosfera, brak bliskiej osoby obok [emoji25]

Bardzo mi przykro z powodu straty.. :(
Musisz być dzielna, wiem jak to boli. U mnie całe szczęście obyło się bez zabiegu. Będzie dobrze. Musi być.

Do tej pory kombinowali u mnie z metforminą, ale zawsze kończyło się biegunkami. Teraz zdecydowałam się na liraglutyd w iniekcji podskórnej. Miało wyregulować mi cukier i pomóc zrzucić wagę. Ale oczywiście najmniejsza dawka nie działała, od tygodnia biorę podwójną dawkę to tyle, że cukier jest lepszy, a waga 2kg na plusie [emoji23] Także jak przez 3-4mce nie ruszy waga to odstawie to *****, bo w tej dawce cena leku razem z igłami wynosi od 300 do 500zł (zależy w jakiej aptece znajdziesz lek). Mało tego dostałam go od endokrynolog, a w ulotce pisze jak byk, że przy braniu tego leku częściej występowały nowotwory tarczycy. Trzeba być pod stałą kontrolą, a wiadomo jak teraz jest z wizytami w dobie koronawirusa.
Ja zawsze pierwsze 2 tyg miałam biegunkę. Lepiej się czułam na metforminie i jakoś tak "bezpieczniej" się czuję.

A jakąś dietę masz? Jak byłam parę lat młodsza i brałam glucofasch xr to chudłam bez diety i bez większego ruchu a teraz? Teraz to chyba stara jestem[emoji1787] Jeszcze teraz nie mam metforminy to chyba się boję cukrzycy typu 1 i wezmę się za siebie bo już co raz bliżej mi do niej.

No to ładny ci lek endo dała.

reklama
Do góry