reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Moja beta w tej ciąży też mega słabo przyrastała.. Od początku czułam, że z tą ciąża jest coś nie tak - niestety się nie myliłam i chyba przez te przeczucia jakoś tym razem łatwiej mi się z tym pogodzić bo jakby od początku to przeczuwałam.
Serce pęka [emoji3525] aż nie mogę czytać bo wszystko się uruchamia u mnie na nowo, ja poroniłam w 7t3d pierwsza ciaza, teraz czekam za miesiączke i wizyte i zobaczymy. Ja miałam małe przyrosty bety, na początku Oki a później coraz słabsze więc dr mówił że w którymś momencie przestała się po prostu dobrze rozwijać. Myślałam o jakiś badaniach teraz ale sugerował że na tym etapie się nie robi bo to 1 poronienie i czasem tak się zdąża. Nie wiem co o tym myśleć ...

reklama
Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam sięnże serduszko przestało bić, zatrzymało sie na 10 tygodni, ja wczoraj miałam mieć 11+3, to była moja pierwsza ciąża, mimo że wiediałam że zdarza się że serduszko przestaje bić, nie sądziłam że dotknie to mnie [emoji25] myślałam że podejdę do tego spokojnie, a tymczasem co o tym pomyślę to chce mi się płakać.
Jutro rano jadę do szpitala na zabieg [emoji25] denerwuję się strasznie, mimo zapewnień lekarki że nic nie będę czuć, sam szpital mnie przeraża i cała ta atmosfera, brak bliskiej osoby obok [emoji25]
Bardzo Ci współczuję. Bądź silna.

Mi lekarze powiedzieli, że min 3 tyg po zabiegu żeby odczekać a najlepiej do pierwszej miesiączki.
Też się bałam i nie była to dla mnie przyjemność... Ale później było już coraz łatwiej.

Hmmm wcale nie w głowie mi to zbliżenie ale wiecie jak jest z facetami, ale nawet dla niego nie mogę się złamać.
Wczoraj się tak stresowałam ze od 4 rano dziś bolą mnie jajniki i czuję że zbliża się okres, oj będzie ból tym bardziej że ja źle przechodzę miesiaczki. Bardzo obfite i bólowe do tego stopnia że mdleje z bolu.

Wczoraj na wizycie u gina dowiedziałam sięnże serduszko przestało bić, zatrzymało sie na 10 tygodni, ja wczoraj miałam mieć 11+3, to była moja pierwsza ciąża, mimo że wiediałam że zdarza się że serduszko przestaje bić, nie sądziłam że dotknie to mnie [emoji25] myślałam że podejdę do tego spokojnie, a tymczasem co o tym pomyślę to chce mi się płakać.
Jutro rano jadę do szpitala na zabieg [emoji25] denerwuję się strasznie, mimo zapewnień lekarki że nic nie będę czuć, sam szpital mnie przeraża i cała ta atmosfera, brak bliskiej osoby obok [emoji25]
Bardzo Ci współczuję zwłaszcza w obecnej sytuacji... Jest bardzo ciężko w szpitalach bez odwiedzin.. Daje słowo, znajdziesz w sobie siłę żeby to przetrwać 😘
W szpitalu na oebwo dobrze się Tobą zaopiekują, więc tego się nie bój.😘

Bardzo mi przykro:((( na tym samym etapie co Ty straciłam swoją ciążę i przechodzilam zabieg samotnie w szpitalu. Tez sie balam. Boleć nie będzie, dostaniesz leki, narkoze. A potem potrzeba czasu, dla każdej z nas różnie, żeby przecierpiec tę stratę.

Kochana właśnie tu problem bo kasy brak....
Pierwsza procedurę robiliśmy całą za gotówkę bo nie lapalismy się na refundację i było to w kredycie, nawet jeśli teraz się zdecydujemy to czeka na kolejny kredyt a to nie wiem czy dźwigniemy ☹️

A mozesz powiedzieć mi ile mniej więcej straciłaś na badania te pierwsze po poronieniu, bo te drugie co piszesz to miałam robione przed stymulacja.
Rozumiem, my dopiero teraz wydaliśmy duże pieniądze na "dziecko"... Wcześniej tyle co na zestaw fertilman plus i korzeń maci... do lekarza chodzilam w ramach enel medu.

Nie rozumiem pytania-pytasz ile wydalam na badania? Te po poronieniu?

Rozumiem, my dopiero teraz wydaliśmy duże pieniądze na "dziecko"... Wcześniej tyle co na zestaw fertilman plus i korzeń maci... do lekarza chodzilam w ramach enel medu.

Nie rozumiem pytania-pytasz ile wydalam na badania? Te po poronieniu?

Tak, dokładnie. Jakie to są mniej więcej koszty dodadkowe.

Bardzo mi przykro...ja straciłam ciążę w taki sam sposób jak Ty. W 9 tygodniu dowiedzialam się, że serduszko przestało bić w 7 +3/4. Rozumiem Twoje obawy, ale w szpitalu się Tobą dobrze zaopiekują. Przynajmniej w moim szpitalu tak było i personel co chwilę przychodził i pytał czy wszystko ok. Lekarze bardzo mili i odpowiadali na wszystkie pytania.
Trzymam kciuki, żeby wszystko szybko się potoczyło i pobyt w szpitalu był krótki.

Pierwsze zrób badania później zastanawiaj się nad zastrzykami i receptami. Lekarz może wystawić CI zaświadczenie, że potrzebujesz takich leków i z tym idziesz do lekarza, który się Tobą zajmuje. Do wystawienia recepty i tak musisz być na wizycie. Wątpię, że lekarz z Polski będzie Ci wystawiał receptę jeśli Ty będziesz w Niemczech tak na logikę.

@Waleczna36 będzie dobrze [emoji3590] jeśli będę mogła jakoś pomóc służę. [emoji8]
Też racja. Z tym że na takiej zasadzie załatwiam receptę na metformine bo w Niemczech endo-diabetolog pow mi że ona w niczym nie pomaga przy IO

reklama
Dziewczyny mam takie nie typowe pytanie, jak to jest ze współżycie po poronieniu a dokładnie po zabiegu łyżeczkowania ?
Nie miałam okazji sie za pytać mojego Dr bo kontrolę mam za dwa tyg dopiero a czytając o tym w necie są przeróżne opinie.
Jak to wyglądało u Was, byłabym wdzięczna za jakieś odp.
Pozdrawiam
Ja miałam na wypisie ze szpitala żeby 2 tygodnie nie współżyć.

Do góry