reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mi w szpitalu mówili, że jeśli wszystko ok to odczekać 3 tygodnie. Tak zrobiliśmy (prawie 4 tygodnie) i następnego wieczoru dostałam okres. Wszystko ok. W czesniej w międzyczasie byłam na kontroli i dostałam zielone światło do zblizen.
U mnie idzie 3 tyg po zabiegu a za 2 tyg do kontroli, więc do kontroli zaczekam bo się boję.
Fakt że już nie planie ( tydz plamiłam) czekam teraz na miesiączkę.
A miałaś okres normalny czy bardziej go odczułaś od wcześniejszych ?

reklama
@Charlotte21 może to jest mały procent skutków ubocznych heparyny i się o tym nie mówi lub nie bierze pod uwagę. Tego nie wiem 😉 powtarzam jedynie co powiedział mój lekarz gdy zapytałam o heparyne nie mając jeszcze badań i tak mi odpowiedział 😉 ogólnie patrząc na inne dziewczyny mój gin ma zupełnie inne podejście do tego patrząc nawet na przyjmowanie acardu po 12tc.

@Waleczna36 lepiej się wstrzymać do wizyty kontrolnej dla własnego spokoju. Każdy organizm inaczej reaguje i z gojeniem też różnie. U mnie na wizycie kontrolnej nie było żadnego śladu wszystko było ładnie zagojone. Ja długo nie chciałam współżyć po poronieniu miałam blokadę.

Właśnie u mnie ta blokada....
Nie wiem co się stało ☹️
Napewno do wizyty nic z tego nie będzie tylko boję się co dalej jak się nie odblokuję.
Jak tylko mowa o sexie to zaraz mi się przypomina, szpital płacz bóle i narkoza a później tylko ta pustka...

Jeśli będziesz chodziła do lekarza w Niemczech to i niemieckie recepty raczej będą.
Tak ale chodzi mi o to że jak bym robiła te badania w Pl i w Pl by lekarz przepisywał recepty to wtedy recepty muszą być realizowane w Pl i jakoś to przesyłać do Niemiec choć tak jak wspomniałam z zastrzykami byłby problem jeśli były by potrzebne.

Nie wiem co się stało ☹
Napewno do wizyty nic z tego nie będzie tylko boję się co dalej jak się nie odblokuję.
Jak tylko mowa o sexie to zaraz mi się przypomina, szpital płacz bóle i narkoza a później tylko ta pustka...

Szczerze? Ja po pierwszym współżyciu po poronieniu normalnie płakałam. Nie wiem co mi się porobiło. Ogólnie strasznie przeżyłam to wszystko. Później było już lepiej. Niestety wszystko wymaga czasu 😘

Szczerze? Ja po pierwszym współżyciu po poronieniu normalnie płakałam. Nie wiem co mi się porobiło. Ogólnie strasznie przeżyłam to wszystko. Później było już lepiej. Niestety wszystko wymaga czasu 😘

Echhh wszystko przede mną, mam tylko nadzieję że wszystko będzie dobrze wygojone i będzie dobrze, to jest dla mnie najważniejsze. O reszcie na razie nie myślę.

Tak ale chodzi mi o to że jak bym robiła te badania w Pl i w Pl by lekarz przepisywał recepty to wtedy recepty muszą być realizowane w Pl i jakoś to przesyłać do Niemiec choć tak jak wspomniałam z zastrzykami byłby problem jeśli były by potrzebne.

Pierwsze zrób badania później zastanawiaj się nad zastrzykami i receptami. Lekarz może wystawić CI zaświadczenie, że potrzebujesz takich leków i z tym idziesz do lekarza, który się Tobą zajmuje. Do wystawienia recepty i tak musisz być na wizycie. Wątpię, że lekarz z Polski będzie Ci wystawiał receptę jeśli Ty będziesz w Niemczech tak na logikę.

@Waleczna36 będzie dobrze ❤️ jeśli będę mogła jakoś pomóc służę. 😘

Pierwsze zrób badania później zastanawiaj się nad zastrzykami i receptami. Lekarz może wystawić CI zaświadczenie, że potrzebujesz takich leków i z tym idziesz do lekarza, który się Tobą zajmuje. Do wystawienia recepty i tak musisz być na wizycie. Wątpię, że lekarz z Polski będzie Ci wystawiał receptę jeśli Ty będziesz w Niemczech tak na logikę.

@Waleczna36 będzie dobrze ❤ jeśli będę mogła jakoś pomóc służę. 😘
Musze zapoznać się z Twoja historia, może jakieś pytania się narodzą a myślę że napewno bo jesteśmy po tym samym przykrym bolu, ja stoję teraz przed tym czy walczyć a jak już to czy robić badania dodadkowe itp Chodź to moje pierwsze poronienie ale 3 transfer, brak mrozakow już...

reklama
Nie wiem co się stało ☹️
Wiem o czym piszecie. Dla mnie trudne było to zbliżenie. Zawsze jestem pierwsza do seksu, teraz nie mam ochoty. Ten "pierwszy raz" był typowo dla męża, mam nadzieję, że wiecie o co chodzi... nawet poplynely mi łzy bo to była noc rowna data kiedy miesiąc temu leżałam w szpitalu. Ukrylam je.

Co do okresu to jest inny niż przed tą ciąża. Kiedyś miałam bezbolesne okresy. Po porodzie stały się bardzo bolesne ( krzyż i macica) i obfite. Ten po stracie jest mniej obfity i bolał 2 dzień, tylko macica. Bardzo, ale inaczej niż wcześniej.

Do góry