reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Zrób je, nic nie masz do stracenia a naprawdę trzeba trafić na dobrego lekarza, który Tobą dobrze pokieruje, żeby znaleźć przyczyne a z takimi lekarzami też nie jest łatwo. My w PL choczimy do kliniki niepłodności, która za wszelką cenę ciśnie na in vitro bo uważa, że my na naturalna ciążę szans nie mamy. I nie ukrywam, że po każdej porażce zaczynam w to wierzyć. Ale z drugiej strony mój ginekolog, do którego chodzę w UK prywatnie odradza in vitro bo uważa, że mamy duże szanse na zdrowa, naturalna ciążę... I bądź tu mądrym.
Ja też wykonam te badania na komórki NK jak będę mogła polecieć do PL, sprawdzilam cenę w UK (prawie £300=1500zl) [emoji85]
Ja będę się starała żeby zrobić te badania tutaj ale jak się nie uda to w Pl je zrobię.

reklama
To co ty wysłałaś to właśnie czytałam wczoraj w nocy o tym ale tego nie dam rady zrobić do 6tygodni po poronieniu. Narazie interesują mnie badania które można zrobić w obojętnie jakim czasie.

Dziewczyny może któraś wyjaśni o co chodzi z tymi badaniami co koleżanka napisała białko c i s
Białko c i s tak jak dziewczyny napisały mają związek z przeknieciem krwi. Ale je warto zrobic do 6 tygodni po poronieniu bo ja zrobiłam w tym czasie właśnie i wyszedł wynik nieprawidłowy co było przesłanka do włączenia heparyny w ciąży,,a jak robiłam później po raz kolejny to wynik wyszedł w normie. Na szczęście ginekolog sugerował się pierwszym wynikiem i jestem na heparynie.
A NK moja immunolog kazała zrobić po 2cyklu po poronieniu przynajmniej, kazała odczekać no i mówiła że trzeba wykonać pod koniec cyklu najlepiej 2dni przed miesiączka ale różne są opinie, niektorzy lekarze mówią że po 20dniu cyklu i też wynik będzie miarodajny

Białko c i s tak jak dziewczyny napisały mają związek z przeknieciem krwi. Ale je warto zrobic do 6 tygodni po poronieniu bo ja zrobiłam w tym czasie właśnie i wyszedł wynik nieprawidłowy co było przesłanka do włączenia heparyny w ciąży,,a jak robiłam później po raz kolejny to wynik wyszedł w normie. Na szczęście ginekolog sugerował się pierwszym wynikiem i jestem na heparynie.
A NK moja immunolog kazała zrobić po 2cyklu po poronieniu przynajmniej, kazała odczekać no i mówiła że trzeba wykonać pod koniec cyklu najlepiej 2dni przed miesiączka ale różne są opinie, niektorzy lekarze mówią że po 20dniu cyklu i też wynik będzie miarodajny
Dziękuję za super wyjaśnienie. Dobrze wiedzieć.

A heparyna i acard nie mają takiego samego działania?

Nie mają :) ja biorę i to i to :)
Mocno trzymam za Ciebie kciuki, dobrze ze zaglebiasz się w badania bo warto je zrobić jak będziesz w PL :)
Mam nadzieję że uda mi się je zrobić tutaj już nie zależnie czy na ubezpieczenie czy za kasę jak się gin zgodzi ale je zrobię a jak nie tu to w Pl.

A możesz mniej więcej wyjaśnić co to heparyna? Na co ona działa?

Mam nadzieję że uda mi się je zrobić tutaj już nie zależnie czy na ubezpieczenie czy za kasę jak się gin zgodzi ale je zrobię a jak nie tu to w Pl.

A możesz mniej więcej wyjaśnić co to heparyna? Na co ona działa?
Heparyna jest też na rozrzedzenie krwi. Są to zastrzyki podkorne zazwyczaj robi się je w brzuch

reklama
Heparyna jest też na rozrzedzenie krwi. Są to zastrzyki podkorne zazwyczaj robi się je w brzuch
To dlaczego nie które dziewczyny muszą zażywać heparyna i acard bo jak rozumiem acard też działa na rozrzedzenie krwi? Czy coś pomyliłam? Przepraszam ale w tym temacie jestem zielona a wy jesteście doświadczone.

Jeśli za dużo głupich pytań zadaje to przepraszam.

Do góry