młoda1994
Fanka BB :)
To co ty wysłałaś to właśnie czytałam wczoraj w nocy o tym ale tego nie dam rady zrobić do 6tygodni po poronieniu. Narazie interesują mnie badania które można zrobić w obojętnie jakim czasie.No na pewno caly pakiet na zeapol antyfosfolipidowy tak jak w screnn shocie ci przesłałam.trezba zrobić do 6 tygodni.
Antykolaguant też zalicza się do badań immunologicznycu i jego też się robi do 6 tygodni.
Cytomegalia
Listerioza
Toksoplazmoza
Tarczyca (The, ft3, ft4, anty-Tg i anty-TPO)
Teombofilia
Homocysteina
Te wszystkiw robi się niezależnie od czas od poronienia. Trezba tylko z niektórymi patrzeć czy muszą być na czczo czy nie koniecznie
Ja jeszcze robiłam pakiety na Mykoplazme , ureaplasme, i coś jeszcze. Taki cały pakiet jest. Wyszło mi wtedy że mam ureaplasme i leczylismy się z mężem 20 dni dwoma antyniotykami. To było zapalenie układu moczowo płciowego.
Co do badania na krzepliwosc krwi to chyba też koedy się chce. Ale wydawało mi się że to jest właśnie pakiet na trombofilie. Bo ja innych badań na krzepnięcia nie miałam. Dziewczyny pisały kiedyś o bialku s i C (czy jakoś tak, ale ja nie wiem o co chodzi ) [emoji846]
Dziewczyny może któraś wyjaśni o co chodzi z tymi badaniami co koleżanka napisała białko c i s