reklama
Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Baaardzo chciałabym wierzyć, że będzie dobrze, ale nigdy nie byłam optymistką.
@roki_1991 dziś dokładnie 6+5. Mam czekać i pokazać się środa/czwartek. Ja mam krótkie cykle, owu najpóźniej w 10dc. Ech.. Strasznie mi smutno
@roki_1991 dziś dokładnie 6+5. Mam czekać i pokazać się środa/czwartek. Ja mam krótkie cykle, owu najpóźniej w 10dc. Ech.. Strasznie mi smutno
roki_1991
Fanka BB :)
To jak na 6+5 to 106 jest dobrze wiem że smutno, wiem że ciężko myśleć pozytywnie, bo strach jest ogromny. Ale ja będę trzymać kciuki i wierzyć za Ciebie :*Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Baaardzo chciałabym wierzyć, że będzie dobrze, ale nigdy nie byłam optymistką.
Madlein
Według mnie też lekarz za wiele wymaga... Ciąża z synem uwidoczniła się na USG dopiero w połowie 5tc. i to zarodek był tak malusi, że nie szło go nawet zmierzyć. USG na którym słuchałam pierwszy raz bicia serduszka miałam w 8tc i szczerze nie pamiętam żeby gin mówił z jaką prędkością bije. Może nie zwróciłam na to uwagi. Także spokojnie kochana serduszko ma jeszcze czas!Kurcze może macie rację może lekarz oczekuje zbyt wiele na tak wczesnym etapie nie każda kobieta jest taka sama i nie każda ciąża...oby było wszystko dobrze oby moja fasolka walczyła ❤
Jivka
Moderator
6+5 to serduszko dopiero się rozkręca. Będzie dobrze [emoji4] Mi w 6+6 lekarz długo zarodka nie mógł znaleźć [emoji849] Okazało się że to 6+3 dopiero i ledwo co widać, akcję serca tylko mi pokazał że coś mruga. [emoji4]Dziękuję za wszystkie słowa wsparcia. Baaardzo chciałabym wierzyć, że będzie dobrze, ale nigdy nie byłam optymistką.
Bądź dobrej myśli [emoji4]
Izabela52
Lekarz twierdzi że jak beta nie przyrośnie tak jak powinna skierowanie da mi do szpitala. Ja już sama nie wiem co myślec mam objawy ciąży. Nie krwawie co prawda od 16 dnia cyklu jadę na dupostonie i teraz mam zmienione na luteine. Będzie co ma być ale obym drugi raz nie musiała trącić mojej fasolkiWedług mnie też lekarz za wiele wymaga... Ciąża z synem uwidoczniła się na USG dopiero w połowie 5tc. i to zarodek był tak malusi, że nie szło go nawet zmierzyć. USG na którym słuchałam pierwszy raz bicia serduszka miałam w 8tc i szczerze nie pamiętam żeby gin mówił z jaką prędkością bije. Może nie zwróciłam na to uwagi. Także spokojnie kochana serduszko ma jeszcze czas!
roki_1991
Tylko pamiętaj l tym że im później tym beta zwalnia, więc bardzo Cię proszę nie panikuj nawet jeśli beta nie będzie 100% wieksza A skierowanie do szpitala na takim etapie to jakieś nieporozumienie!! Proszę Cię nawet jeśli to dostaniesz to poczekaj z tydzień zanim pójdziesz do szpitala! Bo na prawdę możesz usunąć zdrowa i prawidłowo rozwijająca się ciążę która po prostu jest młodsza!!Lekarz twierdzi że jak beta nie przyrośnie tak jak powinna skierowanie da mi do szpitala. Ja już sama nie wiem co myślec mam objawy ciąży. Nie krwawie co prawda od 16 dnia cyklu jadę na dupostonie i teraz mam zmienione na luteine. Będzie co ma być ale obym drugi raz nie musiała trącić mojej fasolki
Folami83
Mnie też lekarz wysłał na zabieg do szpitala , a po dwóch dniach znalazło się serduszko więc ja bym poczekała chwilę jeśli nic się nie dzieje złego i zbadała zarodek po weekendzie . Betę badałam w odstępie 2 dni i przyrost nie wyniósł te ok. 60% (jeśli dobrze pamiętam, że tyle powinno być ) bo okazało się, że na tym etapie przyrost jest już mniejszy i nie ma się co sugerować .Lekarz twierdzi że jak beta nie przyrośnie tak jak powinna skierowanie da mi do szpitala. Ja już sama nie wiem co myślec mam objawy ciąży. Nie krwawie co prawda od 16 dnia cyklu jadę na dupostonie i teraz mam zmienione na luteine. Będzie co ma być ale obym drugi raz nie musiała trącić mojej fasolki
Takaja123
Ostatnia edycja:
reklama
młoda1994
Dziękuję że pytasz. Trochę lepiej. Czekam nadal na krwawienie bo nawet plamien nie ma co mnie bardzo nie pokoi. Poza tym chyba mogę powiedzieć że ok.