reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@młoda1994 będę szczera, obawiam się że bez łyżeczkowania się nie obejdzie. Druga sprawa to jestem prawie pewna, że to nie cp. Gdyby był drugi pęcherzyk, miałby podobny wiek do tego sprzed 20dni, który miał wówczas 4mm. Wierz mi, że do dnia dzisiejszego już by rozerwało Ci jajowód. Ewentualnie miałabyś bóle podbrzusza. Jak dla mnie cp nie wchodzi w grę.
Jakie badania robiłaś na własną rękę z tych, o których dziewczyny tu piszą? Może masz ten zespół immunologiczny, który traktuje zarodek jak intruza do zabicia? Albo te przeciwciała plemnikowe o których wspominała ostatnio @Takaja123 . Badałaś to?
Moja siostra się dowiedziała o ciąży poza macicznej w 12tc przy prenatalnych badaniach i jajowod ma cały drugie dziecko z bliźniaków urodziła się cała i zdrowa w lipcu konczy rok.

Żadnych nie robiłam bo wtedy nie wiedziałam o tych badaniach. Dopiero się dowiedziałam w zeszłym roku jak weszłam na to forum i zaczęłam się udzielać.

Też myślę że bez łyżeczkowania się nie obejdzie w razie wu i jestem na to na szykowana.

reklama
@młoda1994 będę szczera, obawiam się że bez łyżeczkowania się nie obejdzie. Druga sprawa to jestem prawie pewna, że to nie cp. Gdyby był drugi pęcherzyk, miałby podobny wiek do tego sprzed 20dni, który miał wówczas 4mm. Wierz mi, że do dnia dzisiejszego już by rozerwało Ci jajowód. Ewentualnie miałabyś bóle podbrzusza. Jak dla mnie cp nie wchodzi w grę.
Jakie badania robiłaś na własną rękę z tych, o których dziewczyny tu piszą? Może masz ten zespół immunologiczny, który traktuje zarodek jak intruza do zabicia? Albo te przeciwciała plemnikowe o których wspominała ostatnio @Takaja123 . Badałaś to?
Zgadzam się z @Madlein warto zbadać się na własną rękę jeśli lekarze lekceważą. Ja wszystkie badania robiłam prywatnie i nie żałuję mam spokojna głowę i wirm na czym stoję. Pomyśl o tym @młoda1994

Zgadzam się z @Madlein warto zbadać się na własną rękę jeśli lekarze lekceważą. Ja wszystkie badania robiłam prywatnie i nie żałuję mam spokojna głowę i wirm na czym stoję. Pomyśl o tym @młoda1994
Ja nie mam jak zbadać na własną reke. Nie ma tu labo prywatnych i wszystko na skierowania. A do Pl nie mam jak zjechać bo mam szkole do końca listopada.

@młoda1994 jak będziesz na wizycie teraz u lekarza to opowiedz mu swoją historię poproś o skierowanie na badania. Zrób sobie listę badań, które powinnaś zrobić. Może w ten sposób coś załatwisz bo szkoda tak żyć w niepewności.
On zna moją historie. Ale spróbuję tak jak piszesz. Zrobię sobie listę badań i spróbujemy co on na to. Będzie do mnie dzwonił jutro lub w czwartek i będzie się ze mną umawiał na następną wizyte i na wizycie mu powiem. Dziękuję. I dam znać co na to wszystko powiedzial.

@młoda1994 komórki NK o tym więcej powie Ci @Charlotte21
Robiłaś badania na krzepkiwosc? Jeśli nie do podstawa wskaźniki krzepnięcia krwi. Z tego co pamiętam tarczycę masz pod kontrolą. Powiedz mi na jakim etapie trafiłaś ciążę? Możesz zrobić p/c przeciwplemnikowe, trombofilie.
@roki_1991 może Ty jeszcze podpowiesz co warto przebadać?

@młoda1994 komórki NK o tym więcej powie Ci @Charlotte21
Robiłaś badania na krzepkiwosc? Jeśli nie do podstawa wskaźniki krzepnięcia krwi. Z tego co pamiętam tarczycę masz pod kontrolą. Powiedz mi na jakim etapie trafiłaś ciążę? Możesz zrobić p/c przeciwplemnikowe, trombofilie.
@roki_1991 może Ty jeszcze podpowiesz co warto przebadać?
Pierwsza biochem, druga w 6tc (wynik tsh 10 i ataki padaczkowe kilka razy w tygodniu) trzecia w 14tc (wynik tsh 13 i ataki padaczki z traceniem wzroku doprowadzałam do nie dotlenienia siebie i dziecka i tak samo było w drugiej ciąży) czwarta ciąża bezzarodkowa z OM 9tc wtedy strasznie długie cykle pęcherzyk ciążowy 25mm i teraz nie wiem czy wchloniecie się pęcherzyka czy cp czy jeszcze co innego.

Badań na krzepliwość krwi nie robiłam. Kiedyś zasugerowałam lekarzom w Pl to mówili mi że jak w labo pobierają krew i nie ma problemu to jest ok. Pytali mnie czy jak się skaleczę ile czasu krew leci to powiedzialam że dosłownie przez chwilę. Pytali o miesiączki to mam bez skrzepów i skąpe i od lekarzy usłyszałam że z krzepliwościa krwi jest wszystko ok.

@młoda1994 nie chce mi się wierzyć, że na tej podstawie lekarze stwierdzają krzepliwosc krwi ale ok [emoji848] zapisz sobie to badanie
Musiałam trafiać na jakiś konowałów. Wiesz ja myślałam że każdy lekarz wie co robi ale od kad jestem tutaj i mam kontakt z wami co raz bardziej w to wątpię. Wy wiecie więcej niż nie jeden lekarz i podziwiam was za to.

Zapisałam dziękuję. Jak przyjdą ci jakieś badania jeszcze do głowy to napisz bo ja z tego jestem zielona.

reklama
Pierwsza biochem, druga w 6tc (wynik tsh 10 i ataki padaczkowe kilka razy w tygodniu) trzecia w 14tc (wynik tsh 13 i ataki padaczki z traceniem wzroku doprowadzałam do nie dotlenienia siebie i dziecka i tak samo było w drugiej ciąży) czwarta ciąża bezzarodkowa z OM 9tc wtedy strasznie długie cykle pęcherzyk ciążowy 25mm i teraz nie wiem czy wchloniecie się pęcherzyka czy cp czy jeszcze co innego.

Badań na krzepliwość krwi nie robiłam. Kiedyś zasugerowałam lekarzom w Pl to mówili mi że jak w labo pobierają krew i nie ma problemu to jest ok. Pytali mnie czy jak się skaleczę ile czasu krew leci to powiedzialam że dosłownie przez chwilę. Pytali o miesiączki to mam bez skrzepów i skąpe i od lekarzy usłyszałam że z krzepliwościa krwi jest wszystko ok.
Warto zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy. ( Czyli krzepliwość). Ja mam podstawowe w normie aptt, inr, pt. A niestety mam zespół i objawów jego brak, no nie licząc poronień...

Do góry