U nas w mieście powiatowym ostatnio przechadzal się po ulicach niedzwiedz.... I w innej wsi obok też. Także grubo się robi....
Co do bety, moim zdaniem powinien Ci zlecić powtórkę i przypuszczam że tak zrobi jeśli ten wynik nie będzie 0. Bo przy cp beta inaczej się zachowuje, a tu musiałby mieć pewność że spada. Ale wg mnie to nie jest cp bo byś coś czuła.
Natomiast, zanim poczytałam posty dziewczyn, postanowiłam ze napiszę Ci prawdę. I mam nadzieję że nie odbierzesz jej źle, bo chce Ci w jakiś sposób pomóc. Jeśli będzie za ostro to z góry przepraszam, ale tu chodzi mi wyłącznie o Twoje dobro, a już nie mogę patrzeć na twoje cierpienia.
Pamiętam jak dołączyła do forum, był to bardzo burzliwy start
pamiętam że pytałaś o rady ale i tak wiedziałaś potem sama najlepiej. Pamiętam jak tu dziewczyny pisały o badaniach A ty twardo twierdzilas ze znasz przyczynę, że to padaczka jest powodem strat. Nie sluchalas wtedy o badaniach jakie warto zrobić. Ale mniejsza o to, bo wraz wodze w twoich ostatnich postach że chyba jednak zmieniasz zdanie
Na twoim miejscu przycisnelabym lekarza o badania. Opowiedz mu historię swoją.
Na moje oko powinnaś zrobić więcej badań, bo może być tak, że przyczyną strat jest co innego i padaczka nie ma nic wspólnego z tym. Na pewno warto zrobić badania na trombofilie, zespół antyfosfolipidowy, krzepliwpsc krwi w sensie bialko c i boalko s. poszlabym tez w przeciwciala. Po pierwsze takie przeciwjadrowe (ANA), może też przeciw antygenom jajnika, przeciw lozyskowe, przeciwplemnikowe. Zastanowilabym się właśnie nad szukaniem w immunologii bo widze że tracisz ciążę na bardzo wczesnych etapach. Chociaż jedną w 14 tc to raczej nie będzie immunologii, ale może warto sprawdzić. Te końcówki NK o których tu dziewczyny pisały. Nie zaszkofza tez wymazy w kierunku chlamydii/mykoplazmy/ueraplazmy. Czesto sa to dziady bezobjawowo A potrafią narobić wiele szkody. Nie wiem jak wasze kariotypy? Sprawdzaliscie kiedyś? Jakieś zarodki badalas czy nie było wady genetycznej? Jeszcze nie kojarzę jak z cukrem u Ciebie, kojarzę tylko że mówiłaś że jesteś otyla, warto ez sprawdzić co z insulina jeśli tego nie robiłaś. Tarczyca na takim poziomie typu 10-13 może już zaszkodzić, może da warto sprawdzić poza tej jeszcze ft3 ft4, przeciwciala antyTG i antyTpo żeby dało większy obraz? Jakieś usg tarczycy? Przepraszam, ie pamiętam co miałaś robione. No i na pewno musisz mieć lekarza który to ogarnie. Poszukaj dobrego specjalisty w Niemczech skoro pl nie wchodzi w grę. Poczytaj w necie, popytaj, teraz wiadomo że z wizytą ciężko, ale jak się trochę uspokoi sytuacja to działaj!!
działaj, bo widać jak Cię to męczy, ile Cię to kosztuje
mocno trzymam kciuki za Ciebie!! Daj znać jako wynik bety bedzie