reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.
Bardzo mi przykro, że Ciebie też to spotkało. U mnie nie było problemu z L4. Lekarz w szpitalu pytał czy wystawić. Ja jednak nie chciałam i na drugi dzień po wyjściu ze szpitala poszłam do pracy. Chciałam odciągnąć myśli i się czymś zająć.
Trzymaj się ciepło. Niestety trzeba czasu ;)

reklama
Dziewczyny trochę ochłonęłam choć ciężko jest i to bardzo.

Może któraś będzie znała odpowiedź. 31.03 miałam pęcherzyk ciążowy w macicy w wielkości 4mm. A dzisiaj (20 dni później) nie było nic w macicy. Endo mam większe niż 20 dni temu. Okresu plamien krwawień nie mam. Ogólnie nic mi nie dolega. Jak to jest możliwe że może być cp? Oczywiście jest możliwość że pęcherzyk się wchlonal. Ale strasznie się boję cp. A gdyby 20 dni temu pęcherzyka ciazowego nie było to by mi powiedział że nie ma a jeszcze odwrócił monitor w moja stronę i pokazał mi palcem pęcherzyk więc go widziałam.

Gin chciał abym zrobiła u nich test ciążowy ale nie mieli już zapasów. Pobrali krew na beta hcg i tsh no i przed wizytą oddałam mocz do badania. Wyniki jutro lub w czwartek bo w środę przychodnia zamknięta.

Nie potrafię zrozumieć jak to się wszystko dzieje. Pierwsze słyszę żeby w pojedynczej ciąży pęcherzyk mógłby się wchlonac. Ale słyszałam że może tak się stać w bliźniaczej ciąży. Nigdy czegoś takiego nie miałam.

Jejku wchodze po chwili nieobecności a tu takie wiesci 😍 @nnat. Gratulacje :) mega szybko poszko z tego co widzę, również czekam na zdjęcia :)
@młoda1994 przykro mi bardzo..tyle nieszczesc juz za Tobą ...nie wiem co powiedzieć

U nas dobre wieści, szyjka nie dosc zesię nie skrocila bardziej to się odrobine wydluzyla i teraz jest 3,4cm co mnie mega cieszy, Marcelina wazy juz 0,5kg i dalej jest dziewczynka wiec zaczynam zakupy :p na polowkowych wszystko elegancko. Mala kopie coraz mocniej a to dopiero 22tc. A to zdjecie z dzis noska i ust , rozczula mnie ❤

Załączniki

• IMG_20200420_121938.jpg
    IMG_20200420_121938.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 96
@nnat. Jej u Ciebie już tylko dotknąć [emoji173]️ poczekaj jeszcze kilka dni do moich urodzin będzie piękny prezent [emoji23] Antoś rok temu zrobił taki prezent [emoji16]
jak tam u Was @kb.karola90 ?[emoji8]

@roki_1991 dla Wikusi moc całusków od wirtualnej ciotki [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ czas leci dopiero dawałaś znać, że Wiki przyszła na świat [emoji6]

@młoda1994 kochana kciuki zacisniete i czekam na dobre wieści [emoji173]️

@coco07 kochana obejrzałam już cały "dom z papieru" zaczęłam od początku i czekam na 5 sezon [emoji16]🤭 jak tam u Was jak księżniczka Oliwia? [emoji173]️

@Dzoana88 Leoś słodziak jak zawsze [emoji173]️🥰
Kochana, ja tez już obejrzałam cały 4 sezon i czekam na 5🤭[emoji86] jeju ale czuje niedosyt!!![emoji30]
My dziś skończyłyśmy 3 miesiące!![emoji7][emoji173]️
IMG_7263.JPG

@roki_1991, wykrakalas! :) pozdrawiam z porodówki dziewczyny! [emoji173]️ Ale jest strasznie ciężko.....
Wszystkiego najpiękniejszego dla Wiki [emoji173]️

@młoda1994 przykro mi bardzo.... :(

Dziś o 9:00 pojawiła się Zuzka. 3210g i 55 cm :)

Kochana!!!!!! Gratuluje!!![emoji8][emoji8][emoji8] Oliwia tez miała 55 cm tylko pół kilo więcej [emoji28] i dokładnie 3 miesiące różnicy miedzy naszymi gwiazdami [emoji173]️[emoji847] Dużo dużo zdrówka dla was [emoji8] pokaż malutką[emoji18]

Roki, wszystkiego najwspanialszego dla Wikusi[emoji8]

Dziewczyny wracam od lekarza . Podejrzana ciąża poza maciczna lub wchloniecie się pęcherzyka ciazowego. Pobrali mi krew na beta hcg i tsh i lekarz będzie do mnie dzwonił
Coś mi się nie chce wierzyć że to cp. Skoro ostatnio to pęcherzyk to predz3j jest to poronienie.... Tak czy inaczej bardzo mi przykro :(

@młoda1994 przykro mi bardzo.... :(

Dziś o 9:00 pojawiła się Zuzka. 3210g i 55 cm :)
Gratulacje kochana!!!! To będę pak9etac kiedy Zuzia ma urodzinki ;) wszystkiego dobrego dla księżniczki i dla mamusi ;)

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.
Przykro mi z powodu straty. Co do l4, zależy od szpitala, każdy inaczej. Ale idź do swojej gin, na pewno da jeszcze l4

Może któraś będzie znała odpowiedź. 31.03 miałam pęcherzyk ciążowy w macicy w wielkości 4mm. A dzisiaj (20 dni później) nie było nic w macicy. Endo mam większe niż 20 dni temu. Okresu plamien krwawień nie mam. Ogólnie nic mi nie dolega. Jak to jest możliwe że może być cp? Oczywiście jest możliwość że pęcherzyk się wchlonal. Ale strasznie się boję cp. A gdyby 20 dni temu pęcherzyka ciazowego nie było to by mi powiedział że nie ma a jeszcze odwrócił monitor w moja stronę i pokazał mi palcem pęcherzyk więc go widziałam.

Gin chciał abym zrobiła u nich test ciążowy ale nie mieli już zapasów. Pobrali krew na beta hcg i tsh no i przed wizytą oddałam mocz do badania. Wyniki jutro lub w czwartek bo w środę przychodnia zamknięta.

Nie potrafię zrozumieć jak to się wszystko dzieje. Pierwsze słyszę żeby w pojedynczej ciąży pęcherzyk mógłby się wchlonac. Ale słyszałam że może tak się stać w bliźniaczej ciąży. Nigdy czegoś takiego nie miałam.
Ciężko powiedzieć czy może tak być. Wiem że jak ciąża przestaje się rozwijać to jakby "wiek się cofa", w sensie zarodek robi się mniejszy bądź jak jest malutki to się wchłania. Ale czy może zniknąć całkowicie, to nie mam pojęcia..... przykro mi bardzo :(

Coś mi się nie chce wierzyć że to cp. Skoro ostatnio to pęcherzyk to predz3j jest to poronienie.... Tak czy inaczej bardzo mi przykro :(

Gratulacje kochana!!!! To będę pak9etac kiedy Zuzia ma urodzinki ;) wszystkiego dobrego dla księżniczki i dla mamusi ;)

Przykro mi z powodu straty. Co do l4, zależy od szpitala, każdy inaczej. Ale idź do swojej gin, na pewno da jeszcze l4

Ciężko powiedzieć czy może tak być. Wiem że jak ciąża przestaje się rozwijać to jakby "wiek się cofa", w sensie zarodek robi się mniejszy bądź jak jest malutki to się wchłania. Ale czy może zniknąć całkowicie, to nie mam pojęcia..... przykro mi bardzo :(
No właśnie on też mi powiedział że gdyby się wchlonal to okres by przyszedł. A nie mam nawet plamien i jestem z tego wszystkiego głupia. Chyba zostało mi czekać na wyniki beta hcg mam nadzieję że będą jutro a jak nie to w czwartek do mnie osobiście lekarz zadzwoni i mi powie.

Bardzo dziwna sprawa :/ żebyś jeszcze plamila, a tu nic. Ten lekarz jest na pewno dobrym specjalista? Nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro. Myślałaś o tym żeby pojechać na kilka tygodni do Polski i tu złapać jakiegoś super gina, przebadac się pod każdym możliwym katem? Ja widzę, ze ciężko w Niemczech przy problematycznej ciąży. Wiem tez, ze bardzo chcesz zostać mama i pewnie zrobisz wszystko, dlatego pomysł o tym, ewentualnie jak już zajdziesz w ciąże to żeby na pierwsze tygodnie ciąży (te kluczowe) zostać w Polsce. Nie wiem co o tym myślisz, ale ja bym tak zrobila. Sama miałam się w tym roku przeprowadzić do Norwegii żeby być z moim mężem, ale wole przez jakiś czas jeszcze żyć na odległość, bo jednak w Norwegii ciąże traktują od 12 tygodnia, a ja nigdy jeszcze tak daleko nie zaszłam

reklama
Bardzo dziwna sprawa :/ żebyś jeszcze plamila, a tu nic. Ten lekarz jest na pewno dobrym specjalista? Nie wiem co powiedziec, bardzo mi przykro. Myślałaś o tym żeby pojechać na kilka tygodni do Polski i tu złapać jakiegoś super gina, przebadac się pod każdym możliwym katem? Ja widzę, ze ciężko w Niemczech przy problematycznej ciąży. Wiem tez, ze bardzo chcesz zostać mama i pewnie zrobisz wszystko, dlatego pomysł o tym, ewentualnie jak już zajdziesz w ciąże to żeby na pierwsze tygodnie ciąży (te kluczowe) zostać w Polsce. Nie wiem co o tym myślisz, ale ja bym tak zrobila. Sama miałam się w tym roku przeprowadzić do Norwegii żeby być z moim mężem, ale wole przez jakiś czas jeszcze żyć na odległość, bo jednak w Norwegii ciąże traktują od 12 tygodnia, a ja nigdy jeszcze tak daleko nie zaszłam
Nie mam możliwości. Szkole w Niemczech mam do końca listopada mąż ma tu pracę mamy mieszkanie tutaj wszystko tutaj. W Pl nie mamy mieszkania nie mam gdzie spać i przebywać w Pl. A płacić za hotel plus leczenie nie za bardzo mi się to uśmiecha.

On jest zwykłym ginekologiem. Kazał czekać co wyniki bety pokażą i będziemy działać dalej. Bez wyników nie zrobi nic.

Do góry