reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 teraz będzie Twoja kolej ;)
Nie strasz ! :oops:
Ja zaczynam się mocno stresować :D ale @nnat. napawa mnie optymizmem, też chce takie tempo porodu :D !
Ja dzisiaj 37+5. Już nie mogę się doczekać jak będzie 39 tc. bo ja postanowiłam czekać do maja :D nie wiem co na to powie moje Cudo 🥰
Powiem szczerze, że normalnie to czasem sie łapę na tym, że jak sobie leże, to wcale nie chce mi się mieć ani męża ani dzieci, tak mi się dobrze odpoczywa :D najlepiej to na rajską plażę i przeleżeć całe życie :D ale to trwa z 5 minut :D i w sumie nie mogę się doczekać, aż moje życie wyróci się do góry nogami, to idealny moment

reklama
Ale macie pamięć dziewczyny! 😁 mam na 6 maja OMO lub USG na 8 maja, ale każdy mi mówi, że raczej Malutka już w kwietniu się pojawi. Ale na spokojnie jeszcze około 2 tygodnie do terminu :)
Szok jak to zleciało. Pamietam jak byłaś w szoku, ze jesteś w ciąży, bo nie chcieliście tak szybko po poronieniu, a tu masz! I wszystko tak idealnie 😍

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.
Sama przechodzilam też zabieg w 11tyg niespełna miesiąc temu. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Na lekarza w szpitalu pisalabym skargę. A zwolnienie bierz, pewnie.

Potrzeba Ci czasu. W razie potrzeby pisz na priv. Trzymaj się Kochana:*

Z tego co pamietam, standardowo dają tydzień w szpitalu po lyzeczkowaniu. Sama to przechodziłam rok temu. Ginekolog pewnie bez problemu Ci je przedluzy

Bardzo mi przykro, sama przechodziłam to dwa razy i nie życzę nikomu :( trzymaj się mocno
Z tego co wiem, to w szpitalu się pytają o zwolnienie. Mi od ręki mówili, że mi wystawią na 2 tygodnie. I potem tylko z wypisem oni przesyłali do ZUSu sami, bo to idzie elektornicznie. Tylko musiałam przypilnować bo jestem samozatrudniająca się i musiałam podać swoje dane.
Dziwię się, że ci nie dali. Należy Ci się i u ginekologa w takim razie bierz od razu na 2 tygodnie. Uwierz mi przyda się... to nie są łatwe chwile i trzeba odpocząć i przemyśleć i przezyć ten czas.

reklama
Nie strasz ! :oops:
Ja zaczynam się mocno stresować :D ale @nnat. napawa mnie optymizmem, też chce takie tempo porodu :D !
Ja dzisiaj 37+5. Już nie mogę się doczekać jak będzie 39 tc. bo ja postanowiłam czekać do maja :D nie wiem co na to powie moje Cudo 🥰
Powiem szczerze, że normalnie to czasem sie łapę na tym, że jak sobie leże, to wcale nie chce mi się mieć ani męża ani dzieci, tak mi się dobrze odpoczywa :D najlepiej to na rajską plażę i przeleżeć całe życie :D ale to trwa z 5 minut :D i w sumie nie mogę się doczekać, aż moje życie wyróci się do góry nogami, to idealny moment

Haha korzystaj póki możesz z tego beztroskiego lezenia, bo później długo tego nie będzie;)
I trzymam kciuki, żeby poród był tak samo błyskawiczny jak u @nnat. 🙂

Do góry