reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 teraz będzie Twoja kolej ;)
Nie strasz ! :oops:
Ja zaczynam się mocno stresować :D ale @nnat. napawa mnie optymizmem, też chce takie tempo porodu :D !
Ja dzisiaj 37+5. Już nie mogę się doczekać jak będzie 39 tc. bo ja postanowiłam czekać do maja :D nie wiem co na to powie moje Cudo 🥰
Powiem szczerze, że normalnie to czasem sie łapę na tym, że jak sobie leże, to wcale nie chce mi się mieć ani męża ani dzieci, tak mi się dobrze odpoczywa :D najlepiej to na rajską plażę i przeleżeć całe życie :D ale to trwa z 5 minut :D i w sumie nie mogę się doczekać, aż moje życie wyróci się do góry nogami, to idealny moment

reklama
Ale macie pamięć dziewczyny! 😁 mam na 6 maja OMO lub USG na 8 maja, ale każdy mi mówi, że raczej Malutka już w kwietniu się pojawi. Ale na spokojnie jeszcze około 2 tygodnie do terminu :)
Szok jak to zleciało. Pamietam jak byłaś w szoku, ze jesteś w ciąży, bo nie chcieliście tak szybko po poronieniu, a tu masz! I wszystko tak idealnie 😍

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.

Witam, dziewczyny. W piątek miałam zabieg lyzeczkowania w 10-11 tyg ciąży, która obumarla wcześniej. W szpitalu dostałam zwolnienie z pracy do jutra, co bardzo mnie zdziwiło. Nie jestem w stanie się na niczym jeszcze skupić, tym bardziej że pracę mam odpowiedzialną i wymagająca, po 12 godzin, także w nocy. Idę jutro do mojego gina, z prośbą o przedłużenie zwolnienia. Ogólnie jestem załamana, a lekarz w szpitalu zwyczajnie mnie wyśmiał: " Droga pani, na TAKIE RZECZY to my zwolnienia praktycznie nie dajemy". Moja tragedia została sprowadzona do rangi rutynowego zabiegu, a mnie sama potraktował jak wyludzaczke zwolnień.
Sama przechodzilam też zabieg w 11tyg niespełna miesiąc temu. Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty. Na lekarza w szpitalu pisalabym skargę. A zwolnienie bierz, pewnie.

Potrzeba Ci czasu. W razie potrzeby pisz na priv. Trzymaj się Kochana:*

Z tego co pamietam, standardowo dają tydzień w szpitalu po lyzeczkowaniu. Sama to przechodziłam rok temu. Ginekolog pewnie bez problemu Ci je przedluzy

Bardzo mi przykro, sama przechodziłam to dwa razy i nie życzę nikomu :( trzymaj się mocno
Z tego co wiem, to w szpitalu się pytają o zwolnienie. Mi od ręki mówili, że mi wystawią na 2 tygodnie. I potem tylko z wypisem oni przesyłali do ZUSu sami, bo to idzie elektornicznie. Tylko musiałam przypilnować bo jestem samozatrudniająca się i musiałam podać swoje dane.
Dziwię się, że ci nie dali. Należy Ci się i u ginekologa w takim razie bierz od razu na 2 tygodnie. Uwierz mi przyda się... to nie są łatwe chwile i trzeba odpocząć i przemyśleć i przezyć ten czas.

reklama
Nie strasz ! :oops:
Ja zaczynam się mocno stresować :D ale @nnat. napawa mnie optymizmem, też chce takie tempo porodu :D !
Ja dzisiaj 37+5. Już nie mogę się doczekać jak będzie 39 tc. bo ja postanowiłam czekać do maja :D nie wiem co na to powie moje Cudo 🥰
Powiem szczerze, że normalnie to czasem sie łapę na tym, że jak sobie leże, to wcale nie chce mi się mieć ani męża ani dzieci, tak mi się dobrze odpoczywa :D najlepiej to na rajską plażę i przeleżeć całe życie :D ale to trwa z 5 minut :D i w sumie nie mogę się doczekać, aż moje życie wyróci się do góry nogami, to idealny moment

Haha korzystaj póki możesz z tego beztroskiego lezenia, bo później długo tego nie będzie;)
I trzymam kciuki, żeby poród był tak samo błyskawiczny jak u @nnat. 🙂

Do góry