reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Charlotte21 ja chce dziecko ale co z tego jak mąż ma problemy
Ja wiem ze chcesz ! 😘 jak kazda z nas. O podjęciu decyzji chodzilo mi raczej o poczekaniu. Maz pewnie jako facet tez nie najlepiej to wszystko znosi. Wiesz ze trzymamy za was bardzo kciuki tutaj na forum ✊✊✊ przez tego wirusa znowu sie wszystko przeciagnie. Na pewno to strasznie meczace jest. Ja wierze ze Wam się uda i to w najmniej oczekiwanym momencie. ! Bedziesz mama! Zobaczysz.

U nas nie zapowiada się na rychły poród 😂

Szyjka robi się miękka, czuc główkę, ale nadal dobrze uformowana, nadal trzyma 😁 następna wizyta 23 kwietnia, o ile do tego czasu nie urodzę i wtedy skierowanie na 26 kwietnia do szpitala na indukcję :)

Ot taki gagatek... Strachu napędziła a teraz nie chce się dać wykurzyć z brzucha 😁

@Charlotte21 jeszcze faktycznie może dojsc do tego, ze razem rodzic będziemy 😂

U nas nie zapowiada się na rychły poród 😂

Szyjka robi się miękka, czuc główkę, ale nadal dobrze uformowana, nadal trzyma 😁 następna wizyta 23 kwietnia, o ile do tego czasu nie urodzę i wtedy skierowanie na 26 kwietnia do szpitala na indukcję :)

Ot taki gagatek... Strachu napędziła a teraz nie chce się dać wykurzyć z brzucha 😁

@Charlotte21 jeszcze faktycznie może dojsc do tego, ze razem rodzic będziemy 😂
Hahaha wszystko mozliwe. Ja bym musiala urodzic w 38 tc a ty w 40 Tc ;) 😅 ja to juz nic nie "czuje" czy bedzie wczesniej czy później 😉 zycze Ci abyś jeszcze na pewno dotrzymala do 39 tc. Zawsze to bliżej terminu.

@Paula919191 @mohaaa @nnat. Dziękuję dziewczyny, że o mnie pamiętacie ❤ Ogólnie to już straciłem nadzieję na dziecko i ciążę. Ale może jeszcze nic straconego. Swiruje już i chce mieć kota w domu ale mąż jest niechętny twierdzi, że mam dwa na dworze, psy i owce 😂
Tez męczyłam męża o kota albo psa, ale on ciagle powtarzał, ze będziemy mieli dzidziusia na pewno wkrótce i się nie zgadza. Mi tez było bardzo ciężko czekać, tym bardziej jak miesiąc temu dowiedziałam się, ze mam polipa i dostałam skierowanie do szpitala. A w dzień kiedy miałam mieć konsultacje (kwalifikacje) do zabiegu histeroskopii w szpitalu, okazało sie, ze wszystko zamykaja i odwołali mi wizytę. Byłam załamana, ale stwierdziłam, ze nic nie zrobię. Moja przyjaciółka miała raka tarczycy i tego samego dnia mieli ja przyjąć do szpitala, a na drugi dzień miała mieć operacje. I załapała się rzutem na taśmę i ja przyjęli. Stwierdziłam, ze są ważniejsze problemy, a my cierpliwie poczekamy. Jakimś cudem się teraz udało, choć gin mowil, ze z polipem bie zajdę. Nie wiem jak to się skończy, nie wiem na czym stoimy...

@maeria jestes jedna z pierwszych osób ktorzy tez mysleli o tych imionach. Żona akurat dla nas juz za bardzo światowe ;)

@Madlein Aniela tez była na mojej liscie ale maz ja wykreslil 😄🤭 o Tosi (Antoninie) mowil mąż od poczatku, ale moja siostra ma to imie wymarzone dla corki (sama nie ma jeszcze dzieci) i woedzialam że bedzoe się buntować. Ale zamiast Tosia to myslalam tez o imieniu Tola. ;) tylko dosyc krotki . Nazwisko tez mamy 4 literowe. To by sie w urzędowych kratkach miescila. ;)
Maz wymyślił jeszcse Tomiła ale nie chce chyba az tak starodawnie;) Dobrawa tez fajne. Ale szukalam tak aby zdrobnienie pasowalo tez do straszej kobietki;)

@nnat. No to samo mówi maz. Ale jakos tak chce aby bylo takie samo 🙈 moze i głupie to ale tak czuje sie leoije jak Malutka bedzie miala inne niz wszyscy ;)

@roki_1991 mamy wlasnie kuzynke Miłke, taka angetke (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) ze już widze jak mowi że to imie wybrane to ona jest wyjatkowa ;) chociaz pewnie i by pasowalo do naszej malej wariatki 😁

Wlasnie dla chłopca to mieliśmy wybrane. Miał być Stefan lub Kazik. A dla dziewczynki kompletnie nic. I do tej pory wiszą propozycje na tablicy i jest tam wlasnie Mirka i Lidka ;) woec moze jak ja zobacze to bede wiedziala ;)
Chociaz jeszcze zanim poznaliśmy plec (dopiero na polowkowych) to śniło mi sIe ze w wozku znajomej pokazywałam "a to moja corka Lidzia" ;)
Mi się podoba Lidka ;)

Nie, jednak jutro pojadę. I tak to nic nie zmieni - dziś czy jutro.
Ale od wczoraj mam straszne problemy żołądkowe. Wczoraj po zjedzeniu kolacji zwijalam się z bolu. To był taki ból jak na biegunkę i strasznie mi w żołądku bulgotalo. Dziś po śniadaniu to samo, ale trochę słabiej
A nie chciałaś zrobić przyrostu po 48h? Wybacz, nie pamiętam czy i kiedy robiłaś bete.... Tak czy inaczej trzymam kciuki

@mohaaa i ja pamiętam i to ja trzymam kciuki! Wiem jaki to dla Ciebie trudny czas. Brrr, człowiek się o wszystko boi. :) Kochana leż i odpoczywaj, jeżeli jesteś wierząca to leć z różańcem :) a jak nie to uspokój myśli. Wierzę, że musi być dobrze i już wystarczy strat.

@Paula919191 Pamiętaj jak dzisiaj, jak poszłam na połówkowe, to po nich się poczułam bardziej bezpieczna. Też zaczęłam wierzyć, że wszystko może być dobrze, że się uda. :) do 30 tc to czas mi leciał ! Teraz jakby stoi w miejscu....Te ostatnie 10 tc to jakaś masakra :D ale od tego moementu co ty zaczęłam niewinnie zaglądać na Vinted w poszukiwaniu ubranek :D pozwalałam sobie na małe przyjemności.
Ja następnego dnia po pokojowych pojechałam do pepco i wyszłam z 4 sztukami bodziakow ;)

Zuch Mąż :) tak ma być, dużo odpoczywaj i będzie dobrze ❤
Najważniejsze, że się nie zwiększa obfitość :*

No może, aż spać po nocach że stresów nie mogę 😁
Kochana, lada moment i Ty będziesz w tym miejscu co ja.

Ja dzisiaj ostatnia wizyta 😱

@gigi_ a co u Ciebie? ❤
No ja tam bym na twoim miejscu jednak spała, bo potem już nie będzie takiego przywileju spania całe noce :p

reklama
A nie chciałaś zrobić przyrostu po 48h? Wybacz, nie pamiętam czy i kiedy robiłaś bete.... Tak czy inaczej trzymam kciuki
Właśnie dlatego wyganiałam @mohaaa dzisiaj, bo chyba we wtorek robiła betę.

Dziewczyny, ale 38tc to już dobry czas na poród. Dzieci z 38tc tak samo jak i z 40tc są już urodzone w terminie.
A co do upartych dzieciaczków też coś o tym wiem. Mój syn bardzo szybko zaczął się pchać na świat, od 33tc leżałm już na patologii pod wszelkimi możliwymi kroplówkami. Po ostatniej kroplówce w 35tc jak się zablokowało, tak prowokacja oksytocyną nie pomogła i ciążę rozwiązali przez CC w 37tc. Uparciuszki z tych maluszków.

Do góry