reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@maeria jestes jedna z pierwszych osób ktorzy tez mysleli o tych imionach. Żona akurat dla nas juz za bardzo światowe ;)

@Madlein Aniela tez była na mojej liscie ale maz ja wykreslil 😄🤭 o Tosi (Antoninie) mowil mąż od poczatku, ale moja siostra ma to imie wymarzone dla corki (sama nie ma jeszcze dzieci) i woedzialam że bedzoe się buntować. Ale zamiast Tosia to myslalam tez o imieniu Tola. ;) tylko dosyc krotki . Nazwisko tez mamy 4 literowe. To by sie w urzędowych kratkach miescila. ;)
Maz wymyślił jeszcse Tomiła ale nie chce chyba az tak starodawnie;) Dobrawa tez fajne. Ale szukalam tak aby zdrobnienie pasowalo tez do straszej kobietki;)

@nnat. No to samo mówi maz. Ale jakos tak chce aby bylo takie samo 🙈 moze i głupie to ale tak czuje sie leoije jak Malutka bedzie miala inne niz wszyscy ;)

@roki_1991 mamy wlasnie kuzynke Miłke, taka angetke (w pozytywnym tego slowa znaczeniu) ze już widze jak mowi że to imie wybrane to ona jest wyjatkowa ;) chociaz pewnie i by pasowalo do naszej malej wariatki 😁

Wlasnie dla chłopca to mieliśmy wybrane. Miał być Stefan lub Kazik. A dla dziewczynki kompletnie nic. I do tej pory wiszą propozycje na tablicy i jest tam wlasnie Mirka i Lidka ;) woec moze jak ja zobacze to bede wiedziala ;)
Chociaz jeszcze zanim poznaliśmy plec (dopiero na polowkowych) to śniło mi sIe ze w wozku znajomej pokazywałam "a to moja corka Lidzia" ;)

reklama
Takie rozciąganie to normalne, brzuszek rośnie :)
Dopóki nie ma boli jak na miesiączkę mówili mi żeby się nie przejmowac :)

Ej, a czemu tu się wieściami takimi nie chwalisz?! 😁
U nas też nikt wątpliwości nie miał od samego początku, że to dziewczyna, zawsze ładnie akurat to pokazywała.... 🤦‍♀️😂

Dziękuję ❤❤
O widzisz, a ja jakoś kwietnia i maja nie lubię i bardzo chciałam być marcową mama, a wyszło jak wyszło 😁
Podejrzewam, że moz emiec to związek z tym, że jestem od dziecka alergiczka i ta wiosna jakoś na mnie nie działa zbyt pozytywnie....

I ja słyszałam mnóstwo historii mrożących krew w żyłach o porodach trwających nie wiadomo ile, moja mama z resztą zawsze mi powtarzała ze ona mnie 12h w olbrzymich bólach rodzila 🙄

Weź się nawet Kochana nie zastanawiaj nad tym, że ktoś w rodzinie ma tak na imię. U nas kuzyn Męża ma corke Zuzię. A gadać sobie mogą, najważniejsze żeby Wam się podobało ❤❤❤ to w końcu Wasze dziecko :)
Chyba nie chwale się bo boję się cieszyć :) ale jestem taka szczęśliwa że już czuje ruchy, płeć nie była dla mnie istotna ale jednak jak pokazał mi lekarz że dziewczynka to się bardzo ucieszyłam 😍 to wszystko staje się coraz bardziej realne, jestem już w 21 tygodniu i czuję że tym razem może się udać :) najgorsze że jest taki czas obecnie że nawet nie mogę pochodzić po sklepach powybierać coś dla małej, inaczej jakbym mogła zobaczyć na żywo podotykac ciuszki a tak to wszystko przez internet trzeba będzie zamawiać.

Nie, jednak jutro pojadę. I tak to nic nie zmieni - dziś czy jutro.
Ale od wczoraj mam straszne problemy żołądkowe. Wczoraj po zjedzeniu kolacji zwijalam się z bolu. To był taki ból jak na biegunkę i strasznie mi w żołądku bulgotalo. Dziś po śniadaniu to samo, ale trochę słabiej

Chyba nie chwale się bo boję się cieszyć :) ale jestem taka szczęśliwa że już czuje ruchy, płeć nie była dla mnie istotna ale jednak jak pokazał mi lekarz że dziewczynka to się bardzo ucieszyłam 😍 to wszystko staje się coraz bardziej realne, jestem już w 21 tygodniu i czuję że tym razem może się udać :) najgorsze że jest taki czas obecnie że nawet nie mogę pochodzić po sklepach powybierać coś dla małej, inaczej jakbym mogła zobaczyć na żywo podotykac ciuszki a tak to wszystko przez internet trzeba będzie zamawiać.
Ja jestem tu od roku i najbardziej zapamiętałam Ciebie i @Charlotte21 , bo z tego co pamietam, w podobnym czasie poronilismy w zeszłym roku :/ No i Wy tez macie za sobą 2 poronienia, dlatego bardzo śledzę Wasze losy. I cieszę się, ze jesteście już na takich etapach ciąży i ze jest wszystko super, to naprawdę daje nadzieje :) Ty jeszcze dodatkowo chodzisz do tego gina co ja :) bardzo trzymam kciuki! 💋 za pozostałe mamuśki oczywiście tez 💋

Dziewczyny, tak jak kiedyś wam wspominałam nasza administracyjna Ania przeprowadza czaty o różnej tematyce. Dziś chciałam was zachęcić do uczestnictwa o 21:00 na czacie w którym fizjoterapeutka będzie nas uczyć oddychania, które może na pomóc w razie zakażenia koronawirusowego i duszności. Zachęcam kto będzie pamiętał i miał wolną chwilę bo czas jest jaki jest.

Przy okazji w te święta życzę otuchy i nadzieji na nadchodzący czas. Całuje i ściskam Asia ♡

Ja jestem tu od roku i najbardziej zapamiętałam Ciebie i @Charlotte21 , bo z tego co pamietam, w podobnym czasie poronilismy w zeszłym roku :/ No i Wy tez macie za sobą 2 poronienia, dlatego bardzo śledzę Wasze losy. I cieszę się, ze jesteście już na takich etapach ciąży i ze jest wszystko super, to naprawdę daje nadzieje :) Ty jeszcze dodatkowo chodzisz do tego gina co ja :) bardzo trzymam kciuki! 💋 za pozostałe mamuśki oczywiście tez 💋
Tak racja poronilysmy w podobnym czasie i wspólny lekarz też zbliża 😊 i też mnie ucieszyła wiadomość że w końcu u Ciebie coś ruszyło :) jeszcze chciałabym takie dobre wieści usłyszeć od @Takaja123 :*

To prawda z zakupami trudna sprawa w tym momencie, ciężko jakkolwiek głowę zająć czymś innym.
Popatrz jak zlecialo❤️ cieszę się Waszym szczęściem ❤️❤️
Nie, jednak jutro pojadę. I tak to nic nie zmieni - dziś czy jutro.
Ale od wczoraj mam straszne problemy żołądkowe. Wczoraj po zjedzeniu kolacji zwijalam się z bolu. To był taki ból jak na biegunkę i strasznie mi w żołądku bulgotalo. Dziś po śniadaniu to samo, ale trochę słabiej
Współczuję, nienawidzę tego, ostatnio też często miewam rewolucje takie ☹️
A jak te plamienia?
Tak racja poronilysmy w podobnym czasie i wspólny lekarz też zbliża 😊 i też mnie ucieszyła wiadomość że w końcu u Ciebie coś ruszyło :) jeszcze chciałabym takie dobre wieści usłyszeć od @Takaja123 :*
I ja czekam na takie wiadomości od @Takaja123 ❤️

@mohaaa i ja pamiętam i to ja trzymam kciuki! Wiem jaki to dla Ciebie trudny czas. Brrr, człowiek się o wszystko boi. :) Kochana leż i odpoczywaj, jeżeli jesteś wierząca to leć z różańcem :) a jak nie to uspokój myśli. Wierzę, że musi być dobrze i już wystarczy strat.

@Paula919191 Pamiętaj jak dzisiaj, jak poszłam na połówkowe, to po nich się poczułam bardziej bezpieczna. Też zaczęłam wierzyć, że wszystko może być dobrze, że się uda. :) do 30 tc to czas mi leciał ! Teraz jakby stoi w miejscu....Te ostatnie 10 tc to jakaś masakra :D ale od tego moementu co ty zaczęłam niewinnie zaglądać na Vinted w poszukiwaniu ubranek :D pozwalałam sobie na małe przyjemności.

reklama
Do góry