reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja też miałam wysokie przyrosty i jedna Zuzka rośnie [emoji16]

Domyślam się, ale ja to się modlę o ten 37 tydzień skonczony bo zaczął wczoraj mi czop odchodzić fragmentami [emoji2957]

Liczyłabym 1szy dzień krwawienia jako 1szy dzień cyklu. :)

Udaje się, udaje, trzymam i ja za Was kciuki [emoji3590] no i dziękuję :*

Zadzwoń do ginekologa albo do lekarza rodzinnego, rodzinny też może l4 wystawić :)

Tak właśnie kojarzyłam że jakoś 2 tyg różnicy między nami [emoji16]

Cześć Leosiu, słodziaku kochany! [emoji3590]
Dokucza mamie czy grzeczny synuś? :*

Nie ma sensu, jak chcesz dla spokoju swojego zrobić to zrób po kolejnych 48h :)

Nic się nie martw, antybiotyki też często w ciąży kobiety przyjmują :* wszystko będzie ok, trzeba w to wierzyć :)

Czesc, przykro że musisz przechodzić przez to. Jeśli poszperasz w poprzednich wiadomościach dziewczyny dużo tu pisały o badaniach, które można wykonać... Ja osobiście miałam zalecone kontrolnie tsh i krzywa cukrowa, o reszcie dowiedziałam się jak zaczęłam czytać ten wątek w okolicach szczęśliwego cyklu i nie zdążyłam zrobić więcej badań, ale udało się :)
Trzymam kciuki [emoji8]

@Charlotte21 pisałaś o siwych włosach..... Aaaaa ja też ich tak dużo nagle u siebie widzę.... [emoji24][emoji2957]
Czop może zaczac odchodzić od kilku dni do kilku tygodni przed porodem [emoji4] tydzień szybko zleci i skończysz 37 tc! A dopiero co pisalas ze test pozytywny ale leci [emoji4][emoji16]Ja miałam cc w 37+3 [emoji2960][emoji2960] leos jest wielkim slodziakiem Ale też ogromnym cycoholikiem (moje biedne cycki hehe) teraz fakt że zaczyna być bardziej ciekawski, trochę się pousmiecha, porozglada także trochę mi lżej. W dzien wisi na mnie co chwile praktycznie za to w nocy do 1 - 2 spi w łóżeczku A później z mamusia w lozku a tata ma eksmisję [emoji6] a jak tam u ciebie ? torba spakowana ? [emoji16] Boże jak dobrze że mam to za soba hahaha

reklama
Czop może zaczac odchodzić od kilku dni do kilku tygodni przed porodem [emoji4] tydzień szybko zleci i skończysz 37 tc! A dopiero co pisalas ze test pozytywny ale leci [emoji4][emoji16]Ja miałam cc w 37+3 [emoji2960][emoji2960] leos jest wielkim slodziakiem Ale też ogromnym cycoholikiem (moje biedne cycki hehe) teraz fakt że zaczyna być bardziej ciekawski, trochę się pousmiecha, porozglada także trochę mi lżej. W dzien wisi na mnie co chwile praktycznie za to w nocy do 1 - 2 spi w łóżeczku A później z mamusia w lozku a tata ma eksmisję [emoji6] a jak tam u ciebie ? torba spakowana ? [emoji16] Boże jak dobrze że mam to za soba hahaha
Wszystko wiem w teorii a w praktyce zaczyna się panika.... 😂
Czas leci niesamowicie, zdecydowanie za szybko... Torba w 80% spakowana, jak zaczęłam jakiś miesiąc temu tak skończyć nie mogę, ale najpóźniej w weekend chce mieć to z głowy 😁

Weszliście w super czas, bo Leoś coraz bardziej i częściej będzie reagował na otaczajacy go świat 🤩
A sama pamiętam jak dopiero pisałaś że cc lada moment a to już ponad 2 miesiące.... 🤩

Cześć. Jestem tu nowa (niestety). Fajnie, że jest takie forum. Wspiera na duchu. Moja historia w pigułce (mam 27 lat): poronienie zatrzymane w 8 tygodniu (wszystkie wyniki były super, mimo to serduszko przestało bić), 10.03 łyżeczkowanie, teraz czekam na okres. Mój lekarz powiedział, że "to się zdarza i nie mam się przejmować". Bardzo chcemy mieć dziecko, ale boję się powtórki. Lekarz nie zlecił mi żadnych badań... Sama nie wiem co robić. Co sądzicie?

U mnie było to samo - poronienie zatrzymane na 7 tyg i kilka dni. Serduszko przestało bić. U mnie obyło się bez łyżeczkowania. Poronienie farmakologiczne. Nie doczekałam miesiączki po poronieniu, bo właśnie test dwa dni temu pokazał dwie kreski a beta to potwierdziła.
Co do badań. Mój lekarz mówił to samo, że się nie zaleca po pierwszym poronieniu ale jak chce to mnie pokieruje co i jak. Uświadomił mnie, że nie są to badania refundowane i będzie to spory koszt. Cześć badań zrobiłam na zespół antyfosfolipidowy i tyle zdążyłam zrobić. Ale dziewczyny pisały dużo na ten temat. Musisz poszukać na wcześniejszych stronach.
Trzymam kciuki i się nie poddawaj. Nie jest łatwo ale z czasem będzie lepiej ;)

Wszystko wiem w teorii a w praktyce zaczyna się panika.... [emoji23]
Czas leci niesamowicie, zdecydowanie za szybko... Torba w 80% spakowana, jak zaczęłam jakiś miesiąc temu tak skończyć nie mogę, ale najpóźniej w weekend chce mieć to z głowy [emoji16]

Weszliście w super czas, bo Leoś coraz bardziej i częściej będzie reagował na otaczajacy go świat [emoji2956]
A sama pamiętam jak dopiero pisałaś że cc lada moment a to już ponad 2 miesiące.... [emoji2956]
Ty też nim się obejrzysz i będziesz tulić swoją księżniczkę [emoji4][emoji173]

Cześć. Jestem tu nowa (niestety). Fajnie, że jest takie forum. Wspiera na duchu. Moja historia w pigułce (mam 27 lat): poronienie zatrzymane w 8 tygodniu (wszystkie wyniki były super, mimo to serduszko przestało bić), 10.03 łyżeczkowanie, teraz czekam na okres. Mój lekarz powiedział, że "to się zdarza i nie mam się przejmować". Bardzo chcemy mieć dziecko, ale boję się powtórki. Lekarz nie zlecił mi żadnych badań... Sama nie wiem co robić. Co sądzicie?

Jakbym czytała swoją historię. U mnie było identycznie dzień przed wizytą robiłam badania wszystko książkowe, a serduszko już nie biło też 8tc. Na pewno zajdziesz w szczęśliwa ciążę ❤
Mi lekarz zalecił antykoagulant toczniowy, wskaźniki krzepnięcia krwi i powtarzałam badania na tokso bo wyszło pozytywne ale stare zakażenie było, jeszcze cały pakiet tarczycowy . Zrobiłam też sporo badań na własną rękę.

Trzymaj się ciepło, będzie dobrze ❤

Ostatnia edycja:
reklama
@Dzoana88 my 10 m-cy... A ja dopiero 3 dni temu z lampki nocnej przeszłam na lampke taka mini wsadzana do kontaktu [emoji14] hehe
Mamy monitor oddechu... A ja i tak sprawdzam czy oddychaja. Milion razy sprawdzam czy monitor na pewno świeci tzn czy jest włączony, czy działa... Z tym, ze mu śpimy w oddzielnym pokoju, ale mam kamerkę cała noc włączoną na telefonie. [emoji14] mimo, że są w pokoju obok... :O

Do góry