reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@młoda1994 no ja tez Cię podziwiam ze czekasz z testem [emoji85] Ja to już dawno bym zrobiła [emoji14]
Cierpliwość mnie nie zawodzi. Ale jeśli testy mi nie wychodzą to test mi nie da pewności. Tak jak pisała koleżanka wyżej żeby zrobić test a jak będzie negatywny to do lekarza i tak zrobię. Nie mam innego wyjścia.

W sierpniu spóźniała mi się miesiączka 3 tygodnie i każdy test w odstępie tygodniowy negatywne a ciąża była. Ale mam nadzieję że miesiączka do mnie w tym tygodniu zawita bo do starań mieliśmy wrócić dopiero od czerwca 2020 chic nie oznacza to że jak będę teraz już w ciąży to będę o nią włączyła żeby ją donosić. Mimo że strach mnie nie opuści.

@młoda1994 pcos nie masz? Bo te cykle to serio porażka. Ja luteinę brałam 10dni. Dwa dni po odstawieniu przyszła @. Wiesz co mi wyregulowało cykle? Preparat cyclodynon. Niby skład jak castagnus, a castagnus mnie nie wzruszył. Cyclodynon brałam z polecenia ginki przez trzy miesiące, już od pierwszego cyklu brania @ jak w zegarku. Po odstawieniu też. Już ponad pół roku mam spokój.

@młoda1994 pcos nie masz? Bo te cykle to serio porażka. Ja luteinę brałam 10dni. Dwa dni po odstawieniu przyszła @. Wiesz co mi wyregulowało cykle? Preparat cyclodynon. Niby skład jak castagnus, a castagnus mnie nie wzruszył. Cyclodynon brałam z polecenia ginki przez trzy miesiące, już od pierwszego cyklu brania @ jak w zegarku. Po odstawieniu też. Już ponad pół roku mam spokój.
Nie mam PCOS kilka naście razy byłam badana pod tym kątem i żaden gin nawet nie dał że podejrzewa za każdym razem zostawało to wykluczone. Pierwszy raz się teraz zdarzyło że luteina mi nie wywołała okresu chociaż jeszcze jest czas bo lekarze mówią że po odstawieniu luteiny okres ma prawo przyjść nawet do 10 dni a ja mam dzisiaj 3 dni po odstawieniu dopiero także ten tydzień jeszcze mam w zanadrzu. I powiedział że jeśli nie będę miała miesiączki a nie będzie mnie w Pl to mam udać się w DE do gin.

No kiedyś brałam castagnusa to z cykli 35 zrobiły mi się 45 - 60 i już nie biorę dosyć długo. Muszę zobaczyć czy ten cyclodynon u nas jest, bo niestety dzwoniłam na pocztę i do firm kurierskich i podali mi których towarów nie wolno wysyłać bo jak będzie kontrola to zwrócą do Pl i będzie trzeba za to płacić. Interesowalam się ponieważ mama chciała mi leki wysłać ale niestety sama sobie je musiałam odebrać w grudniu w zeszłym roku jak byłam w Pl. Także żeby nawet ktoś mi z pl wysłała jakieś tabletki sumple to nie ma szans. A w Pl będę prawdopodobnie dopiero w grudniu w przyszłym roku.

Znalazłam tylko 2 rodzaje. Jak możesz przeczytaj i doradź który lepszy. Nie znam się na tym nigdy tego nie brałam. Będę wdzięczna.
Screenshot_20200309_064349_com.android.chrome.jpeg
Screenshot_20200309_064357_com.android.chrome.jpeg
Screenshot_20200309_064437_com.android.chrome.jpeg
Screenshot_20200309_064444_com.android.chrome.jpeg

Z tego co czytam to ten pierwszy ma w składzie dokładnie to samo co Polski cyclodynon czyli ekstrakt z czerwono-czarnych owoców niepokalanka mnisiego (vitex agnus castus). Chyba, że w tym drugim słownik źle przetłumaczył nazwę substancji czynnej. Natomiast tego pierwszego musiałabyś brać dwie tabletki naraz, bo w tym naszym polskim cyclodynonie jest aż 40mg tej substancji.
Tu znajdziesz więcej info o tym preparacie: Link do: Cyclodynon | Bionorica Polska Sp. z o.o.
Co do tego, że niby cyclodynon łagodzi objawy PMS to nie mogę się zgodzić, bo właśnie na nim miałam okropne PMSy, z mega bolącymi piersiami. Ale cykl wyregulował mi pięknie. Żadne ovariny i inne preparaty z mio-inozytolem nie pomagały, tylko właśnie cyclodynon.

reklama
Witam Was kochane. Jestem po zabiegu. Odbył się 3.03. Rozpadlam się na milion kawałków. Serce mojego motylka przestało bić w 7 tc, a dowiedziałam się o tym w 10 na wizycie. To jeszcze bardzo wcześnie,ale bardzo chce dzidziusia. Chciałam wiedzieć, czy którejś z Was się udało, czy zaszlyscie w ciążę i po jakim czasie? Chyba nadzieja,że będzie dobrze trzyma mnie przy życiu. Przytulam Was

Witaj,
dużo jest nas tutaj, którym się udało, daj sobie chwilkę na ostudzenie emocji, wizytę kontrolną u ginekologa, posluchaj zaleceń i działajcie ;)
Nam udało się w 4 cyklu po stracie, mielismy zalecone wstrzymać się ze staraniami 3 msce ;)

Cześć dziewczyny mam pytanko czy któraś z was miała wahania wagi? obecnie jutro będzie u mnie równe 15 tyg waga do 13 tygodnia była już 3kg na plus dziś stanęłam na wage i spadła 1kg troszkę się martwię a gin mam dopiero w poniedziałek.

Nie bój się, to może byc normalne ;) Możesz zatrzymywać wodę, i raz bedzie wiecej na wadze raz mniej. Może być kwestia wypróznień ;)

Właśnie zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Tak się zastanawiam czy to wogole możliwe. Tydzień temu byłam na wizycie lekarz mówił, że do 3 tygodni dojdzie do miesiączki z uwagi na endometrium 12 mm i, że widzi jakieś stare ślady po owulacji z przed około 2 tygodni. A dziś pozytywny test? Jajniki nie bolą jakoś specjalnie. Dwa razy delikatnie zakuł lewy. Czy to może organizm i hormony wariują ?

A jak beta u Ciebie wyglądała? Robiłaś ??
Chyba, że druga owulacja, może z drugiego jajnika? :)

Hej dziewczyny.
Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętacie.
Wpadam na chwilę podzielić się wiadomością, że jestem w ciąży.
Trzymajcie kciuki.
Pozdrawiam Was ciepło.

Gratulacje i trzymam szalenie mocno kciuki :*

Cześć dziewczyny. Pisałam wam ostatnio że nie mam miesiączki. Otóż tak miesiączki nadal nie ma w piątek wzięłam po południu ostatnia (21tabletek) luteiny tak jak pisałyście pod język. Dzisiaj mam 14-15 dni po terminie miesiączki a 2.5 dnia po odstawieniu luteiny. I nadal nic nawet śluzu zabarwionego na różowo nie ma więc nawet za rogiem miesiączki nie ma. Testu nie robilam. Ale jeśli do środy (11.03.2020) nie będzie miesiączki (5.5 dnia po odstawieniu luteiny) to zrobię 2 różne testy z samego rana.

Pytanie do dziewczyn które brały biorą luteine na wywołanie miesiączki. Ile dni po odstawieniu luteiny powinna wystąpić miesiączka? Pytam ponieważ za każdym razem jak wywoływałam miesiączkę luteina (czy torbiel czy problemy z hormonami czy inne sytuację które opóźniały mi miesiączkę) zawsze przychodziła po max 3 tabletkach czyli po 1 dniu zażywania luteiny. Obecnie brałam 3x1 przez 7 dni.
@młoda1994 podziwiam za cierpliwość, a jak Twoje cykle zazwyczaj regularne? Spróbuj z testem jeśli wyjdzie negatywnie, a miesiączki nie będzie to może zapisz się na wizytę do lekarza?

Chciałam dokładnie to samo napisać co Takaja123 :D

Jeśli chcesz czekać, czekaj, ale mimo wszystko warto byłoby się udać do lekarza.

A powiedz mi jeszcze jak będę brała 2 dziennie wieczorem brać razem czy jedna rano druga wieczorem?

Wstrzymaj sie na razie dopoki nie dowiesz się co to się dzieje. ;) Wyklucz na 10000000% ciążę zanim za te preparaty się zabierzesz.

@roki_1991 śmiałaś się kiedyś do mnie, że mała sie jeszcze obrócić może kilka razy, od 25 tc ciągle ładnie główkowo ułozona, tak chyba w piątek się wywinęła 😅🤷‍♀️
Ciekawe czy uda się nam jeszcze raz obrócić główką w dół... Już jedyne co to smiać mi się chce :D Czekam cierpliwie do wizyty... :D

Do góry