reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A masz jakieś objawy czy coś? Może rzeczywiście ciąża?
Od terminu miesiączki pobolewa mnie brzuch dokładnie pod brzusze raz mocniej raz słabiej raz jest ok i tylko dyskomfort. Czuję jak by mnie w pachwinach ciaglo szczupalo i od czasu do czasu w cyckach tak jak by szczypało. Ale nie wiem czy to wiązać z ciąża ponieważ przy żadnych 4 nie miałam nic co wyżej wypisałam.

Ciąży nie wykluczam ponieważ są stosunki bez zabezpieczenia.

@młoda1994 mi czasami nawet w trakcie brania przychodziła @ może faktycznie zrób test? 2 tyg spóźnienia to już sporo :)
Właśnie mi ciągle miesiączka przychodziła w trakcie zażywania luteiny i teraz jestem w dużym szoku ze jej nie ma. Co do testu napewno go zrobię za 3 dni jeśli nadal nie będzie miesiączki.

Może wiecie jaka może być przyczyna nie przychodzenia okresu mimo brania progesteronu prócz ciąży?

Właśnie mi ciągle miesiączka przychodziła w trakcie zażywania luteiny i teraz jestem w dużym szoku ze jej nie ma. Co do testu napewno go zrobię za 3 dni jeśli nadal nie będzie miesiączki.

Może wiecie jaka może być przyczyna nie przychodzenia okresu mimo brania progesteronu prócz ciąży?
Tutaj nie pomoge. Tylko dwa razy w drugiej fazie bralam progesteron na wydkuzenie cyklu i ewentuaknej ciąży. Zanim zdążyłam.odstawic to okres juz przychodził...;/ podziwiam twoja cierpliwość. Juz dawno bym test zrobiła.

Tutaj nie pomoge. Tylko dwa razy w drugiej fazie bralam progesteron na wydkuzenie cyklu i ewentuaknej ciąży. Zanim zdążyłam.odstawic to okres juz przychodził...;/ podziwiam twoja cierpliwość. Juz dawno bym test zrobiła.
Mi się nie spieszy z testami ponieważ miałam z nimi przeboje. Raz mi test wyszedł pozytywny to była ciąża biochem w 2013 r później w żadnej ciąży mi nie pokazał pozytywu i 2 razy wyszedł mi ładnie pozytywny mimo że ciąży nie było.

Nawet jak miesiączki nie będzie za 3 dni i zrobię test i wyjdzie negatywny to nie wiem czy mu wierzyć [emoji848] a niestety nie mam możliwości w DE zrobić bety bo tu tego nie zrobię bez skierowania.

@młoda1994 podziwiam za cierpliwość, a jak Twoje cykle zazwyczaj regularne? Spróbuj z testem jeśli wyjdzie negatywnie, a miesiączki nie będzie to może zapisz się na wizytę do lekarza?
Właśnie ostatnie 4 cykle 29-30 dni. Ostatnia miesiączka 24.01 trwała równe 3 dni i była bardzo skąpa choćby mocniejsze plamienia.

Myślę że tu regualrnosc nie ma nic do tego ponieważ biorąc luteine i wziąć cała serię tak jak zawsze ja miałam zażywać wywołała by miesiączkę chyba że się mylę.

Tak tak oczywiście jeśli test wyjdzie negatywny w środę do poczekam jeszcze do 16.03 i jeśli nadal nic nie będzie to zapisze się do ginekologa w miarę na szybko jak się tylko da.

Dodam że nawet jak miałam torbiele na jajnikach i przez to zatrzymała się miesiączka to luteina ja bez większych problemów wywołała po 3 tabletkach (1 dniu).

reklama
Do góry