reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
A jest możliwość, żebym źle pobrała?
Czyli rozumiem, że on czeka?
Nie ma takiej możliwości. Ja to robiłam 2 lata temu ale chyba 10 razy trzesz jeden policzek i 10 drugi. Wszystko masz napisane w instrukcji. Jak pobierzesz wkładasz do koperty i przez Internet zamawiasz kuriera zwykle na następny dzień, godzinę też się chyba wybiera i dajesz mu ten zestaw. Masz tam gotowy list przewozowy , coś tam trzeba zaznaczyć zgodnie z formularzem

A czemu byłaś cały cza na IP? Coś nie tak było? 🥵
Może nie cały czas ale z 5 razy mi się zdążyło. ;) najpierw krwawienie. Odstswiona luteina i podraznilam nadżerka. Potem.drugie krwawienie o krwiak. Potem.bole brzucha i zapalenie pęcherza. A teraz byłam dwa razy z bólami brzucha o wszystko ok.;) także nie każda wizyta niosła ryzyko;)
Spokojnie. Każda ciąża jest inna. 👍 bądź dobrej myśli o ciesz się z Maleństwa.

Może nie cały czas ale z 5 razy mi się zdążyło. ;) najpierw krwawienie. Odstswiona luteina i podraznilam nadżerka. Potem.drugie krwawienie o krwiak. Potem.bole brzucha i zapalenie pęcherza. A teraz byłam dwa razy z bólami brzucha o wszystko ok.;) także nie każda wizyta niosła ryzyko;)
Spokojnie. Każda ciąża jest inna. [emoji106] bądź dobrej myśli o ciesz się z Maleństwa.

Cieszę się. Ale umówię się na środę na wizytę. No i dostałam chorobowe od wczoraj i nie wiem co napisać kiero? Bo nie wiem do kiedy mam chorobowe, a z tego wszystkiego zapomniałam zapytać 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

Hej dziewczyny. Ja po tych plamieniach byłam prywatnie u lekarza i dziś 5tydz3dzien. Serduszko bije już, 158/ min, dzidzia ma 2 mm. Stresuje się, ze mam jeszcze czekać do 18 lutego i nie wiem czy nie pojde wcześniej gdzieś w następnym tygodniu, żeby zobaczyć cze serduszko bije
Pierwsze co, gratuluję. :)
Wszystko idzie ku dobremu. Nie stresuj się, wizyty co 2 tygodnie to standard, potem co 3-5 tygodni będą ;)
Ale jeśli masz być spokojniejsza, to umawiaj się śmiało ;)
Cieszę się. Ale umówię się na środę na wizytę. No i dostałam chorobowe od wczoraj i nie wiem co napisać kiero? Bo nie wiem do kiedy mam chorobowe, a z tego wszystkiego zapomniałam zapytać [emoji2360][emoji2360][emoji2360]
Napisz prawdę. Pracodawca dostaje informacje z ZUSu z informacją, ze jest to zwolnienie z powodu ciąży. A do kiedy, to możesz sobie np. sprawdzić po założeniu profilu w ZUSie. :) ekstra wygoda, wszystko tam jest.
No i ja potwierdzam, zazwyczaj L4 lekarze wystawiają od wizyty do wizyty.

Boze, idę dzisiaj do profesora na 14:45, ale mam stresa ze mnie pogoni [emoji12][emoji23][emoji2356]

Pierwsze co, gratuluję. :)
Wszystko idzie ku dobremu. Nie stresuj się, wizyty co 2 tygodnie to standard, potem co 3-5 tygodni będą ;)
Ale jeśli masz być spokojniejsza, to umawiaj się śmiało ;)
Napisz prawdę. Pracodawca dostaje informacje z ZUSu z informacją, ze jest to zwolnienie z powodu ciąży. A do kiedy, to możesz sobie np. sprawdzić po założeniu profilu w ZUSie. :) ekstra wygoda, wszystko tam jest.
No i ja potwierdzam, zazwyczaj L4 lekarze wystawiają od wizyty do wizyty.

Boze, idę dzisiaj do profesora na 14:45, ale mam stresa ze mnie pogoni [emoji12][emoji23][emoji2356]

Dzięki kochana. Ja już mam ochotę umówić się na wizytę. Nie wiem czy czekać do 18. Może do mojego umówię się na 13. 5 dni wcześniej nie vedzie patrzył na mnie jak na wariata?

Dzięki kochana. Ja już mam ochotę umówić się na wizytę. Nie wiem czy czekać do 18. Może do mojego umówię się na 13. 5 dni wcześniej nie vedzie patrzył na mnie jak na wariata?
Myślę że nie będzie patrzył jak na wariata :) przecież to lekarz, a nie wyrocznia. Aczkolwiek ja staram się pilnować wyznaczonych terminów przez profesora :)
Poza tym na poczatku Mąż mnie tak uczyl cierpliwości i grzecznie czekałam na wyznaczone terminy [emoji16][emoji16]

Ja myślę że lekarze rozumieją po części nasza panikę, więc spokojnie zapisz się na 13. Mój sam mnie pyta jak często chce przychodzić na wizyty, ja chodzę co 2tygodnie a i tak już po tygodniu siedzę na bombie czy wszystko jest w porządku ;)

reklama
Do góry