reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny właśnie leżę w szpitalu.
Dzisiaj zaczęłam krwawić. Nie godzę się na zabieg łyżeczkowania wyłącznie na tabletke czyszcząca (poronną dopochwowo)
Myślicie ze słusznie robię ?

reklama
Dzisiaj zaczęłam krwawić. Nie godzę się na zabieg łyżeczkowania wyłącznie na tabletke czyszcząca (poronną dopochwowo)
Wiadomo lepiej, żeby samo się oczyściło. Czasem nie oczyści się wszystko i proponują zabieg, żeby doczyscic. Jest to już zabieg mniej inwazyjny, bo szyjka już otwarta.

@Belize ja chyba też bym się nie zgodziła. Zawsze warto najpierw spróbować tabletek. A który to był tydzień? Bo im wyższa ciąża tym podobno trudniej wywołać poronienie.

Ja też nie chciałam zabiegu, oczyszczałam się przy pomocy tabletek ale podawanych podjęzykowo.
Jesli będzie konieczność, żeby oczyścić macicę do końca, bo tabletki same nie dały rady, zgodziłabym się.

Dziewczyny ja apropo detektora. Dziś mi przyszedł i chciałam wypróbować ale za cholerę nie mogę złapać tętna dziecka i się denerwuje :( swoje złapałam a wiem że to moje bo w dwóch różnych miejscach wyczułam. Może za wcześnie bo mam teraz 9+4dni. Nie wiem dokładnie gdzie mam szukać tego tętna? Nad samym wzgórkiem łonowym czy jak??
Kochana jeszcze stanowczo za wczesnie na detektor nie stresuj sie !! A gdzie masz lozysko ? Ja mialam na przedniej scianie to detektor w 13 tc mi wylapal dopiero, takze na spokojnie i szukaj baaaaardzo nisko, ja znalazlam wrecz na kosci lonowej za pierwszym razem [emoji4]

Wiki urodzona 20.04 z waga 3640, wypisowa waga 3510 23.04. 26.04 położna ja wazyla i było 3550. 30.04 dalej 3550, więc załamana zaczęłam dokarmiac mm, walcząc ciągle o kp. Wtedy waga ruszyła powolutku w górę. 2.05 było 3600. Także spokojnie, ma jeszcze zaś żeby wrócić do wagi :)

Bardzo bardzo bardzo nisko trzeba szukać. Także nie wiem czy wraz nie przeszkadza kość. Sama nie używałam ale pamiętam jak dziewczyny pisały. Także może póki co schowaj detektor ;)
Cos mi mowila polozna ze powinien wrócic do wagi w dwa tyg po porodzie ? To mamy tydzien, mam nadzieję że się uda [emoji4] urodzeniowa 2690, wypis 2520, a wczoraj 2580 wiec w koncu ruszyla ! W sobite nastepne wazonko.

reklama
Jakie bierzesz żelazo? I czy pamiętasz żeby popić je np. Sokiem pomarańczowym i nie łączyć z nabialem? Mnie podniosło hemo picie pokrzywy + jedzenie moreli niesiarowanych. Ale ostatecznie hemo miałam na poziomie 12.
Mi morele tez pomogły dzieki twojej radzie [emoji4] i sok 100% z pokrzywy z apteki, dobre polaczenie, do konca ciazy mialam norme a pod koniec 13.6

Do góry