reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Tak chce zrobić. Poczekać cierpliwie na wizytę. Zważywszy że i tak mam częściej robione badania. Co 2 tygodnie a czasem wychodziło nawet co tydzień jak biegałam po IP.
Co do ruchów Malutkiej to się chyba znaczyla i jest dzisiaj spokojniejsza. Znacznie. Uspokoiła się po glukozie 😂 poważnie. Zjadłam śniadanie po badaniach i chyba lezakuje. Jak przystawkę rękę to raczy mi odpowiedzieć ale po dłuższym czasie. Stąd wniosek jeden, że jak mam zaparcia i pełne jelita i jeszcze mi brzuch rośnie to Mala się wkurza że jej miejsca brakuje 😊
Co do Wit b12. To mam w femibionie. Zaraz sobie spojrzeć ile tam jest. Ale co do objawów anemii to by się zgadzało. Ostatnio mam krotki oddech, jestem zmęczona i bez siły na myślenie. Nie śpię po nocach. Czuje skurcze w biodrach. Niby to objawy ciąży ale czytałam że jak się nasilają to może być wynik anemii. Nic nowego u mnie ;) zawsze ja gdzieś miałam. ;)
@w_karolcia ciężko powiedzieć. Ja raczej na tym etapie szła bym do innego lekarza. Chociaż ja też tak miałam. Okazało się od luteiny i nadzerki. ;) potem przy kolejnym krwawieniu był krwiak.

reklama
Tak chce zrobić. Poczekać cierpliwie na wizytę. Zważywszy że i tak mam częściej robione badania. Co 2 tygodnie a czasem wychodziło nawet co tydzień jak biegałam po IP.
Co do ruchów Malutkiej to się chyba znaczyla i jest dzisiaj spokojniejsza. Znacznie. Uspokoiła się po glukozie [emoji23] poważnie. Zjadłam śniadanie po badaniach i chyba lezakuje. Jak przystawkę rękę to raczy mi odpowiedzieć ale po dłuższym czasie. Stąd wniosek jeden, że jak mam zaparcia i pełne jelita i jeszcze mi brzuch rośnie to Mala się wkurza że jej miejsca brakuje [emoji4]
Co do Wit b12. To mam w femibionie. Zaraz sobie spojrzeć ile tam jest. Ale co do objawów anemii to by się zgadzało. Ostatnio mam krotki oddech, jestem zmęczona i bez siły na myślenie. Nie śpię po nocach. Czuje skurcze w biodrach. Niby to objawy ciąży ale czytałam że jak się nasilają to może być wynik anemii. Nic nowego u mnie ;) zawsze ja gdzieś miałam. ;)
@w_karolcia ciężko powiedzieć. Ja raczej na tym etapie szła bym do innego lekarza. Chociaż ja też tak miałam. Okazało się od luteiny i nadzerki. ;) potem przy kolejnym krwawieniu był krwiak.

Właśnie tez biorę luteinę. Nie wiem czy Iść do innego lekarza. I nie za często usg BEDIZE. Wczoraj, dziś? I co przestałaś brać luteinę czy co?

Właśnie tez biorę luteinę. Nie wiem czy Iść do innego lekarza. I nie za często usg BEDIZE. Wczoraj, dziś? I co przestałaś brać luteinę czy co?
Tak odstawili mi luteinę dopochwowo, bo po kilku usg też nie widzieli przyczyny krwawień/plamień. Zwiększony miałam duphaston 3x2. I do tej pory nie biorę luteiny. ;) Już wielokrotnie dziewczyny tutaj pisały, że dzisiejsze USG nie jest szkodliwe dla malucha. :) Jeżeli trzeba to się robi. Ale jak miałam dwa razy pod rząd to chyba już nie ma sensu robić kolejny dzień z rzędu. Może jesteś delikatna jak ja i po np dopochwowym pękają ci naczynka;

Tak odstawili mi luteinę dopochwowo, bo po kilku usg też nie widzieli przyczyny krwawień/plamień. Zwiększony miałam duphaston 3x2. I do tej pory nie biorę luteiny. ;) Już wielokrotnie dziewczyny tutaj pisały, że dzisiejsze USG nie jest szkodliwe dla malucha. :) Jeżeli trzeba to się robi. Ale jak miałam dwa razy pod rząd to chyba już nie ma sensu robić kolejny dzień z rzędu. Może jesteś delikatna jak ja i po np dopochwowym pękają ci naczynka;

Sprobuje się umówić prywatnie. Zobaczę co mi powie może. Bo dalej będę brać luteinę j jak to będzie przyeczyna.. ale znowu naczynka jak pękną to tez będzie skrzep

@Paula919191 detektorem tętna nie przejmuj się. Myślę, że zdecydowanie ciąża jest zbyt młoda żeby to ustrojstwo działało.

@Charlotte21 z tego co wiem fenoterolu w tabletkach jest wycofany. W kroplówkach ta substancja nazywała się tokoliza. Być może jeszcze jest podawana skoro niektóre dziewczyny dostawały.

@nnat. jeśli chodzi o tachykardię to biorę leki i jest ok. Czasami jak ciśnienie mi świruje to lekko ją odczuwam. Na szczęście bardzo sporadycznie.

Mogę ustosunkować się do pytania nr 2. Wydaje mi się że to zależy od wyników konkretnych badań. Bo po co wizyta u hematologa jeśli wyniki dot. układu krzepnięcia będziesz miała w normie??

Bez paniki, to pierwsza rzecz. Druga, nie czytaj internetów!!! [emoji16]
Do kontroli u lekarza i sama zobaczysz co powie. Glukoza wyszła Ci super.
Moze trzeba zmienić formę leku odnośnie żelaza? Może jakiś sklandik pomocniczy Ci nie służy i hamuje przyswajanie?

Pamiętaj też, że wyniki te i normy obok podane są dla zdrowego człowieka, nie dla kobiety w ciąży :) ja ciągle mam podwyższone białe krwinki i nic z tym nie robimy, jest ok. ;)
W ciąży to akurat normalne że białe nowinki są podwyższone. Też tak miałam cała ciążę i gin kontrolował tylko czy nie rosną za dużo. Zaraz po porodzie wróciły do normy :)

Hej, czy może któraś może pomoc mi zinterpretować ten wynik? Raczej nie oznacza nic pozytywnego. Może któraś tak miała?

Zobacz załącznik 1073540
Spokojnie, nie jest źle ;) miano nie jest jeszcze jakieś bardzo wysokie, miałam identyczne. Zrób teraz panel ana3, tam wyjdzie dokładnie jaki antygen jest dodatni i jak bardzo, o ile coś w ogóle przy tym nianię Ci wyjdzie. Dodatnie nas najlepiej skonsultować z reumatologia, Ale trzeba znaleźć takiego, który da zalecenie na encorton w ciąży, mimo (jak przypuszczam) braku objawów klinicznych. Ja trafiłam na fajna reumatolog którą powiedziała że nie kwalifikuje się do leczenia bo nie mam objawów, Ale że chodzi o starania i ciążę to dała mi leki ;) także spokojnie, nic strasznego tu nie ma ;)

Dziewczyny. Wczoraj po wizycie dostałam plamienia przestało dziś kontrolnie poszłam pęcherzyk jest normalnie i dis tez ciałko żółte, znowu po wizycie 2 h krwawienie... nie wiem czy iść do kogoś innego czy po badaniu nie rozumiem bo krawiaka żadnego nie było nic
Może być że po badaniu. A może być aż że luteine Ci tam coś podraznia z resztą w ciąży wszystko dużo bardziej ukrwione i delikatne. Ważne że ciąża się rozwija :)

Usg w ciąży jest w 100% bezpieczne

W ciąży to akurat normalne że białe nowinki są podwyższone. Też tak miałam cała ciążę i gin kontrolował tylko czy nie rosną za dużo. Zaraz po porodzie wróciły do normy :)

Spokojnie, nie jest źle ;) miano nie jest jeszcze jakieś bardzo wysokie, miałam identyczne. Zrób teraz panel ana3, tam wyjdzie dokładnie jaki antygen jest dodatni i jak bardzo, o ile coś w ogóle przy tym nianię Ci wyjdzie. Dodatnie nas najlepiej skonsultować z reumatologia, Ale trzeba znaleźć takiego, który da zalecenie na encorton w ciąży, mimo (jak przypuszczam) braku objawów klinicznych. Ja trafiłam na fajna reumatolog którą powiedziała że nie kwalifikuje się do leczenia bo nie mam objawów, Ale że chodzi o starania i ciążę to dała mi leki ;) także spokojnie, nic strasznego tu nie ma ;)

Może być że po badaniu. A może być aż że luteine Ci tam coś podraznia z resztą w ciąży wszystko dużo bardziej ukrwione i delikatne. Ważne że ciąża się rozwija :)

Usg w ciąży jest w 100% bezpieczne

Jutro idę prywatnie i zobaczę co mi powie ten lekarz. Tu dziś Pani ginekolog mówiła, ze krwiaka nie ma ani nic bo specjalnie pytałam o to. I mija pierwsza ciąża to niestety obumarła przestało bić serucho, druga testy pozytywne był pęcherzyk i okazało się ze krwiak który pociągnął pęcherzyk bo był za nim i właśnie nic z tego nie było. A dlatego sama pytałam o krwiaka.

Ale luteina czemu by podrażniała?

+ przepraszam , ze tak truje Wam. Czy któraś z Was miała kiedyś bolesne jakby skurcze nie wiem jak to opisać bóle w podbrzuszu nawet bardziej brzucha i kości ogonowej takie pulsujące?

Kurczę nie wiem. Pojde ostatni raz jutro i wola Boża. Ale czuje, ze będzie okej.

reklama
Do góry